Η ZF και η Freudenberg ανακοινώνουν τη συνεργασία Fuel Cell Drive

Fast-Track ηλεκτροκίνησης για επαγγελματικά οχήματα

banner-google-news

Η συμφωνία συνδυάζει την δυναμική της ZF με την τεχνογνωσία κυψελών καυσίμου της Freudenberg για την ανάπτυξη εναρμονισμένων συστημάτων που ενσωματώνουν απρόσκοπτα κυψέλες καυσίμου και ηλεκτρικούς κινητήρες

Οι εταίροι θα αναπτύξουν τεχνολογίες μετάδοσης κίνησης αρχικά για φορτηγά, λεωφορεία και πούλμαν με ευρύτερα σχέδια για τον τομέα εκτός δρόμου

Το πρώτο κοινό πρωτότυπο λύσης e-drive κυψελών καυσίμου αναμένεται έως το 2023

Το τμήμα Commercial Vehicle Solutions (CVS) της ZF ανακοίνωσε μια κοινή συμφωνία ανάπτυξης με τον προμηθευτή συστημάτων κυψελών καυσίμου και μπαταριών, Freudenberg e-Power Systems. Οι συνεργάτες θα αναπτύξουν καθαρές λύσεις «powerpack» e-Drive, που θα αποτελούνται από ένα σύστημα κυψελών καυσίμου και συστήματος μετάδοσης κίνησης, καθώς και εξαρτήματα κοινής χρήσης για μια ποικιλία εφαρμογών. Ο αρχικός στόχος της συμφωνίας είναι η ανάπτυξη μιας εξαιρετικά ολοκληρωμένης λύσης e-drive κυψελών καυσίμου για επαγγελματικά οχήματα. Ενώ η Freudenberg θα προσφέρει κλιμακούμενα συστήματα e-power σε μορφή κιτ με διάφορες εξόδους ισχύος, η ZF θα προσφέρει πλήρη ηλεκτρικά συστήματα μετάδοσης κίνησης έως 360 kW συνεχούς ισχύος. Αυτό είναι σύμφωνο με τη νέα ηλεκτρική κεντρική κίνηση CeTrax 2 της ZF για βαρέα οχήματα.

«Η απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές είναι ένας σημαντικός στόχος της βιομηχανίας μεταφορών, και μέσα σε αυτό, η τεχνολογία κυψελών καυσίμου θα αλλάξει το παιχνίδι. Μαζί με τον Freudenberg, μπορούμε να προσφέρουμε μια λύση «one-stop-shop» που δίνει τη δυνατότητα στους κατασκευαστές να φέρουν γρήγορα λύσεις ηλεκτρονικής κινητικότητας στην αγορά και να υποστηρίζουν τον μετασχηματισμό του κλάδου προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον», δήλωσε ο Wilhelm Rehm, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ZF, αρμόδιος για το Commercial. Λύσεις Οχημάτων, Βιομηχανική Τεχνολογία και Διαχείριση Υλικών. «Η συνεργασία της ZF με τη Freudenberg θα αναπτύξει άκρως ολοκληρωμένες λύσεις e-drive κυψελών καυσίμου για τη βιομηχανία επαγγελματικών οχημάτων. Μειώνοντας το κόστος ανάπτυξης και έργου των κατασκευαστών, οι λύσεις powerpack μας θα συμβάλουν επίσης στη μείωση του Συνολικού Κόστους Ιδιοκτησίας».

