ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ¨Ford E-Tourneo Custom

ΑΛΛΗ… ΦΑΣΗ!

banner-google-news

Η Ford Pro αποκαλύπτει το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό όχημα πολλαπλών δραστηριοτήτων E-Tourneo Custom με κορυφαίους χώρους και επιδόσεις και premium τεχνολογία.

Το E-Tourneo Custom ανεβάζει τον πήχη στην κατηγορία Multy-Activity Vehicle, συνδυάζοντας μία νέα πλατφόρμα που είναι σχεδιασμένη για να προσφέρει μέγιστη ευελιξία και άνεση σε συνδυασμό με ένα υψηλής απόδοσης ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης με μπαταρία το οποίο μπορεί να προσφέρει εκτιμώμενη αυτονομία έως και 370 km.

Αποτελώντας το ένα από τα τέσσερα νέα, αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της Ford Pro που θα λανσαριστούν στην Ευρώπη μέχρι το 2024, το E-Tourneo Custom προορίζεται τόσο για ιδιώτες πελάτες όσο και για επαγγελματίες, προσφέροντας επαρκείς χώρους για τη μεταφορά έως οκτώ επιβατών.

Ford E-Tourneo Custom (2)

Το νέο μοντέλο εισάγει μία πλήρη σειρά premium χαρακτηριστικών, όπως ευέλικτα πίσω καθίσματα που εδράζονται σε ράγα, hands-free ηλεκτρικές πλαϊνές πόρτες, ηχοσύστημα B&O, ψηφιακές κάρτες-κλειδιά, πανοραμική γυάλινη οροφή και ένα καινοτόμο, ανακλινόμενο τιμόνι.

Ως μέρος της πιο ολοκληρωμένης σειράς Tourneo Custom στην ιστορία του μοντέλου, οι πελάτες μπορούν επίσης να επιλέξουν για περισσότερη ευελιξία μία ολοκαίνουργια έκδοση Plug-In Hybrid (PHEV). Επιπλέον, το νέο μοντέλο μπορεί να παραγγέλνεται με την τελευταία γενιά των κινητήρων ντίζελ EcoBlue της Ford, που διατίθενται με ένα νέο, αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων υψηλής απόδοσης και – για πρώτη φορά – με ένα ευφυές σύστημα τετρακίνησης.
Τα μοντέλα Tourneo Custom με κινητήρες ντίζελ EcoBlue προγραμματίζονται να φτάσουν στους πελάτες από τα μέσα του 2023, ενώ πρόσθετες παραλλαγές θα είναι διαθέσιμες αργότερα μέσα στη χρονιά.

ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ ΣΧΕΔΙΑΣΗ

Το νέο Tourneo Custom στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα, με μία εκφραστική και σμιλεμένη σχεδίαση που θα προσελκύσει ιδιώτες πελάτες και υψηλού κύρους επιχειρήσεις. Με μία σιλουέτα που ξεχειλίζει από αυτοπεποίθηση, το όχημα έχει αυξημένο οπτικό πλάτος μπροστά και πίσω για μία ακλόνητη και σταθερή εμφάνιση.

Η εκλεπτυσμένη αλλά πρακτική σχεδίαση συνεχίζεται μέσα στο όχημα και η κομψή καμπίνα με δύο ή τρία καθίσματα μπροστά σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα προόδου στην τεχνολογία και την άνεση, με υλικά υψηλής ποιότητας και καθαρές, σύγχρονες επιφάνειες.

Ο πίνακας οργάνων περιλαμβάνει μία εργονομική οθόνη αφής 13 ιντσών με σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας SYNC 4. Αυτή συνδυάζεται με έναν νέο ψηφιακό πίνακα οργάνων για τη δημιουργία ενός διαισθητικού, εστιασμένου στον οδηγό cockpit, με ασύρματη συμβατότητα Android Auto και Apple CarPlay στάνταρ.

