Η Volvo CE παραδίδει αρθρωτό μεταφορέα με χάλυβα χωρίς χρήση ορυκτών καυσίμων

banner-google-news

Η Volvo Construction Equipment (Volvo CE) είναι ο πρώτος κατασκευαστής που παραδίδει σε πελάτη μια μηχανή κατασκευασμένη από χάλυβα χωρίς χρήση ορυκτών καυσίμων της SSAB. Το όχημα Volvo, ένας αρθρωτός μεταφορέας A30G, παραδόθηκε από τη Volvo CE στο NCC σε μια τελετή που διοργάνωσε το LeadIT -Leadership Group for Industry Transition.

Η παράδοση έρχεται μόλις εννέα μήνες αφότου η Volvo παρουσίασε την πρώτη ιδέα οχήματος με χάλυβα χωρίς χρήση ορυκτών καυσίμων, ως μέρος της δοκιμής της εφαρμογής σε μια συνηθισμένη διάταξη παραγωγής, και μόλις δέκα μήνες αφότου η SSAB παρουσίασε τον πρώτο χάλυβα που κατασκευάστηκε ποτέ με χρήση υδρογόνου. «Πρόκειται για ένα βήμα αλλαγής στην πράσινη μετάβαση, που δείχνει στην πράξη ότι είναι δυνατή η οικοδόμηση συνεργασιών και η δημιουργία αλυσίδων αξίας χωρίς χρήση ορυκτών καυσίμων.

Είμαι χαρούμενος και περήφανος που συνεργάζομαι με τον Όμιλο Volvo και την NCC. Μαζί, ελπίζουμε να εμπνεύσουμε άλλους, ώστε να ενισχύσουμε την ανταγωνιστικότητα των βιώσιμων λύσεων», είπε ο Martin Lindqvist, διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της SSAB.

«Είμαστε βέβαιοι ότι για να επιτύχουμε την απαλλαγή από τις εκπομπές άνθρακα του κατασκευαστικού κλάδου, χρειάζεται συνεργασία και δράση. Χάρη στις ισχυρές συνεργασίες μας με άλλες εταιρείες, με γνώμονα το μέλλον, είμαστε πλέον σε θέση να οδηγήσουμε την αλλαγή προς την κατασκευή χωρίς χρήση ορυκτών και να παραδώσουμε πρώτοι σε πελάτη ένα μηχάνημα κατασκευασμένο με χάλυβα χωρίς χρήση ορυκτών καυσίμων. Η μετατροπή των δεσμεύσεων σε πράξεις είναι το κλειδί για την οικοδόμηση του κόσμου στον οποίο θέλουμε να ζούμε», δήλωσε ο Melker Jernberg, πρόεδρος της Volvo CE.

«Το NCC έχει σταθερή δέσμευση να συμβάλει στη βιώσιμη ανάπτυξη. Εργαζόμαστε αποφασιστικά και συστηματικά για να επιτύχουμε αυτόν τον στόχο, ο οποίος περιλαμβάνει την επιλογή μηχανών που ανταποκρίνονται στις υψηλές απαιτήσεις μας. Όπως αποδεικνύεται σε αυτό το υπέροχο παράδειγμα, απαιτούνται ισχυρές και προορατικές συνεργασίες μεταξύ πολλών παικτών, για να καταστεί δυνατή η αλλαγή», είπε ο Tomas Carlsson, διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της NCC.

Σου άρεσε το άρθρο; Κοινοποίησέ το!