Τουριστικά Λεωφορεία : Scania Touring

Η πρώτη σοβαρή προσπάθεια της Scania, στην κατασκευή και διάθεση στην ευρωπαϊκή αγορά ενός σύγχρονου τουριστικού λεωφορείου.

banner-google-news

Το Touring παρουσιάστηκε περίπου το 2012 και αποτελεί το πρώτο δείγμα γραφής της συνεργασίας της Scania με την κινεζική Higer. Από τότε, το λεωφορείο έχει δεχθεί μια σειρά βελτιώσεων σε επίπεδο σχεδίασης, εξοπλισμού και γραμμής κίνησης.

Σχεδιαστικά, το Touring κερδίζει άμεσα τις εντυπώσεις χάρη στις έντονες γραμμές του αμαξώματος, τη βαμμένη μαύρη μάσκα εμπρός, το μεγάλο λογότυπο και τα σχεδόν τριγωνικά φωτιστικά σώματα. Αντίστοιχα επιβλητικό είναι το σχήμα στο πίσω τμήμα του λεωφορείου, με κυριότερο χαρακτηριστικό τα κάθετα τοποθετημένα φωτιστικά σώματα.

Διατίθεται σε εκδόσεις με δύο ή τρεις άξονες καθώς και σε δύο εκδόσεις ισχύος των 400 και 440 ίππων, ενός πετρελαιοκινητήρα 12,7 λίτρων. Τη γραμμή κίνησης συμπληρώνει το πρηγμένο αυτόματο κιβώτιο Opticruise διασφαλίζοντας ένα εξαιρετικά εύκολο έργο για τον οδηγό, φροντίζοντας ταυτόχρονα για τη διατήρηση της κατανάλωσης καυσίμου σε λογικά επίπεδα.

Scania Touring.

Ο εξοπλισμός του λεωφορείου περιλαμβάνει μεταξύ άλλων EBS, ESP, ABS, Traction Control, retarder (500 kW), ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση (ανεξάρτητη στον εμπρόσθιο άξονα) καθώς και πολλαπλά συστήματα υποβοήθησης του οδηγού.

Η είσοδος στη σύγχρονη καμπίνα επιβατών γίνεται μέσω μεγάλων και φωτιζόμενων σκαλοπατιών αλλά και με τη βοήθεια του συστήματος πλήρους επιγονάτισης εάν χρειαστεί. Ο κατασκευαστής έχει προβλέψει χώρο για έως 51επιβάτες, σε άνετα καθίσματα και με πληρέστατο σχετικό εξοπλισμό(σειρές Comfort ή Classic) καθώς και με ποιοτικά υλικά στις επενδύσεις, στις κουρτίνες και τη μοκέτα.

Ο χώρος για τις αποσκευές είναι χωρητικότητας 9 κ.μ. και «κρύβονται» από ηλεκτροϋδραυλικά ελεγχόμενα «καπάκια» που ανοίγουν παράλληλα με το αμάξωμα.

,,
 

Διαβάστε το περιοδικό online ή κατεβάστε το στη συσκευή σας!