Το Βραβείο Καινοτομίας 2023 στο eActros LongHaul της Mercedes-Benz

banner-google-news

To eActros LongHaul της Mercedes-Benz κέρδισε το Βραβείο Καινοτομίας 2023, ένα διάσημο βραβείο που απονέμεται σε ιδιαίτερα καινοτόμα φορτηγά. Το βραβείο παρέλαβε η Karin Rådström, διευθύνουσα σύμβουλος της Mercedes-Benz Trucks, από τον Gianenrico Griffini, πρόεδρο της κριτικής επιτροπής του IToY, (International Truck of the Year) σε εκδήλωση στο IAA Transportation 2022 στο Ανόβερο.

Karin Rådström, CEO Mercedes-Benz Trucks 

Καθοριστική για την ψήφο ήταν η καινοτόμος τεχνολογία μπαταριών φωσφορικού σιδήρου λιθίου (LFP), ο νέος ηλεκτρικός άξονας συνεχούς ισχύος 400 kW, καθώς και η ταχύτητα με την οποία το τμήμα Έρευνας και Εξέλιξης της Mercedes-Benz Trucks δημιούργησε το όχημα.

Το ηλεκτρικό eActros LongHaul για μεταφορές βαρέως τύπου μεγάλων αποστάσεων είναι το αποκορύφωμα της εμπορικής έκθεσης Mercedes-Benz Trucks και αποκαλύφθηκε ως πρωτότυπο σε συνέντευξη Τύπου ενόψει της IAA.

Το e-truck έχει αυτονομία περίπου 500 χιλιομέτρων με μία μόνο φόρτιση μπαταρίας και είναι ικανό για φόρτιση υψηλών επιδόσεων. Η ετοιμότητα για σειριακή παραγωγή έχει προγραμματιστεί για το 2024.

Τα τελευταία χρόνια, το Mercedes-Benz eActros για μεταφορά διανομής βαρέως τύπου και το φορτηγό κυψελών καυσίμου με βάση το υδρογόνο Mercedes-Benz GenH2 Truck κέρδισαν επίσης το Βραβείο Καινοτομίας.

Mercedes-Benz eActros LongHaul Mercedes-Benz eActros LongHaul