Η μεγιστοποίηση της άνεσης και της ευκολίας κινήσεων μέσα στην καμπίνα ήταν βασική προτεραιότητα. Έτσι, όλα τα οχήματα διαθέτουν τιμόνια με τετράγωνη σχεδίαση, με αποτέλεσμα το squircle σχήμα τους και ο τοποθετημένος στην κολόνα επιλογέας για οχήματα με αυτόματο κιβώτιο να απελευθερώνουν περισσότερο χώρο και να διευκολύνουν την είσοδο και την έξοδο.

Ο επιπλέον χώρος στο εμπρός τμήμα της καμπίνας και η αυξημένη αποθηκευτική ικανότητα οφείλονται στην επανατοποθέτηση του αερόσακου συνοδηγού από τον πίνακα οργάνων στην οροφή. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες να μεταφέρουν ένα laptop ή αντικείμενα μεγέθους σελίδας A4 σε έναν αποθηκευτικό χώρο με κάλυμμα στο ταμπλό. Αυτό σημαίνει επίσης ότι οι ηλεκτρονικές συσκευές μπορούν πλέον να τοποθετούνται με ασφάλεια πιο κοντά στον οδηγό με τις βιομηχανικών προτύπων βάσεις AMPS.

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΑΝΕΣΗ

Τα επίπεδα άνεσης ενισχύονται περαιτέρω χάρη στην εξαιρετικά πολιτισμένη λειτουργία και τη δυναμική του αυτοκινήτου που πετυχαίνει ο σχεδιασμός επόμενης γενιάς του οχήματος. Η αθόρυβη κίνηση μέσω ηλεκτροκινητήρα και ένα νέο επίπεδο οδηγικής άνεσης και ευστάθειας εξασφαλίζονται χάρη στη βελτιστοποιημένη αρχιτεκτονική του πλαισίου με ανεξάρτητη πίσω ανάρτηση.

«Είτε πρόκειται για ένα οικογενειακό ταξίδι γεμάτο δράση το Σαββατοκύριακο, είτε για μεταφορές στελεχών στο αεροδρόμιο με στυλ, άνεση και φινέτσα, το αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, η προηγμένη συνδεσιμότητα, η σχεδίαση αιχμής και τα νέα πολυτελή χαρακτηριστικά καθιστούν το E-Tourneo Custom μία συναρπαστική επιλογή» σχολιάζει σχετικά ο Hans Schep, general manager, Ford Pro, Ευρώπης.

Ford E-Tourneo Custom (7)

Το ολοκαίνουργιο Tourneo Custom έχει εξελιχθεί για να προσφέρει στους πελάτες αισθητά βελτιωμένα επίπεδα άνεσης και ευκολίας, με μία κομψή σχεδίαση εσωτερικού που χαρακτηρίζεται από ανώτερα επίπεδα ποιότητας κατασκευής και υλικών και μία πλούσια εξοπλισμένη καμπίνα με premium χαρακτηριστικά και τεχνολογίες.

Η βελτιστοποιημένη πλατφόρμα του οχήματος εξασφαλίζει γενναιόδωρους χώρους στην καμπίνα, είτε χρησιμοποιεί αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, Plug-In Hybrid ή κινητήρα εσωτερικής καύσης. Τα μοντέλα με στάνταρ και μακρύ μεταξόνιο προσφέρουν το καθένα τρεις σειρές καθισμάτων, με έως 8 θέσεις στο E-Tourneo Custom και έως και 9 θέσεις στo Tourneo Custom PHEV και τα μοντέλα με κινητήρα ντίζελ EcoBlue.

Ford E-Tourneo Custom (1)

Οι βελτιστοποιημένες προδιαγραφές εσωτερικού έχουν ως αφετηρία ένα ευέλικτο, νέο σύστημα καθισμάτων που εδράζονται σε ράγα στη δεύτερη και τρίτη σειρά για μέγιστη προσαρμοστικότητα στη διάταξη καμπίνας που εξασφαλίζει τους βέλτιστους χώρους για επιβάτες και αποσκευές. Το σύστημα καθισμάτων που εδράζονται σε ράγα επιτρέπει στους πελάτες να σύρουν τα καθίσματα προς τα εμπρός ή προς τα πίσω κατά μήκος των οδοντωτών ραγών που είναι τοποθετημένες στο πάτωμα του πίσω μέρους της καμπίνας, ή να αφαιρούν τελείως τα καθίσματα εάν χρειαστεί. Τα τρία καθίσματα της δεύτερης σειράς μπορούν να μετακινούνται ανεξάρτητα, ενώ εκείνα της τρίτης σειράς είναι χωρισμένα σε μια διάταξη 2+1.

