Η πρωτοβουλία της Volvo για το κλίμα με αφορμή τη σύνοδο κορυφής COP26

  banner-google-news

  Στο πλαίσιο της συνόδου κορυφής COP26 για το κλίμα των επικεφαλής κρατών και ηγετικών στελεχών της βιομηχανίας στη Γλασκώβη, η Volvo  ζητά να δοθεί ώθηση στην καθαρή ενέργεια. Η εταιρεία λαμβάνει ενεργά μέτρα για τη μείωση αυτών των εκπομπών, όπως η συνεργασία της με την SSAB για την ανάπτυξη χάλυβα χωρίς χρήση ορυκτών καυσίμων, καθώς και με τους προμηθευτές μπαταριών για την παραγωγή μπαταριών με τη χρήση 100% Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

  Η εταιρεία αναζητά τρόπους για τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα στον κύκλο ζωής ενός αυτοκινήτου κατά 40% ανάμεσα στο 2018 και το 2025, με ενέργειες που περιλαμβάνουν μείωση των εκπομπών άνθρακα στην εφοδιαστική της αλυσίδα κατά 25% έως το 2025.

  Έως το 2030, η Volvo στοχεύει να έχει γίνει ένας κατασκευαστής αποκλειστικά ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Η εταιρεία προγραμματίζει να λανσάρει μία εντελώς νέα οικογένεια αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων τα ερχόμενα χρόνια, στο πλαίσιο ενός από τα πιο φιλόδοξα σχέδια για την ηλεκτροκίνηση που έχουν εκπονηθεί στην αυτοκινητοβιομηχανία. Πρόκειται για ένα σημαντικό σκέλος της φιλοδοξίας που έχει η Volvo να καταστεί μία κλιματικά ουδέτερη εταιρεία έως το 2040. Για την υλοποίηση του κλιματικού της σχεδίου, η Volvo εργάζεται με συνέπεια ώστε να ελαττώσει τις εκπομπές άνθρακα σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων της.

  Η Volvo στοχεύει σε κλιματικά ουδέτερη παραγωγή έως το 2025. Ήδη σήμερα, όλα τα ευρωπαϊκά εργοστάσια της εταιρείας λειτουργούν με 100% καθαρή ενέργεια, ενώ η μονάδα παραγωγής στην Τορσλάντα της Σουηδίας είναι πλήρως ουδέτερη κλιματικά. Σε άλλα μέρη του κόσμου, τα εργοστάσια στην Τσενγκντού και το Ντακίνγκ της Κίνας επίσης λειτουργούν με κλιματικά ουδέτερη ηλεκτρική ενέργεια.

   

  Σου άρεσε το άρθρο; Κοινοποίησέ το!