Ford Pro: IAA Transportation Show 2022

banner-google-news

Η Ford Pro παρουσίασε τις πιο πρόσφατες λύσεις της για τη μεγιστοποίηση του χρόνου λειτουργίας, της εξυπηρέτησης και της παραγωγικότητας.

Οι λύσεις της Ford Pro που εκτίθενται στο περίπτερο της εταιρείας στο Ανόβερο της Γερμανίας περιλαμβάνουν μία ενιαία πλατφόρμα που ενσωματώνει οχήματα με λογισμικό, φόρτιση και συνδεδεμένες υπηρεσίες, δίνοντας τη δυνατότητα στους εμπορικούς πελάτες να μειώσουν τα κόστη και να βελτιστοποιήσουν την απόδοση καθώς μεταβαίνουν στα ηλεκτρικά οχήματα.

ford_iaa (3)

Της γκάμας οχημάτων της Ford Pro στο Ανόβερο ηγήθηκε το αμιγώς ηλεκτρικό E-Transit Custom. Με τεχνολογία μπαταρίας επόμενες γενιάς που επιτρέπει στοχευμένη αυτονομία 380 km και ικανότητα ταχείας φόρτισης 125 kW, το van μοντέλο προσφέρει εξαιρετικά ανταγωνιστικές επιδόσεις για ένα ευρύ φάσμα αναγκών των πελατών.

Ως μέρος της πιο ολοκληρωμένης σειράς Transit Custom όλων των εποχών, οι πελάτες μπορούν επίσης να επιλέξουν μία εντελώς νέα έκδοση Plug-In Hybrid για χρήσεις όπου απαιτείται πρόσθετη ευελιξία, δυνατότητα αμιγώς ηλεκτρικής οδήγησης για εργασίες στο κέντρο της πόλης καθώς και ισχύ μέσω βενζινοκινητήρα για πιο μακρινά ταξίδια στον αυτοκινητόδρομο. Το νέο σύστημα μετάδοσης κίνησης συνδυάζει ένα βενζινοκινητήρα κύκλου Atkinson 2.5 L με μπαταρία ωφέλιμης χωρητικότητας 11,8 kWh ώστε να προσφέρει στοχευμένη, αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία έως και 57 km και ισχύ 2.3 kW για την τροφοδοσία εργαλείων και εξοπλισμού στα εργοτάξια μέσω του ProPower Onboard.

2022_FORD_E-TRANSIT_CUSTOM_19

Οι πελάτες μπορούν επίσης να παραγγείλουν το Transit Custom με την τελευταία γενιά των κινητήρων ντίζελ Ford EcoBlue με απόδοση 110 PS, 136 PS, 150 PS ή 170 PS. Το εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο διατίθεται με ένα προαιρετικό μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης για αυξημένη πρόσφυση. Επιπλέον, εισάγεται ένα υψηλής απόδοσης οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο, που προσφέρει μέγιστη ικανότητα ρυμούλκησης 2.500 kg και διατίθεται σε συνδυασμό με ένα νέο σύστημα τετρακίνησης, που προσφέρεται με το Transit Custom για πρώτη φορά.

Το νέο Transit Custom έχει σχεδιαστεί εξ’ αρχής ώστε να προσφέρει εξαιρετική απόδοση και ικανότητα μεταφοράς φορτίου, και όπως το αμιγώς ηλεκτρικό E-Transit Custom. Νέα αρχιτεκτονική οχήματος με χαμηλότερο ύψος πατώματος φόρτωσης, συνολικό ύψος κάτω από 2 μέτρα και ανεξάρτητη πίσω ανάρτηση. Τέσσερις εκδόσεις μεγέθους – μήκη L1 ή L2, με ύψη οροφής H1 ή H2. Αμαξώματα panel van, double-cab-in-van, kombi και L-Shaped Bulkhead. Η γκάμα εκδόσεων περιλαμβάνει τις Base, Trend, Limited, Active, Trail και Sport. Τα μοντέλα Kombi διατίθενται στις ανώτερες εκδόσεις Limited και Trail για πρώτη φορά, για μία αισθητά πιο εκλεπτυσμένη και άνετη εμπειρία επιβατών.

Ford Pro presents revolutionary single platform to maximise customer uptime, service and productivity, delivered by Europe’s leading commercial vehicle brand. LICENSE EXPIRES:In perpetuity. LICENSE BY: Ford. LICENSE SCOPE: A - Earned editorial, press releases, press kits, C - All non-broadcast digital and online media, plus Retail and POS (showrooms, events etc), D - All print media (newspaper, magazine etc). REGION: GLOBAL. COPYRIGHT AND IMAGE RIGHTS: This content is solely for editorial use and for providing individual users with information. Any storage in databases, or any distribution to third parties within the scope of commercial use, or for commercial use is permitted with written consent from Ford of Europe GmbH only.

Όλα τα οχήματα Transit Custom νέας γενιάς είναι πλήρως ενσωματωμένα με την πλατφόρμα λογισμικού Pro και συνδεμένες υπηρεσίες συμπεριλαμβανομένων end-to-end λύσεων φόρτισης, εργαλείων διαχείρισης από την Ford Pro Telematics και την εφρμογή FordPass Pro, καθώς και του συνδεδεμένου συστήματος χρόνου λειτουργίας FORDLiive.

