Η Total επενδύει στην Hyzon Motors

banner-google-news

Ο γαλλικός ενεργειακός γίγαντας Total επενδύει στην αμερικανική startup Hyzon Motors, η οποία κατασκευάζει κυψέλες υδρογόνου για φορτηγά και τον περασμένο Ιούλιο επεκτάθηκε επίσημα και στην Ευρώπη. Η Total στοχεύει έτσι στην προώθηση της ανάπτυξης καθαρότερων πηγών ενέργειας.

Δεν είναι γνωστό το ποσό που διοχετεύτηκε στην Hyzon Motors, αλλά ο συνολικός γύρος επενδύσεων, στον οποίο συμμετείχαν και άλλες εταιρείες, ήταν πάνω από 15 εκατομμύρια δολάρια και θα μπορούσε να ανέλθει σε 20 εκατομμύρια δολάρια , σύμφωνα με  πηγές. Η αξία της Hyzon Motors εκτιμάται σε περίπου 200 εκατομμύρια δολάρια.

Η Total έχει ήδη επενδύσει σε άλλες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως η παραγωγή μπαταριών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα και βιοκαύσιμα.

Η Hyzon προέρχεται από την εταιρεία Horizon Fuell Cell Technologies, μια εταιρεία από τη Σιγκαπούρη. Έχει αναπτύξει τεχνολογία κυψελών υδρογόνου για εμπορικούς σκοπούς για πάνω από 17 χρόνια. Η startup αναπτύσσει μεγάλες εξέδρες πετρελαίου, λεωφορεία και πούλμαν που λειτουργούν με υδρογόνο.

Η Hyzon σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τη χρηματοδότηση για την κατασκευή κυψελών καυσίμου σε μια πρώην εγκατάσταση της General Motors στο Honeoye Falls, Νέα Υόρκη. Η εταιρεία αναμένει τα επόμενα τρία χρόνια, περίπου 5.000 φορτηγά για την τροφοδοσία καυσίμων.