Η πόλη Γαλάτσι της Ρουμανίας επενδύει σε 40 νέα ηλεκτρικά λεωφορεία Solaris

banner-google-news

Οι αρχές της πόλης Γαλάτσι της Ρουμανίας αποφάσισαν να κάνουν περαιτέρω επενδύσεις στα πράσινα μέσα μαζικής μεταφοράς. Ύστερα από διαγωνισμό, η Solaris θα παραδώσει 40 λεωφορεία με μπαταρία, 20 ηλεκτρικά Urbino 9 LE και 20 ηλεκτρικά Urbino 12, στις αρχές του επόμενου έτους.

Τα λεωφορεία Solaris που λειτουργούν με μπαταρία θα είναι εξοπλισμένα με μπαταρίες Solaris High Energy. Αυτός ο τύπος χαρακτηρίζεται από υψηλή ενεργειακή πυκνότητα και, ως αποτέλεσμα, υψηλή χωρητικότητα. Χάρη σε αυτές τις παραμέτρους, τα οχήματα έχουν μεγάλη αυτονομία. Η αναπλήρωση της ενέργειας στις μπαταρίες θα είναι δυνατή με δύο τρόπους: μέσω ενός βύσματος σύνδεσης, καθώς και ενός ανεστραμμένου παντογράφου, τοποθετημένου σε ιστό φόρτισης. Η πρώτη λύση χρησιμοποιείται κυρίως σε αποθήκες και αναφέρεται στη φόρτιση μπαταρίας κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ η φόρτιση παντογράφου είναι μια γρήγορη και χωρίς συντήρηση λύση, που χρησιμοποιείται συχνά στη διαδρομή, απευθείας σε στάσεις.

Το λεωφορείο 9 μέτρων θα έχει σχεδιαστεί για να μεταφέρει 59 επιβάτες, ενώ το λεωφορείο 12 μέτρων θα μεταφέρει 74 επιβάτες. Ο αποδοτικός κλιματισμός με αντλία θερμότητας θα εξασφαλίσει άνετες θερμοκρασίες μέσα στο λεωφορείο. Ένα σύστημα Mobileye Shield Fisheye θα εγκατασταθεί σε όλα τα ηλεκτρικά λεωφορεία, υπεύθυνο για την εφαρμογή των απαιτήσεων GSR2. Συμπεριλαμβάνονται προειδοποιήσεις σχετικά με την παρουσία πεζών και ποδηλατών μπροστά από το όχημα και στο τυφλό σημείο στη δεξιά και την αριστερή πλευρά του οχήματος, καθώς και ένας έξυπνος βοηθός ταχύτητας.

Αυτή είναι μια ακόμη παραγγελία για Γαλάτσι της Ρουμανίας. Το 2021, ο κατασκευαστής παρέδωσε 20 υβριδικά λεωφορεία χαμηλών εκπομπών στο Γαλάτσι και τα προηγούμενα χρόνια, τρόλεϊ 12 μέτρων.

Η Solaris είναι ένας από τους κύριους προμηθευτές οχημάτων δημόσιων συγκοινωνιών στη Ρουμανία. Μέχρι σήμερα, η εταιρεία έχει παραγάγει και παραδώσει περισσότερα από 600 οχήματα στην αγορά αυτή, το 60% των οποίων είναι ηλεκτρικά λεωφορεία και τρόλεϊ μηδενικών εκπομπών.

 

Σου άρεσε το άρθρο; Κοινοποίησέ το!