Φυσικό αέριο (LNG) στα πρατήρια της Ελίν το 2022

banner-google-news

Η κατασκευή των  πρώτων πρατηρίων υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) ως καυσίμου  κίνησης στην Ελλάδα είναι γεγονός. Η BlueFuel και η ισπανική εταιρεία Scale Gas, θυγατρική της Enagas, ανακοίνωσαν τη σύναψη στρατηγικής συνεργασίας, στην οποία η Scale Gas θα συμβάλει με την  πλούσια εμπειρία και τεχνογνωσία που έχει στην εγκατάσταση και  συντήρηση αντίστοιχων υποδομών.

Μέσω της συνεργασίας της με την BlueFuel, η Scale Gas αποκτά απευθείας  παρουσία και στην ελληνική αγορά, καταδεικνύοντας την ταχεία ανάπτυξη της αγοράς του στην χώρα μας. Η BlueFuel θα είναι σε θέση, μέσα από το δίκτυο πρατηρίων «ελίν», να  αρχίσει τους ανεφοδιασμούς με φυσικό αέριο, τόσο σε υγροποιημένη μορφή  (LNG), όσο και σε συμπιεσμένη μορφή (CNG) στις αρχές του 2022, προσφέροντας στους πελάτες της πανελλαδική κάλυψη από την πρώτη ημέρα λειτουργίας των σταθμών της.

Το LNG είναι ένα εναλλακτικό καύσιμο που προσφέρεται σήμερα για την  αποτελεσματική μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος του τομέα των  οδικών μεταφορών. Σε σύγκριση με τα συμβατικά καύσιμα, μειώνει δραστικά  τους εκπεμπόμενους ρύπους, εξαλείφοντας πλήρως τις εκπομπές οξειδίων  του θείου (SOx) και μειώνοντας κατά 80%-90% τις εκπομπές οξειδίων του  αζώτου (NOx) και κατά 20-30% τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2).

 

Autovision New