Ηλεκτροκίνητα επαγγελματικά οχήματα : Η μεταφορά στην πρίζα!

Η ηλεκτροκίνηση θα διαδραματίσει βασικό ρόλο στη μετάβαση σε ένα σύστημα μεταφοράς χωρίς ορυκτά καύσιμα. Επιπλέον, είναι μια λύση φιλική προς το περιβάλλον ενώ τα ηλεκτροκίνητα οχήματα είναι σχεδόν αθόρυβα όταν κινούνται σε χαμηλές ταχύτητες.

SHELL RIMULA PETROPOULOS 728×90

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Επιχειρήσεων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη προβλέπει ότι οι υπηρεσίες οδικών μεταφορών σε όλο τον κόσμο θα τριπλασιαστούν κατά την περίοδο 2000 – 2050. Στο μέλλον, μόνο το 1/3 από αυτό το επιπλέον μεταφορικό έργο μπορεί να αντιμετωπιστεί από τον τομέα μεταφορών σταθερής τροχιάς, παρά τη σημαντική επέκταση της σιδηροδρομικής υποδομής. Αυτό σημαίνει πως θα επιβαρυνθεί περισσότερο η οδική μεταφορά και ως εκ τούτου οι ειδικοί αναμένουν υπερδιπλασιασμό των παγκόσμιων εκπομπών CO2 μέχρι το 2050.

Η λύση που προκρίνουν πολλοί κατασκευαστές επαγγελματικών οχημάτων είναι η ηλεκτροκίνηση και αυτό το βλέπουμε όλο και πιο έντονα τα τελευταία χρόνια μέσω των σχετικών προτάσεων που παρουσιάζουν ο ένας κατασκευαστής μετά τον άλλον.

Η διεκπεραίωση των διανομών χωρίς εκπομπές ρύπων γίνεται όλο και πιο επιτακτική ανάγκη στις αστικές περιοχές, ενώ η ζήτηση για αμιγώς ηλεκτρικά ελαφρά επαγγελματικά οχήματα αυξάνεται ανάλογα.

Το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης αυξάνει με τον καιρό την αποδοτικότητά του και την βιωσιμότητα του οχήματος που το φέρει ως σύνολο. Ταυτόχρονα το κόστος λειτουργίας -που ήταν και το μεγαλύτερο «αγκάθι» λόγω του κόστους των μπαταριών- μειώνεται, ως αποτέλεσμα του υψηλότερου συντελεστή απόδοσης και των μειωμένων απαιτήσεων συντήρησης.

Η παγκόσμια αστικοποίηση απαιτεί την αστική εφοδιαστική και τη μεταφορά φορτηγών με μηδενικές εκπομπές και λιγότερο θόρυβο με αυξανόμενη επείγουσα ανάγκη. Ελλείψει εκπομπών καυσαερίων και με μειωμένα επίπεδα θορύβου, τα ηλεκτρικά φορτηγά προσφέρουν τεράστιες δυνατότητες στις αστικές περιοχές. Πρώτον, τα χαμηλά επίπεδα θορύβου καθιστούν δυνατή τη διεξαγωγή παραδόσεων και συλλογής απορριμμάτων νωρίς το πρωί ή αργά το βράδυ, συμβάλλοντας στη βελτίωση της εφοδιαστικής των μεταφορών και στη μείωση της συμφόρησης κατά τις ώρες αιχμής. Δεύτερον, με την καλύτερη ποιότητα αέρα και το λιγότερο θόρυβο, τα ηλεκτρικά φορτηγά δημιουργούν νέες ευκαιρίες για τον κλάδο της πολεοδομίας και οδική υποδομή. Ένα ηλεκτρικό φορτηγό μπορεί, για παράδειγμα, να χρησιμοποιηθεί σε χώρους φόρτωσης σε εσωτερικούς χώρους και σε περιβαλλοντικές ζώνες.

evehicles

 

Διαβάστε το περιοδικό online ή κατεβάστε το στη συσκευή σας!

728×90 ΚΤΕΟ ΡΕΝΤΗ