Φάκελος Διπλοκάμπινα Pick Ups : Τα αγροτικά πολυτελείας είναι της μόδας!

Κείμενο: Κώστας Σκαρμαλιωράκης, Φωτογραφίες:Αρχείο/Επαγγελματικό Όχημα

Αναπτυσσόμενη, αλλά και ριζικά αλλαγμένη σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν η κατηγορία διπλοκάμπινων εκδόσεων pick ups (ενός τόνου), γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής, με το ποσοστό της να ξεπερνά το 40% επί των πωλήσεων των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων. Παρά τον περιορισμό απόκτησης μόνο με επαγγελματική άδεια που ισχύει ακόμα στην χώρα μας, αυξάνεται συνεχώς το ποσοστό ιδιωτικής χρήσης των οχημάτων αυτών, εξυπηρετώντας ακόμα και οικογενειακές ανάγκες, με την άνεση που το κάνουν τα «καθαρόαιμα» επιβατικά οχήματα.
Έτσι, ασχέτως με την επαγγελματική δραστηριότητα για την οποία θα αποκτηθεί ένα pick up, στις μέρες μας αποτελεί ένα όχημα που θα συνοδέψει τον χρήση σε πλήθος άλλων δραστηριοτήτων όπως τα χόμπι (κυνήγι, ψάρεμα, σπορ βουνού και θάλασσας) ή ακόμα και τα ταξίδια.
Το 2016 σηματοδότησε την έναρξη μιας περιόδου κατά την οποία ο ανταγωνισμός στην κατηγορία των pick up οχημάτων εντάθηκε όσο ποτέ άλλοτε. Αυτό μαρτυρά μεταξύ άλλων η επίσπευση του λανσαρίσματος της ανανεωμένης γενιάς Ranger που συνέπεσε χρονικά με την παρουσίαση των νέων Nissan Navara, Mitsubishi L200 και -λίγο αργότερα μέσα στη ίδια χρονιά- Toyota Hilux. Συνολικά, την τελευταία 3ετία είδαμε ένα νέο λανσάρισμα από την Fiat με το Fullback, την εντελώς νέα γενιά D-Max και βέβαια την «εκκωφαντική» είσοδο της Mercedes-Benz στην κατηγορία με το εντελώς νέο X-Class. Εσχάτως, αναμένουμε την είσοδο στην ελληνική αγορά και του νέου Renault Alaskan που έχει παρουσιαστεί εδώ και έναν περίπου χρόνο.

Διαβάστε τις παρουσιάσεις των πρωταγωνιστών της κατηγορίας :

 

 

 

 

 

728×90 ΚΤΕΟ ΡΕΝΤΗ