«Επενδύουμε πολλά στην κινητικότητα του μέλλοντος. Στην τεχνολογία μπαταριών, υδρογόνου και κυψελών καυσίμου καθώς και στην ανάπτυξη εξαρτημάτων υψηλής τεχνολογίας για ηλεκτρικά οχήματα. Η μακροχρόνια συνεργασία με την ZF που συμφωνήθηκε σήμερα υπογραμμίζει τη στρατηγική σημασία και δυνατότητες ανάπτυξης που εμείς στη Freudenberg βλέπουμε σε αυτόν τον τομέα», εξήγησε ο Δρ Mohsen Sohi, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Freudenberg. «Η Freudenberg και η ZF είναι μακροχρόνιοι, έμπειροι παίκτες στον κλάδο και διαθέτουν συμπληρωματική τεχνογνωσία στην τεχνολογία», πρόσθεσε ο Δρ Max Kley, Διευθύνων Σύμβουλος της Freudenberg e-Power Systems. «Μέσω της συνεργασίας μας, συγκεντρώνουμε αυτήν την εμπειρία για να αναπτύξουμε καθαρές λύσεις e-Drive και έτσι βοηθούμε στη στήριξη της βιομηχανίας στην επίτευξη των κλιματικών στόχων της».

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η πιλοτική φάση της συμφωνίας συνεργασίας με πρωτότυπα για οχήματα επίδειξης λεωφορείων και φορτηγών. Το πρώτο πρωτότυπο αναμένεται μέχρι το 2023. Αυτό αντιστοιχεί στην ήδη ανακοινωθείσα συνεργασία κυψελών καυσίμου της ZF για την ανάπτυξη ενός πρωτοτύπου πούλμαν ως μέρος του έργου HyFleet.

Όσον αφορά την απαλλαγή από άνθρακα, η ZF βλέπει μια σαφή τάση προς την τεχνολογία κυψελών καυσίμου λόγω της μεγαλύτερης αυτονομίας και των ταχύτερων χρόνων ανεφοδιασμού που προσφέρει. Μέχρι το 2030, ο Όμιλος εκτιμά ότι το παγκόσμιο μερίδιο αυτής της τεχνολογίας θα είναι 20% για τα βαρέα επαγγελματικά οχήματα. Ως αποτέλεσμα, η ZF θα συνεχίσει να ακολουθεί μια ευέλικτη, ανοιχτόμυαλη προσέγγιση στην τεχνολογία κυψελών καυσίμου ως λύση κίνησης για την υποστήριξη αυτού του μετασχηματισμού.

ZF und Freudenberg entwickeln gemeinsam nachhaltige, hochintegrierte Brennstoffzellen-E-Drive-Systeme für Nutzfahrzeuge. // ZF has joined forces with Freudenberg to develop sustainable, highly integrated fuel cell eDrive systems for commercial vehicles.

Αυτή η ευέλικτη προσέγγιση στη διαφοροποίηση των πηγών ενέργειας είναι επίσης το κλειδί για τη συνεργασία της ZF και της Freudenberg, η οποία προσφέρει πολλά οφέλη για τους κατασκευαστές σε όλο τον κόσμο. Η προσθήκη ενός από κοινού αναπτυγμένου ενσωματωμένου eDrive κυψελών καυσίμου στο ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο eMobility της ZF σημαίνει ότι όλες οι βασικές λύσεις ηλεκτροκίνητου υλικού και λογισμικού που απαιτούν οι πελάτες για να μεταμορφώσουν το χαρτοφυλάκιο προϊόντων τους είναι διαθέσιμες από μια πηγή «μίας στάσης». Εξαλείφοντας την ανάγκη των κατασκευαστών για δαπανηρή Ε&Α, διαχείριση έργων και μειώνοντας τις προσπάθειες ολοκλήρωσης, η εξαιρετικά ενσωματωμένη τεχνολογία eDrive υπόσχεται να συμβάλει στη μείωση του Συνολικού Κόστους Ιδιοκτησίας.

Η συνεργασία συνδυάζει τις βασικές ικανότητες δύο εταιρειών με την τεχνογνωσία της Freudenberg στα συστήματα κυψελών καυσίμου και μπαταριών και των ηλεκτρικών εξαρτημάτων της ZF, συμπεριλαμβανομένων γραμμών μετάδοσης κίνησης, μετατροπέων, μετατροπέων, συμπιεστών, λογισμικού Συστήματα Διαχείρισης Ενέργειας καθώς και την ικανότητα ενοποίησης και εναρμόνισης των ενδιάμεσων συστημάτων. ενίσχυση της λειτουργικής αποδοτικότητας και βιωσιμότητας.