Η Κολωνία παραγγέλλει λεωφορεία υδρογόνου Solaris για τέταρτη φορά

Αφού εκπληρωθεί η παραγγελία, ο στόλος υδρογόνου στην Κολωνία θα αριθμεί 84 λεωφορεία Solaris

banner-google-news

Ο φορέας δημόσιας συγκοινωνίας στην Κολωνία, Regionalverkehr Köln GmbH (RVK), επέλεξε για άλλη μια φορά τη Solaris ως προμηθευτή λεωφορείων που κινούνται με υδρογόνο. Εννέα από τα λεωφορεία είναι λεωφορεία υδρογόνου Urbino 12 με μήκος 12 μέτρα, ενώ έντεκα είναι αρθρωτά λεωφορεία υδρογόνου Urbino 18. Αφού εκπληρωθεί η παραγγελία, ο στόλος υδρογόνου στην Κολωνία θα αριθμεί 84 λεωφορεία Solaris.

1 Solaris_Urbino_12_hydrogen_12

Η παράδοση των λεωφορείων που παραγγέλθηκαν πρόσφατα έχει προγραμματιστεί για το πρώτο εξάμηνο του 2025. Η συνεχής επένδυση στις δημόσιες συγκοινωνίες με βάση το υδρογόνο επιβεβαιώνει τη δέσμευση της Κολωνίας στην ανάπτυξη της τεχνολογίας υδρογόνου, η οποία γίνεται το θεμέλιο για το σύστημα δημόσιων συγκοινωνιών της πόλης.

«Για εμάς, μια άλλη παραγγελία λεωφορείων υδρογόνου Solaris αυτού του αριθμού αποδεικνύει το υψηλό επίπεδο εμπιστοσύνης στην εταιρεία μας και τα προϊόντα της. Είναι επίσης ένα σημάδι ότι η ανάπτυξη προς καινοτόμα και χωρίς εκπομπές δημόσια μέσα μεταφοράς προχωρά με ταχείς ρυθμούς. Είμαστε περήφανοι που η RVK , ως πρωτοπόρος σε αυτόν τον τομέα, επέλεξε για άλλη μια φορά τα οχήματά μας και ότι η μακροχρόνια, έμπιστη συνεργασία μας μπορεί να ενισχυθεί περαιτέρω με αυτόν τον τρόπο», δήλωσε ο Christian Goll, διευθύνων Σσύμβουλος της Solaris Deutschland GmbH.

Solaris Urbino15 e (5) (Medium)

Ο Marcel Frank, διευθύνων σύμβουλος της RVK, πρόσθεσε: «Βήμα προς βήμα πλησιάζουμε στην επίτευξη του στόχου μας: καθόλου εκπομπές. Σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές και το διοικητικό συμβούλιο μεταφορών, επενδύσαμε πολύ νωρίς σε λύσεις υδρογόνου. Ως αποτέλεσμα, ως σημαντικός περιφερειακός αερομεταφορέας, έχουμε ήδη ένα πλήρες δίκτυο κινητικότητας υδρογόνου».

Τα παραγγελθέντα λεωφορεία υδρογόνου Urbino 12 και Urbino 18 είναι εξοπλισμένα με τις πιο πρόσφατες κυψέλες καυσίμου ισχύος 70 kW και 100 kW αντίστοιχα. Η εγγυημένη αυτονομία και των δύο οχημάτων είναι 350 χλμ., ανεξάρτητα από ατμοσφαιρικές και τοπογραφικές συνθήκες. Όπως και τα προηγούμενα οχήματα για το RVK, τα μοντέλα θα διαθέτουν σύγχρονο εξοπλισμό: τα λεωφορεία θα διαθέτουν κλιματισμό υψηλής απόδοσης με αντλία θερμότητας CO2, προηγμένο σύστημα παρακολούθησης και πληροφόρησης επιβατών. Μεταξύ των συστημάτων υποβοήθησης οδηγού, ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στο σύστημα παρακολούθησης και απομακρυσμένης διαχείρισης του στόλου eSConnect και στο σύστημα MobilEye Shield+, το οποίο ανιχνεύει αντικείμενα σε άμεση γειτνίαση με το λεωφορείο.

Το μερίδιο αγοράς της Solaris το 2023 έφτασε το εντυπωσιακό 44,5% στον τομέα του υδρογόνου. Συνολικά 180 λεωφορεία υδρογόνου Solaris εξυπηρετούν ήδη την κυκλοφορία σε 10 ευρωπαϊκές χώρες, σε 24 πόλεις. Περισσότερα οχήματα παραδίδονται σταδιακά στους πελάτες. Για το 2024-2026, το χαρτοφυλάκιο παραγγελιών της εταιρείας για λεωφορεία υδρογόνου είναι περισσότερα από 500 οχήματα.

 

Σου άρεσε το άρθρο; Κοινοποίησέ το!