Δοκιμαστική περιήγηση του eActros της Mercedes-Benz σε πάνω από 20 ευρωπαϊκές χώρες

banner-google-news

Η Mercedes-Benz Trucks σχεδιάζει για αυτό το καλοκαίρι την πιο εκτεταμένη δοκιμαστική πορεία στην ιστορία της εταιρείας με τη νέα ναυαρχίδα eActros 600. Η πρόθεση είναι δύο πρωτότυπα του ηλεκτρικού φορτηγού μεγάλων αποστάσεων με μπαταρία να ταξιδέψουν σε πάνω από 20 ευρωπαϊκές χώρες, συμπληρώνοντας περισσότερα από 13.000 χιλιόμετρα με συνολικό βάρος έλξης 40 τόνους. Με αυτό το εγχείρημα, η Mercedes-Benz Trucks επιδιώκει να αποκτήσει εκτεταμένη εμπειρία σε ένα ευρύ φάσμα διαδρομών σε διαφορετικές τοπογραφίες και κλιματικές ζώνες, με γνώμονα την κατανάλωση ενέργειας.

Επιπλέον, η Mercedes-Benz Trucks θέλει να χρησιμοποιήσει την περιοδεία για να αποδείξει ότι το με το eActros 600 είναι δυνατή η αμιγώς ηλεκτρική μεταφορά με μπαταρία, σε υπερεθνικές μεταφορές μεγάλων αποστάσεων στην Ευρώπη. Για παράδειγμα, η πρόθεση είναι να φορτίζονται οι μπαταρίες αποκλειστικά σε δημόσιους σταθμούς φόρτισης.

Ακόμα κι αν η δημιουργία μιας ικανοποιητικής δημόσιας υποδομής φόρτισης φορτηγών εξακολουθεί να είναι επιτακτική για την περαιτέρω ανάπτυξη της αγοράς ηλεκτρονικών φορτηγών, το ταξίδι ονομάζεται «eActros 600 European Testing Tour 2024» έχει σκοπό να στείλει ένα θετικό μήνυμα σε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.

Η υψηλή χωρητικότητα της μπαταρίας άνω των 600 κιλοβατώρων και ένας νέος, ιδιαίτερα αποδοτικός ηλεκτρικός κινητήριος άξονας που αναπτύχθηκε εσωτερικά, επιτρέπουν στο eActros 600 να επιτύχει αυτονομία 500 χιλιομέτρων χωρίς ενδιάμεση φόρτιση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ eACTROS 600

Τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, προγραμματιστές της Mercedes-Benz Trucks φόρτισαν με επιτυχία για πρώτη φορά ένα πρωτότυπο eActros 600 σε σταθμό φόρτισης με ισχύ ενός μεγαβάτ στο εσωτερικό κέντρο ανάπτυξης και δοκιμών στο Wörth am Rhein. Μόλις η τεχνολογία MCS γίνει διαθέσιμη και τυποποιηθεί σε όλους τους κατασκευαστές, σχεδιάζεται να τοποθετηθεί εκ των υστέρων για αυτά τα πρώτα μοντέλα του eActros 600. Οι μπαταρίες μπορούν να φορτιστούν από 20 έως 80 τοις εκατό  σε περίπου 30 λεπτά σε κατάλληλο σταθμό φόρτισης με ισχύ περίπου ένα μεγαβάτ.

Οπτικά, το e-truck μακρινών αποστάσεων χαρακτηρίζεται από μια ριζικά νέα σχεδίαση με καθαρές γραμμές και αεροδυναμικό σχήμα. Όσον αφορά την κερδοφορία για τους φορείς εκμετάλλευσης στόλου, το ηλεκτρικό φορτηγό προορίζεται να θέσει νέα πρότυπα, αντικαθιστώντας μακροπρόθεσμα την πλειονότητα των φορτηγών ντίζελ στο σημαντικό τμήμα των μεταφορών μεγάλων αποστάσεων. Ο πυρήνας της ιδέας της Mercedes-Benz Trucks για μεταφορά μεγάλων αποστάσεων με ηλεκτρική μπαταρία είναι να προσφέρει μια ολιστική λύση που αποτελείται από τεχνολογία οχημάτων, συμβουλές, υποδομές φόρτισης και υπηρεσίες.