Νέο τεύχος «Επαγγελματικό Όχημα» Οκτωβρίου

Μεγάλο αφιέρωμα IAA Transportation 2022 Ματιές στο μέλλον!

banner-google-news

Για έξι ημέρες, εμπορικοί επισκέπτες και λάτρεις της κινητικότητας από όλο τον κόσμο βρέθηκαν στο Ανόβερο μεταξύ 20 και 25 Σεπτεμβρίου για να θαυμάσουν και να δοκιμάσουν οι ίδιοι τις πιο συναρπαστικές και σημαντικές τεχνικές καινοτομίες και ιδέες από τους τομείς των μεταφορών και της εφοδιαστικής αλυσίδας.

iaa_eisagogi (4)

 

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή ολοκληρώθηκε η IAA TRANSPORTATION. Μια σύντομη ματιά στα γενικά δεδομένα το καθιστά σαφές: 1.402 εκθέτες, συμπεριλαμβανομένων των δύο τρίτων διεθνών εταιρειών από 41 χώρες, και περισσότεροι από 1.400 Γερμανοί και διεθνείς δημοσιογράφοι υποστήριξαν τη θέση της IAA TRANSPORTATION ως τη μεγαλύτερη και πιο σημαντική πλατφόρμα για τη βιομηχανία μεταφορών και logistics σε παγκόσμια κλίμακα. Όμως το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο όχι μόνο σε τοπικό επίπεδο, αλλά και σε άλλα μέρη του κόσμου. Αυτό μαρτυρούν, μεταξύ άλλων, οι περισσότερες από δύο εκατομμύρια προβολές για τις αναρτήσεις στα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης. Συνολικά, διεθνή μέσα ενημέρωσης από 97 χώρες αντιπροσώπευαν περίπου τα τρία τέταρτα της κάλυψης του IAA TRANSPORTATION, με τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Ινδία, την Κίνα, την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα να ξεχωρίζουν ιδιαίτερα.

Στις εγκαταστάσεις της έκθεσης, οι μορφές εμπειρίας όπως τα «IAA Test Drives» και τα «IAA Cargobike Parcours», όπου οι επισκέπτες μπορούσαν να δοκιμάσουν νέα προϊόντα αυτοπροσώπως, ήταν ιδιαίτερα δημοφιλή. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν περίπου 7.500 δοκιμαστικές διαδρομές κατά τη διάρκεια των έξι ημερών της εκδήλωσης, με ολόκληρη τη δοκιμαστική λειτουργία να είναι κλιματικά ουδέτερη. Μια ιδιαίτερα θετική πτυχή ήταν ότι τα τρία τέταρτα των επισκεπτών έδωσαν κορυφαία βαθμολογία στο IAA Test Drives σε μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη συνέχεια.

iaa_eisagogi (3)Ένα άλλο κλειδί της επιτυχίας ήταν η ανανεωμένη ιδέα της εκδήλωσης. Από φορτηγά μέχρι ποδήλατα φορτίου, από φορτηγά παράδοσης μέχρι drones δεμάτων – με τη νέα IAA TRANSPORTATION, η βιομηχανία μεταφορών και logistics βρέθηκε στο προσκήνιο του κοινού σε όλο της το φάσμα για πρώτη φορά. «Αυτό η προσπάθεια απέδωσε καρπούς· η μεγάλη ανταπόκριση από εκθέτες και επισκέπτες δείχνει πόσο σωστή είναι αυτή η νέα προσέγγιση», δήλωσε η πρόεδρος της VDA Hildegard Müller στο κλείσιμο της IAA TRANSPORTATION στο Ανόβερο. Μάλιστα, οι επισκέπτες στο Ανόβερο αξιολόγησαν επίσης εξαιρετικά θετικά στην έρευνα το ευρύ φάσμα νέων μοντέλων και εξελίξεων καθώς και τη διεθνότητα των εκθετών.

iaa_eisagogi (7)

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, η IAA TRANSPORTATION απέδωσε επίσης από άποψη περιεχομένου, ειδικά όταν πρόκειται για την αλληλεπίδραση μεταξύ αποτελεσματικότητας και βιωσιμότητας, η οποία είναι τόσο σημαντική για το μέλλον του κλάδου. Πιθανώς η πιο σημαντική εστίαση μεταξύ των πολυάριθμων παγκόσμιων πρωτιών που παρουσιάστηκαν ήταν επομένως στις καινοτομίες που σχετίζονται με την ηλεκτροκίνηση και την κλιματική ουδετερότητα του συστήματος μετάδοσης κίνησης. «Η βιομηχανία οδηγεί αποφασιστικά τη μεγαλύτερη μεταμόρφωση στην ιστορία της και συμβάλλει έτσι σημαντικά στην επίλυση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η κοινωνία», δήλωσε η Hildegard Müller. Ανακοίνωσε επίσης: «Η βιομηχανία μεταφορών και logistics παίρνει τώρα την καινοτομία στο δρόμο – η αποστολή για την κλιματική ουδετερότητα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη».

Η επόμενη IAA TRANSPORTATION θα πραγματοποιηθεί ξανά στο Ανόβερο από τις 17 έως τις 22 Σεπτεμβρίου 2024.

 

 

 


Η Daimler Truck παρουσίασε το ηλεκτρικό φορτηγό eActros LongHaul και επεκτείνοντας το χαρτοφυλάκιό της στον κλάδο της ηλεκτροκίνησης
daimler_iaa_2022

 

Η Daimler Truck επιδιώκει ουδέτερο ισοζύγιο CO2 στις τοπικές μεταφορές. Ο κατασκευαστής το αποδεικνύει αυτό με ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο πλήρως ηλεκτρικών οχημάτων στο IAA Transport 2022 στο Ανόβερο.
Διαβάστε περισσότερα με ενα κλίκ…


DAF Trucks: IAA Transportation Show 2022

daf_iaa_2022

 

Η DAF Trucks ξεκινά το μέλλον των επαγγελματικών μεταφορών και των μεταφορών διανομής με το λανσάρισμα των DAF XD και XDC νέας γενιάς στο Ανόβερο.
Διαβάστε περισσότερα με ενα κλικ…


MAN Truck & Bus: IAA Transportation Show 2022

man_iaa_2022

Η απαλλαγή των εμπορευματικών μεταφορών από τις εκπομπές CO2, η ψηφιοποίηση της εφοδιαστικής αλυσίδας και η αυξανόμενη έλλειψη οδηγών φορτηγών θέτουν θεμελιώδεις προκλήσεις για τις εταιρείες μεταφορών.
Διαβάστε περισσότερα με ενα κλικ


 

Autovision New