Η Mercedes-Benz Trucks ολοκλήρωσε με επιτυχία περιοδεία στην Ευρώπη

eActros roadshow με αμιγώς ηλεκτρικά φορτηγά

banner-google-news

Τα τρία ηλεκτρικά φορτηγά της Mercedes-Benz Trucks, αφού διένυσαν περισσότερα από 5.000 χιλιόμετρα μέσω της Γερμανίας, της Αυστρίας, της Ιταλίας, της Ολλανδίας και του Βελγίου, επέστρεψαν στο Wörth am Rhein. Η Mercedes-Benz Trucks Sales διοργάνωσε συνολικά 14 εκδηλώσεις με περισσότερους από 1.000 καλεσμένους και 1.250 δοκιμαστικές διαδρομές. Σε όλη τη διάρκεια της περιοδείας, οι μπαταρίες του eActros φορτίστηκαν κυρίως σε δημόσιους σταθμούς φόρτισης.

Stina Fagerman, Επικεφαλής Μάρκετινγκ, Πωλήσεων και Υπηρεσιών της Mercedes-Benz Trucks: «Το roadshow eActros ήταν μια γενική επιτυχία. Οι ενδιαφερόμενοι μπόρεσαν να δοκιμάσουν τα ηλεκτρικά φορτηγά εκτενώς και εύκολα στις αντίστοιχες αγορές τους και έλαβαν ολοκληρωμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες από τους ειδικούς μας. Ταυτόχρονα, το eActros ολοκλήρωσε την περιοδεία με σιγουριά, παρά την απαιτητική τοπογραφία».

Το eActros 300/400 για μεταφορές διανομής

Για το roadshow χρησιμοποιήθηκαν δύο eActros 300 (4×2) και ένα eActros 400 (6×2). Το ηλεκτρικό Mercedes-Benz eActros για μεταφορές διανομής βαρέως τύπου βγαίνει από τη γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο της Wörth από το 2021. Με τέσσερα πακέτα μπαταριών, το eActros 400 έχει αυτονομία έως και 400 χιλιόμετρα. Ο τεχνολογικός πυρήνας του ηλεκτρικού φορτηγού είναι η μονάδα μετάδοσης (eActros 300), ένας ηλεκτρικός άκαμπτος άξονας με δύο ενσωματωμένους ηλεκτροκινητήρες και μετάδοση δύο ταχυτήτων. Οι δύο υγρόψυκτοι κινητήρες παράγουν συνεχή ισχύ 330 kW και μέγιστη ισχύ 400 kW. Επιπλέον, με ένα προληπτικό στυλ οδήγησης, η ενέργεια που ανακτάται κατά το φρενάρισμα επιστρέφει στις μπαταρίες του eActros και στη συνέχεια είναι ξανά διαθέσιμη για την κίνηση.