Ford E-Tourneo Custom (6)

Τα νέα καθίσματα είναι ελαφρύτερα από εκείνα του απερχόμενου μοντέλου και η δεύτερη σειρά διαθέτει ενσωματωμένες ζώνες ασφαλείας. Έτσι, η αναδιαμόρφωση της καμπίνας – ακόμα και σε μία μοναδική στην κατηγορία συνεδριακή διάταξη έξι ατόμων – γίνεται γρήγορα και εύκολα.

ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Ο εξοπλισμός της πολυτελούς καμπίνας περιλαμβάνει περαιτέρω νέα χαρακτηριστικά για να μπορούν οι πελάτες να εξατομικεύουν το όχημά τους και να αναβαθμίζουν την εμπειρία ταξιδιού. Μεταξύ αυτών είναι μία μεγάλη, γυάλινη πανοραμική οροφή που επιτείνει την αίσθηση ευρυχωρίας και φωτεινότητας για τους επιβάτες. Η οροφή διαθέτει ειδική επεξεργασία υπέρυθρης ακτινοβολίας για να διατηρείται η καμπίνα δροσερή σε συνθήκες έντονης ηλιοφάνειας. Για τις περιπτώσεις που ο οδηγός μεταφέρει βαριά αντικείμενα, οι ηλεκτρικές συρόμενες πλαϊνές πόρτες έχουν επίσης hands-free λειτουργία, ώστε να μπορούν να ανοίγουν με μια απλή κίνηση περνώντας το πόδι δίπλα από τον εμπρός τροχό.

Ford E-Tourneo Custom (5)

Για μέγιστη άνεση και απόλαυση εν κινήσει, το νέο Tourneo Custom προσφέρει επίσης ηλεκτρονικό έλεγχο θερμοκρασίας αέρα τριών ζωνών, ένα ισχυρό ηχοσύστημα B&O με 14 ηχεία και subwoofer τοποθετημένο στο πίσω μέρος, προηγμένο εσωτερικό φωτισμό περιβάλλοντος, επιφάνεια ασύρματης φόρτισης για κινητές συσκευές και θερμαινόμενα εξωτερικά καθίσματα στη δεύτερη σειρά.

ΑΝΩΤΕΡΗ ΑΠΟΔΟΣΗ EV

Χρησιμοποιώντας την ίδια τεχνολογία κυψελών υψηλής πυκνότητας με το Ford F-150 Lightning, το E-Tourneo Custom εξοπλίζεται με μία μπαταρία με ωφέλιμη χωρητικότητα 74 kWh και έναν ηλεκτροκινητήρα 160 kW, προσφέροντας εξαιρετική απόδοση και λειτουργία. Το αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης του οχήματος πολλαπλών δραστηριοτήτων προσφέρει επίσης δυνατότητα κίνησης με ένα πεντάλ (one-pedal driving) για ακόμα μεγαλύτερη ενεργειακή απόδοση και πιο ξεκούραστη και άνετη οδηγική εμπειρία.

Ένας ενσωματωμένος, τριφασικός φορτιστής εναλλασσόμενου ρεύματος 11 kW μπορεί να επαναφορτίσει πλήρως τη μπαταρία σε λιγότερο από οκτώ ώρες. Η φόρτιση από το 15 στο 80% ολοκληρώνεται σε περίπου 41 λεπτά με χρήση ταχυφορτιστή συνεχούς ρεύματος 125 kW. Η μπαταρία του E Tourneo Custom επιτρέπει ταχύτερη ροή ενέργειας στα πρώιμα στάδια της διαδικασίας φόρτισης για ταχύτερη πλήρωση. Σε εργαστηριακές δοκιμές, χρησιμοποιώντας ένα ταχυφορτιστή DC με ισχύ 125 kW, προστέθηκε ενέργεια για την εξασφάλιση αυτονομίας σχεδόν 38 km σε μόλις πέντε λεπτά.

