Η Volvo ξεκινά σειριακή παραγωγή ηλεκτρικών φορτηγών στη Γάνδη

banner-google-news

Η Volvo Trucks αυξάνει τον όγκο των ηλεκτρικών φορτηγών και ξεκινά σειριακή παραγωγή ηλεκτρικών φορτηγών βαρέων μπαταριών στο εργοστάσιο της Γάνδης στο Βέλγιο. Αυτό σημαίνει ότι τα ηλεκτρικά φορτηγά Volvo κατασκευάζονται πλέον σε τέσσερα εργοστάσια – τρία στην Ευρώπη και ένα στις ΗΠΑ.

«Είμαι ενθουσιασμένος! Το εργοστάσιο της Γάνδης είναι το μεγαλύτερο στο δίκτυό μας, επομένως αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό ορόσημο. Τώρα, ακόμη περισσότερες εταιρείες μεταφορών μπορούν να λειτουργήσουν ηλεκτροκίνητα με τη Volvo», λέει ο Roger Alm, πρόεδρος της Volvo Trucks.

Τρία διαφορετικά ηλεκτρικά μοντέλα θα κατασκευαστούν στη Γάνδη – το Volvo FH, το Volvo FM και το Volvo FMX Electric. Αυτά τα φορτηγά μπορούν να λειτουργήσουν με συνολικό βάρος 44 τόνων και μπορούν να προσαρμοστούν για ένα ευρύ φάσμα μεταφορικών αναγκών.

Το εργοστάσιο της Γάνδης είναι η μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής της Volvo Trucks με ετήσια χωρητικότητα περίπου 45.000 φορτηγών. Τα ηλεκτρικά φορτηγά συναρμολογούνται στην ίδια πλατφόρμα και γραμμή με τα φορτηγά που κινούνται με ντίζελ και φυσικό αέριο, σε μια διάταξη παραγωγής που δίνει στο εργοστάσιο μεγάλη ευελιξία όσον αφορά τον χειρισμό διαφορετικών παραλλαγών και απαιτήσεων. Τα πακέτα μπαταριών προέρχονται από το εργοστάσιο συναρμολόγησης μπαταριών που άνοιξε πρόσφατα στη Γάνδη, που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στη γραμμή παραγωγής.

Η Γάνδη είναι το τέταρτο εργοστάσιο της Volvo Trucks που παράγει ηλεκτρικά φορτηγά με μπαταρία. Πρώτη ήταν η Blainville στη Γαλλία, όπου η Volvo άρχισε να κατασκευάζει ηλεκτρικά φορτηγά για τη διαχείριση απορριμμάτων και τη διανομή στην πόλη το 2019. Ένα χρόνο αργότερα, η τοποθεσία στο New River Valley, ΗΠΑ, ξεκίνησε τη σειριακή παραγωγή του VNR Electric, σχεδιασμένου για περιφερειακές μεταφορές. Στη συνέχεια, επιτεύχθηκε ένα σημαντικό ορόσημο πέρυσι, όταν η Volvo Trucks έβαλε τη βαρύτερη γκάμα της σε σειριακή παραγωγή στο εργοστάσιο Tuve στη Σουηδία, ως ο πρώτος παγκόσμιος κατασκευαστής που το έκανε.

Μέχρι στιγμής η Volvo Trucks έχει λάβει παραγγελίες, συμπεριλαμβανομένων επιστολών προθέσεων για αγορά, για περίπου 6.000 ηλεκτρικά φορτηγά σε 42 χώρες σε 6 ηπείρους.