Το νέο Transit Custom θα κατασκευάζεται από την Ford Otosan σε ένα προηγμένο, νέο εργοστάσιο στην Τουρκία. Οι παραδόσεις στους πελάτες του Transit Custom με κινητήρια σύνολα EcoBlue πρόκειται να ξεκινήσουν στα μέσα του 2023, ενώ πρόσθετες εκδόσεις θα διατίθενται αργότερα μέσα στη χρονιά.

Ford Pro Upfit

Τα μισά από όλα τα Transit που πωλούνται στην Ευρώπη διαθέτουν κάποιο είδος μετατροπής και πολλές από αυτές τις τροποποιήσεις απαιτούν ενσωμάτωση με το ηλεκτρικό σύστημα του οχήματος – συμπεριλαμβανομένης της προσθήκης χειριστηρίων και οθονών – που μπορεί να είναι απαιτητικό και χρονοβόρο για τους μετατροπείς.

Για τον εκσυγχρονισμό αυτής της διαδικασίας, η Ford Pro έχει αναπτύξει ένα Upfit Integration System, την πρώτη ψηφιακή λύση της αγοράς που εισάγεται στην Ευρώπη με το νέο Transit Custom. Το νέο σύστημα διαθέτει μία μονάδα διεπαφής που επιτρέπει απρόσκοπτη σύνδεση με το ηλεκτρικό σύστημα του οχήματος και καθιστά ικανό τον έλεγχο των μετατροπών μέσω της οθόνης αφής 13 ιντσών του SYNC 4 αντί πρόσθετου εξοπλισμού. Ως αποτέλεσμα, οι μετατροπές ολοκληρώνονται ταχύτερα και πιο αποδοτικά, ενώ την ίδια στιγμή βελτιώνεται δυνητικά η αξιοπιστία και η ασφάλεια, καθώς οι μετατροπείς δεν θα χρειαστεί να προβούν σε μετατροπές στην περιοχή της καμπίνας ή να προχωρήσουν σε συνδέσεις με την εργοστασιακή καλωδίωση για να τοποθετήσουν τα χειριστήρια.

Οι πελάτες μπορούν να θέσουν κανόνες για τη λειτουργία των μετατροπών, όπως να εμποδίζεται το κατέβασμα της ράμπας αναπηρικού αμαξιδίου, εκτός εάν το όχημα είναι ακινητοποιημένο και σταθμευμένο ή στο νεκρό με το χειρόφρενο τραβηγμένο. Εκτός από την εμφάνιση της απόδοσης μιας μετατροπής στην οθόνη SYNC, οι ψηφιακές συσκευές θα μπορούν επίσης να συνδέονται με πακέτα λογισμικού Ford Pro για απομακρυσμένη παρακολούθηση από τους διαχειριστές στόλων – για παράδειγμα, για παρακολούθηση της θερμοκρασίας σε οχήματα ψυγεία που μεταφέρουν φαρμακευτικά προϊόντα ή τρόφιμα και ποτά όπου είναι απαραίτητη μία αδιάλειπτη εφοδιαστική αλυσίδα.

Ford Pro Mobile Service

Η Ford Pro επίσης ανακοίνωσε την επέκταση της προσφοράς Mobile Service σε βασικές αγορές, όπως η Γερμανία. Χρησιμοποιώντας ειδικά μετασκευασμένα van για να φέρει τις δυνατότητες του Transit Center στις αποθήκες και τα γκαράζ των πελατών, το Mobile Service εκτελεί ήδη το 70% των προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης ενός μεγάλου στόλου του οχημάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο – ποσοστό το οποίο αναμένεται να αυξηθεί στο 90% για τα αμιγώς ηλεκτρικά E-Transit και E Transit Custom – εξοικονομώντας στις επιχειρήσεις το κόστος και τον χρόνο εκτός λειτουργίας λόγω επισκέψεων στο συνεργείο.

FordPass Pro

Η επέκταση του Ford Pro Mobile Service στη Γερμανία ακολουθεί μία επιτυχημένη δοκιμή που ξεκίνησε το 2021 με πέντε van οχήματα Mobile Service να λειτουργούν σε επιλεγμένες πόλεις σε όλη τη χώρα. Το Ford Pro Mobile Service μεγαλώνει τώρα διαθέτοντας 49 van οχήματα, γεγονός που καθιστά την προσφορά βελτίωσης του χρόνου λειτουργίας διαθέσιμη σε πελάτες fleet στις μεγαλύτερες πόλεις της Γερμανίας. Μέχρι το τέλος του 2022, το Ford Pro Mobile Service στη Γερμανία θα διαθέτει στις τάξεις του 88 στο σύνολο van οχήματα Mobile Service σε όλη τη χώρα.

LICENSE EXPIRES: 11 aug 2025. LICENSE BY: VMLY&R. LICENSE SCOPE: A - Earned editorial, press releases, press kits, C - All non-broadcast digital and online media, plus Retail and POS (showrooms, events etc), D - All print media (newspaper, magazine etc). REGION: Pan-Euro. COPYRIGHT AND IMAGE RIGHTS: This content is solely for editorial use and for providing individual users with information. Any storage in databases, or any distribution to third parties within the scope of commercial use, or for commercial use is permitted with written consent from Ford of Europe GmbH only.