Ford E-Tourneo Custom (3)

Το E-Tourneo Custom προσφέρει μέγιστη ικανότητα ρυμούλκησης 2.000 kg και μπορεί να μεταφέρει υψηλό ωφέλιμο φορτίο, βοηθώντας τους ιδιοκτήτες που αναζητούν την περιπέτεια να φιλοξενούν στο εσωτερικό του οχήματος τους φίλους, την οικογένεια αλλά και σπορ εξοπλισμό με χαρακτηριστική ευκολία, καθώς και τις επιχειρήσεις να προσφέρουν αποδοτικές υπηρεσίες μετακίνησης στους πελάτες και τις αποσκευές τους.

Η τεχνολογία Pro Power Onboard επιτρέπει επίσης στους πελάτες να αξιοποιούν πλήρως τις δυνατότητες των ηλεκτροκίνητων εκδόσεων του Tourneo Custom, προσφέροντας ηλεκτρική ισχύ έως και 2.3 kW μέσω πριζών στο εμπρός τμήμα της καμπίνας, η οποία αποδεικνύεται ιδανική για την τροφοδοσία ψηφιακών συσκευών, εργαλείων ή αθλητικού εξοπλισμού και κάμπινγκ όταν δεν υπάρχει πρόσβαση στο δίκτυο.

Ford E-Tourneo Custom (8)

«ΕΞΥΠΝΕΣ» ΛΥΣΕΙΣ

Η Ford έχει αναπτύξει επίσης ένα καινοτόμο, νέο σύστημα ψηφιακού κλειδιού (Digital Key), το οποίο προγραμματίζεται να είναι διαθέσιμο το 2024 με χρήση τεχνολογίας NFC εμπνευσμένη από τις κάρτες-κλειδιά των ξενοδοχείων. Αυτό επιτρέπει στους ιδιοκτήτες να κουβαλούν μαζί τους μία βολική, λεπτή και αδιάβροχη κάρτα, αντί ένα ογκώδες τηλεχειριστήριο, ενώ συμμετέχουν σε σπορ ή υπαίθριες δραστηριότητες. Το Digital Key ωφελεί και τις επιχειρήσεις όταν πολλοί οδηγοί χρησιμοποιούν το όχημά τους.

Οι ιδιοκτήτες του Tourneo Custom μπορούν να επιλέγουν από μία γκάμα ελκυστικών εκδόσεων, όπως το περιπετειώδες Active, το εντυπωσιακό Sport και το κορυφαίο της σειράς Titanium X, το οποίο προσφέρει τον πιο ολοκληρωμένο εξοπλισμό από οποιοδήποτε Tourneo μέχρι σήμερα – με στάνταρ χαρακτηριστικά που ξεκινούν από τις κομψές ζάντες αλουμινίου των 19 ιντσών και τον full matrix LED φωτισμό και φτάνουν μέχρι το πολυτελές υλικό καθισμάτων από συνθετικό δέρμα Sensico. Κάθε έκδοση μπορεί να παραγγέλνεται με οποιονδήποτε από τα διαθέσιμα συστήματα μετάδοσης κίνησης καλύπτοντας ένα μεγάλο φάσμα αναγκών των πελατών.

Ford E-Tourneo Custom (1)

Το βελτιωμένο «πακέτο» χαρακτηριστικών του Tourneo Custom συνδυάζεται με σημαντικές αναβαθμίσεις τόσο στις ικανότητές του, όσο και στην απόδοση. Η νέα αρχιτεκτονική του οχήματος προσφέρει χαμηλότερο ύψος πατώματος και ένα νέο, ενσωματωμένο πλαϊνό σκαλοπάτι που διευκολύνει την είσοδο και τη φόρτωση. Όλα τα παραπάνω υποστηρίζονται από κορυφαία στην κατηγορία ανοίγματα τόσο για τη συρόμενη πλαϊνή πόρτα όσο και για την πίσω πόρτα που ανοίγει προς τα πάνω.

