Το ηλεκτρικό Urbino 12 της Solaris στη Σύνοδο Κορυφής για τις Δημόσιες Μεταφορές

Βαρκελώνη, 4-7 Ιουνίου 2023

banner-google-news

Η Διεθνής Ένωση Δημοσίων Μεταφορών πραγματοποιεί την Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής για τις Δημόσιες Συγκοινωνίες στις 4-7 Ιουνίου 2023. Φέτος, εκπρόσωποι από τον τομέα των δημόσιων μεταφορών θα κατευθυνθούν στη Βαρκελώνη. Στο πλαίσιο της παρουσίας της στη σύνοδο κορυφής, η Solaris Bus & Coach θα παρουσιάσει το πιο δημοφιλές μοντέλο της, το ηλεκτρικό Urbino 12, μήκους 12 μέτρων, το οποίο παραδόθηκε στην TMB Barcelona νωρίτερα αυτό το έτος, μια εταιρεία παροχής υπηρεσιών δημόσιων μεταφορών στην πόλη που φιλοξενεί τη σύνοδο κορυφής.

Το λεωφορείο είναι εξοπλισμένο με όλα τα απαραίτητα χαρακτηριστικά e-mobility τελευταίας τεχνολογίας, όπως αποδοτικές μπαταρίες επόμενης γενιάς και καινοτόμα συστήματα υποβοήθησης οδηγού. Το όχημα, το οποίο αποτελεί μέρος του στόλου της πόλης, είναι ένα παράδειγμα λεωφορείου που λειτουργεί με μπαταρία προσφέροντας στον χειριστή ικανοποιητική αυτονομία όλη την ημέρα. Αυτό είναι εφικτό χάρη στις σύγχρονες μπαταρίες και τη δυνατότητα φόρτισής τους μέσω παντογράφου κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η Βαρκελώνη είναι μια πόλη που έχει ενσωματώσει με επιτυχία σταθμούς φόρτισης στην αστική της υποδομή.

Εκτός από την παρουσίαση του λεωφορείου της, εκπρόσωποι της Solaris θα λάβουν επίσης τον λόγο υπό την ιδιότητα των ειδικών κατά τη διάρκεια των Συνεδριάσεων του Spotlight-Forum. Θα μοιραστούν με τους συμμετέχοντες της Παγκόσμιας Συνόδου Κορυφής την τεχνογνωσία και την εμπειρία τους σχετικά με τα λεωφορεία υδρογόνου και την ασφάλεια των μπαταριών.

Η Solaris έχει διατηρήσει τη θέση της ως ηγέτης στην Ευρώπη στην κατηγορία λεωφορείων μηδενικών εκπομπών από το 2012 έως το 2022, με συνολικό μερίδιο 14,1% στα τέλη του 2022. Με βάση τις ταξινομήσεις οχημάτων μόνο το 2022, η Solaris κατατάχθηκε 2η στην ευρωπαϊκή αγορά για λεωφορεία μηδενικών εκπομπών, δηλαδή ηλεκτρικά και υδρογόνου, λεωφορεία με μερίδιο αγοράς 11,2%.