Ολιστική ηλεκτροκίνηση: Η Mercedes-Benz Trucks προσφέρει τώρα σταθμούς φόρτισης

banner-google-news

Παράλληλα με την απόφαση να υιοθετήσουν την ηλεκτροκίνηση, οι φορείς εκμετάλλευσης στόλων αντιμετωπίζουν πολλά πρόσθετα ερωτήματα, ιδίως όσον αφορά την απαραίτητη υποδομή φόρτισης στις αποθήκες τους. Η Mercedes-Benz Trucks έχει αναπτύξει ένα ολιστικό οικοσύστημα που περιλαμβάνει συμβουλευτικές υπηρεσίες και υπηρεσίες υποδομής για την υποστήριξη σε αυτόν τον τομέα.

Τώρα, εκτός από ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία, προσφέρει στους πελάτες της την αγορά σταθμών ταχείας φόρτισης από τις αντιπροσωπείες της.  Το πακέτο «Χρέωση αποθήκης» περιλαμβάνει συμβουλές, πωλήσεις υλικού και τεχνική εξυπηρέτηση. Οι πιστοποιημένοι συνεργάτες της Mercedes-Benz Trucks μπορούν επίσης να πραγματοποιήσουν την εγκατάσταση κατόπιν αιτήματος. Στόχος είναι να διασφαλιστούν ομαλές διαδικασίες φόρτισης και υψηλά επίπεδα διαθεσιμότητας οχημάτων.

Η Mercedes-Benz Trucks στοχεύει να προσφέρει ένα οικονομικά αποδοτικό συνολικό πακέτο για τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση, που καλύπτει τα πάντα, από την παραγωγή ενέργειας έως την κατάλληλη υποδομή φόρτισης. Θα κυκλοφορήσει στη Γερμανία στα τέλη Μαΐου 2024 με πιλοτικά έργα σε διάφορες αντιπροσωπείες, και θα ακολουθήσει σταδιακή προσθήκη περαιτέρω ευρωπαϊκών χωρών.

Η Mercedes-Benz Trucks παραδοσιακά χρησιμεύει ως γέφυρα μεταξύ των εταιρειών μεταφορών και των παρόχων λύσεων χρέωσης στο πλαίσιο των υπηρεσιών eConsulting. Ενσωματώνοντας υπηρεσίες συμβουλευτικής και σταθμών φόρτισης, οι πελάτες της Mercedes-Benz έχουν μόνο μία κεντρική θύρα κλήσης για τα ηλεκτρικά φορτηγά τους και τις αντίστοιχες λύσεις φόρτισης. Η Daimler Truck παρέχει ολόκληρο το σύστημα χρέωσης, με αυτό που ονομάζεται συναλλαγή με ένα τιμολόγιο. Μεταξύ των πλεονεκτημάτων της, αυτή η μέθοδος διευκολύνει μικρότερους χρόνους παράδοσης και εξοικονόμηση κόστους.

Stina Fagerman, επικεφαλής Μάρκετινγκ, Πωλήσεων και Υπηρεσιών της Mercedes-Benz Trucks: Είμαστε πρωτοπόροι στον κλάδο εδώ και χρόνια με την ευρεία συμβολή μας στην ηλεκτροκίνηση του στόλου οχημάτων. Οι υπηρεσίες μας eConsulting βελτιώνονται συνεχώς όλα αυτά τα χρόνια και, ως πάροχος συμβουλευτικών υπηρεσιών και σταθμών φόρτισης αποθήκης, ανταποκρινόμαστε σε μια σημαντική ζήτηση.