Η βελτιστοποιημένη πλατφόρμα έχει επιτρέψει επίσης τη διατήρηση του συνολικού ύψους του αυτοκινήτου κάτω από δύο μέτρα σε πολλές εκδόσεις, το οποίο επιτρέπει την πρόσβαση σε γκαράζ και πολυώροφα παρκινγκ αυτοκινήτων που είναι συχνά μη προσβάσιμα για οχήματα της κατηγορίας του Tourneo Custom. Την ίδια στιγμή, το χαρακτηριστικό αυτό συμβάλλει στη βελτιστοποιημένη απόδοση και την αθόρυβη λειτουργία μέσω της αναβαθμισμένης αεροδυναμικής.

Τόσο οι οδηγοί όσο και οι επιβάτες επωφελούνται από τις βελτιώσεις σε επίπεδο δυναμικών χαρακτηριστικών, τις οποίες προσφέρει το επανασχεδιασμένο πλαίσιο που διαθέτει μία εντελώς νέα ανεξάρτητη πίσω ανάρτηση. Αυτή είναι στάνταρ σε όλη τη γκάμα και προσφέρει βελτιωμένη οδηγική άνεση, χειρισμό και ποιότητα κύλισης.

ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΙΝΗΤΗΡΩΝ

Το νέο Tourneo Custom PHEV χρησιμοποιεί ένα παράλληλο υβριδικό σύστημα που προσφέρει την ευελιξία ενός αποδοτικού βενζινοκινητήρα κύκλου Atkinson με χωρητικότητα 2.5 λίτρων για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων, καθώς και έναν ηλεκτροκινητήρα και μπαταρία ωφέλιμης χωρητικότητας 11.8 kWh που επιτρέπει εκτιμώμενη αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία πάνω από 50 km, που αποδεικνύεται ιδανική για διαδρομές σε αστικές ζώνες μηδενικών εκπομπών ρύπων.

Παράλληλα με τα ηλεκτροκίνητα συστήματα, η Ford θα προσφέρει επίσης το Tourneo Custom με τους κινητήρες ντίζελ EcoBlue τελευταίας γενιάς σε εκδόσεις με ισχύ 136 PS, 150 PS ή 170 PS – σε συνδυασμό με την επιλογή ενός πολύ αποδοτικού, οκτατάχυτου αυτόματου κιβωτίου ή ενός εξατάχυτου μηχανικού.

2022_FORD_TOURNEO_ACTIVE_03

Το νέο Tourneo Custom εισάγει επίσης μία επιλογή με σύστημα τετρακίνησης, που αυξάνει την αυτοπεποίθηση σε πελάτες που χρειάζονται αυξημένες ικανότητες σε όλες τις καιρικές συνθήκες καθώς και για ιδιοκτήτες που αναζητούν πρόσβαση σε χώρους κάμπινγκ, ακτές και μονοπάτια. Το σύστημα κατανέμει έξυπνα τη ροπή μεταξύ των αξόνων μέσω ενός ηλεκτρονικά ελεγχόμενου συστήματος, που αντιδρά και κατανέμει τη ροπή σε λιγότερο από 20 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Το σύστημα τετρακίνησης διατίθεται για οχήματα με πετρελαιοκίνητα οχήματα στις εκδόσεις των 136 PS και 170 PS σε συνδυασμό με αυτόματο κιβώτιο. Όσοι χρειάζονται περισσότερη πρόσφυση αλλά προτιμούν ένα χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων μπορούν να παραγγέλνουν ένα μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης με τους κινητήρες ντίζελ EcoBlue των 136 PS και 150 PS.

Το Tourneo Custom διαθέτει μια ολοκληρωμένη γκάμα με τα πιο πρόσφατα και προηγμένα συστήματα υποβοήθησης της Ford, που περιλαμβάνει ορισμένες λειτουργίες και χαρακτηριστικά τα οποία διατίθενται για πρώτη φορά στο συγκεκριμένο μοντέλο, όπως τα Intelligent Adaptive Cruise Control με Lane Centring, Reverse Brake Assist, Fully Active Park Assist και σύστημα κάμερας 360 μοιρών που παρέχει μία ολοκληρωμένη εικόνα γύρω από το όχημα για ευκολότερους ελιγμούς στην πόλη.