Ο Όμιλος Volvo και η SSAB λανσάρουν το πρώτο όχημα με χάλυβα χωρίς χρήση ορυκτών καυσίμων

banner-google-news

Σε μια παγκόσμια πρώτη, η Volvo Group παρουσίασε το πρώτο όχημα που κατασκευάστηκε από χάλυβα προερχόμενο από σιδηρομετάλλευμα χωρίς χρήση ορυκτών καυσίμων, από την SSAB. Το όχημα κατασκευάστηκε για να μεταφέρει φορτίο, και προορίζεται για χρήση σε ορυχεία και λατομεία. Ανακοινώθηκε ότι θα ακολουθήσουν περισσότερα οχήματα και μηχανήματα το 2022 σε μια σειρά πρωτότυπων οχημάτων και εξαρτημάτων που χρησιμοποιούν χάλυβα χωρίς χρήση ορυκτών καυσίμων από την SSAB.

«Η κατασκευή του πρώτου οχήματος στον κόσμο με χρήση χάλυβα χωρίς ορυκτά καύσιμα είναι ένα πραγματικό ορόσημο. Η συνεργασία μας με τον Όμιλο Volvo δείχνει ότι η πράσινη μετάβαση είναι δυνατή και φέρνει αποτελέσματα», είπε ο Martin Lindqvist, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της SSAB. «Μαζί, θα συνεχίσουμε να μειώνουμε την επιβάρυνση στο κλίμα, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι οι πελάτες μας λαμβάνουν χάλυβα υψηλής ποιότητας. Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τον Όμιλο Volvo στην έρευνα και την ανάπτυξη για την παραγωγή περισσότερων προϊόντων χάλυβα χωρίς χρήση ορυκτών καυσίμων».

«Αυτή η πρωτοβουλία με την SSAB είναι σημείο αναφοράς για ένα μέλλον χωρίς ορυκτά καύσιμα. Όπως τα έθνη του κόσμου συγκεντρώνονται στο COP26 για να αντιμετωπίσουν την κλιματική αλλαγή, έτσι και οι οργανισμοί και οι βιομηχανίες πρέπει να συνεργαστούν για την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων για ένα μέλλον χωρίς εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου. Ο Όμιλος Volvo έχει δεσμευτεί σε πρωτοποριακές συνεργασίες όπως αυτή με την SSAB για την ανάπτυξη ελκυστικών, ασφαλών και αποτελεσματικών νέων οχημάτων και μηχανών, που ανοίγουν τον δρόμο για ένα πιο βιώσιμο σύστημα μεταφορών και υποδομών που θα υιοθετηθεί για το μέλλον», δήλωσε ο Martin Lundstedt, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Volvo.

Η μετάβαση προς τον πράσινο χάλυβα είναι ένα σημαντικό βήμα για τον Όμιλο Volvo, καθώς και για τις βιομηχανίες μεταφορών και υποδομών στο σύνολό τους, αν λάβουμε υπόψη ότι περίπου το 70% του βάρους ενός φορτηγού προέρχεται από χάλυβα και χυτοσίδηρο.

 

Σου άρεσε το άρθρο; Κοινοποίησέ το!