Η Volvo παρουσιάζει ηλεκτρικά φορτηγά με μεγαλύτερη αυτονομία

banner-google-news

Η Volvo Trucks παρουσιάζει τώρα νέες, πιο ισχυρές μπαταρίες για τα μεσαίου τύπου ηλεκτρικά φορτηγά της, ικανές να προσφέρουν αυξημένη αυτονομία έως και 450 χλμ.

Χάρη στις πιο ισχυρές μπαταρίες στην γκάμα φορτηγών μεσαίας χρήσης της Volvo, στα Volvo FL και Volvo FE Electric, είναι πλέον δυνατό να επιταχυνθεί η μετάβαση σε πιο αθόρυβες και καθαρές αστικές μεταφορές. Οι νέες μπαταρίες προσφέρουν 42% επιπλέον χωρητικότητα ενέργειας και ως αποτέλεσμα μπορούν να προσφέρουν συνολική αυτονομία έως και 450 χλμ. με μία φόρτιση.

Αυτό σημαίνει ότι τα φορτηγά μπορούν να χειριστούν τους περισσότερους τύπους διαδρομών και εργασιών σε αστικές περιοχές, καθώς και να παρέχουν ισχύ σε εξοπλισμό για εργασίες που καταναλώνουν ενέργεια, όπως διαχείριση απορριμμάτων ή κατασκευές. Η επιπλέον ενέργεια μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για εργασίες οδήγησης στην πόλη σε μεγάλες βάρδιες, χωρίς να απαιτείται επαναφόρτιση. Ως αποτέλεσμα των βελτιωμένων μπαταριών, το Volvo FL Electric έχει πλέον αυτονομία έως και 450 χλμ., ενώ το Volvo FE Electric έχει αυτονομία έως και 275 χλμ.

Η μεγαλύτερη χωρητικότητα σημαίνει ότι χρειάζονται λιγότερες μπαταρίες για την ίδια ισχύ που είναι διαθέσιμη σήμερα. Επομένως, αν οι εργασίες απαιτούν μικρότερες αποστάσεις, μπορεί να αυξηθεί το ωφέλιμο φορτίο χρησιμοποιώντας λιγότερες μπαταρίες – με αύξηση ωφέλιμου φορτίου κατά 500 κιλά για κάθε μπαταρία που δεν μεταφέρεται.

«Για ορισμένους είναι πιο σημαντικό να αποκτήσουν επιπλέον ωφέλιμο φορτίο, αντί να μεγιστοποιήσουν το εύρος. Συνεργαζόμαστε στενά με τους πελάτες μας για την επιλογή της καλύτερης λύσης», λέει η Jessica Sandström, SVP Product Management στη Volvo Trucks..

Τα ενημερωμένα Volvo FL και FE Electric είναι διαθέσιμα για παραγγελία τώρα, για παράδοση το φθινόπωρο του 2023

Από τότε που η Volvo Trucks ξεκίνησε να παράγει πλήρως ηλεκτρικά φορτηγά το 2019, η εταιρεία έχει πουλήσει σχεδόν 5.000 ηλεκτρικά φορτηγά σε 40 χώρες σε όλο τον κόσμο. Στόχος της εταιρείας είναι οι μισές παγκόσμιες συνολικές πωλήσεις φορτηγών της να είναι ηλεκτρικά μέχρι το 2030.