Οι νέοι κινητήρες βιοαερίου της Scania: πιο οικολογικοί με 5% εξοικονόμηση καυσίμου

banner-google-news

Η Scania ανακοίνωσε πρόσφατα την κυκλοφορία των νέων κινητήρων βιοαερίου, για τους οποίους έκανε αναφορά στην προηγούμενη έκθεση IAA. Οι νέοι κινητήρες είναι πλέον ενσωματωμένοι στα δύο τρίτα του επιτυχημένου συστήματος μετάδοσης κίνησης Super-based. Αυτό το καλά συντονισμένο τρίο, που περιλαμβάνει τους νέους κινητήρες βιοαερίου, τα κιβώτια ταχυτήτων G25 και τους άξονες του αδερφού diesel, λειτουργεί απρόσκοπτα, οδηγώντας σε επιβεβαιωμένη εξοικονόμηση καυσίμου της τάξης του 5% σε ταξίδια μεγάλων αποστάσεων.

Ο Ola Henriksson, Ανώτερος Διευθυντής Προϊόντων για Ανανεώσιμα Καύσιμα της Scania Trucks, δήλωσε: «Η σύζευξη αυτών των εξαρτημάτων αποκάλυψε τη δυνατότητα για ένα σύστημα υψηλής απόδοσης. Παρόμοια με το πώς ο κινητήρας Super επωφελείται από την αυξημένη εξάπλωση στο κιβώτιο ταχυτήτων G25, οι κινητήρες βιοαερίου, όταν συνδυάζονται με το κιβώτιο ταχυτήτων Scania Opticruise και τους νέους άξονες, λειτουργούν σταθερά. Το αποτέλεσμα είναι εξοικονόμηση καυσίμου 5% από αυτό το σύστημα μετάδοσης κίνησης».

scania2

Η ζήτηση για τοπικά παραγόμενα καύσιμα βιομεθανίου για φορτηγά, όπως το Bio-LNG ή το Bio-CNG, αυξάνεται ραγδαία. Οι εταιρείες και οι αγοραστές μεταφορών στοχεύουν στην άμεση απαλλαγή των οδικών μεταφορών τους από άνθρακα. Λύσεις με βάση το βιομεθάνιο είναι άμεσα διαθέσιμες μέσω της επέκτασης των δικτύων πρατηρίων καυσίμων, προσφέροντας έως και 90% μείωση των εκπομπών CO2 από την οπτική γωνία της καλής λειτουργίας.

Ο Henriksson τονίζει: «Τα καύσιμα βιομεθανίου είναι αναμφίβολα η λύση για τους πελάτες που επιθυμούν να ξεκινήσουν εγκαίρως ένα ταξίδι απαλλαγής από τις ανθρακούχες εκπομπές. Οι κινητήρες βιοαερίου μας εξυπηρετούν διάφορες βιομηχανίες και εφαρμογές. Ένας συνδυασμός τράκτορα και ρυμουλκούμενου 40 τόνων μπορεί να επιτύχει αυτονομία έως και 1.800 χλμ. με τις μεγαλύτερες λύσεις δεξαμενών Bio-LNG. Συνδυάστε το με τους 460 ίππους και τα 2.300 Nm που προσφέρει ο κινητήρας μας OC13 και έχετε ένα ιδανικό εργαλείο για ευρωπαϊκές μακρινές αποστάσεις».

Ο επιτυχημένος συνδυασμός των νέων κινητήρων βιοαερίου της Scania με τα εξαρτήματα του συστήματος μετάδοσης κίνησης Super-based έχει ως αποτέλεσμα επιβεβαιωμένη εξοικονόμηση καυσίμου 5%. Με το Bio-LNG ή το Bio-CNG, υπάρχει πιθανή μείωση CO2 έως και 90%, παρέχοντας μια αποτελεσματική λύση για άμεση εφαρμογή.

Τα δίκτυα πρατηρίων καυσίμων βιοαερίου επεκτείνονται σε όλη την Ευρώπη, ωθούμενα από την αυξημένη ζήτηση και τους σημαντικούς παράγοντες στη βιομηχανία καυσίμων.
Αυτοί οι νέοι κινητήρες βιοαερίου βασίζονται στον διάσημο κινητήρα αερίου 13 λίτρων της Scania, επιδεικνύοντας αυξημένα επίπεδα ισχύος και ετοιμότητα για μελλοντικές νομικές απαιτήσεις. Η Scania έχει δεσμευτεί να εξασφαλίσει μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στην επιδίωξη της απαλλαγής από τον άνθρακα.

Σου άρεσε το άρθρο; Κοινοποίησέ το!