Το νέο Actros ψηφίστηκε «Φορτηγό της χρονιάς 2020»

banner-google-news

Δημοσιογράφοι του ειδικού τύπου επαγγελματικών οχημάτων από 24 ευρωπαϊκές χώρες ψήφισαν για πέμπτη φορά το Mercedes-Benz Actros  «Φορτηγό της χρονιάς». Η επιτυχημένη πορεία του φορτηγού ξεκίνησε το 1997, όταν κυκλοφόρησε το πρώτο Actros και η επόμενη γενιά των οχημάτων κέρδισε το βραβείο. Με συνολικά εννέα νίκες, η Mercedes-Benz είναι πλέον η πιο επιτυχημένη μάρκα στην «κούρσα» για το βραβείο «Truck of the Year». Η κριτική επιτροπή του Διεθνούς Φορτηγού της Χρονιάς (ITotY) ψηφίζει βάσει καινοτόμων τεχνολογικών εξελίξεων.

Ο καθηγητής Dr. Uwe Baake, υπεύθυνος ανάπτυξης της Mercedes-Benz Trucks, έλαβε το βραβείο κατά τις ημέρες Τύπου της διεθνούς έκθεσης «Solutrans» για οδικές και αστικές μεταφορές στη Λυών.

Νέο Actros Edition 2: Πολυτελές και καινοτόμο

Σύμφωνα με τους κανόνες της κριτικής επιτροπής, ο τίτλος απονέμεται κάθε χρόνο στο φορτηγό, το οποίο έχει τη μεγαλύτερη συμβολή στις καινοτομίες των οδικών μεταφορών, οι οποίες είναι επωφελείς για την οικονομία, τις εκπομπές ρύπων, την ασφάλεια, την οδηγικότητα και την άνεση των οχημάτων. Τα εμβληματικά αποτελέσματα της Mercedes-Benz Trucks επικεντρώνονται πρωτίστως στην εγγενή της αξία: οι περισσότερες καινοτομίες αναπτύχθηκαν με τον ακριβή στόχο να επιτύχουν αξιοσημείωτη πρόοδο στους οδηγούς, τους πελάτες και την κοινωνία στο σύνολό της. Το νέο Mercedes-Benz Actros παρέχει τις κατάλληλες απαντήσεις σε θέματα όπως η ασφάλεια, η αποτελεσματικότητα και η άνεση. Το κάνει αυτό με μια πληθώρα νέων χαρακτηριστικών, όπως: το Multimedia Cockpit, το MirrorCam αντί για τους εξωτερικούς καθρέφτες, την μερικώς αυτοματοποιημένη οδήγηση με το Active Drive Assist ή άλλα προηγμένα συστήματα ασφαλείας όπως η πέμπτη γενιά Active Brake Assist.

Der neue Actros – Truck of the Year 2020 The new Actros – Truck of the Year 2020

Επιπλέον, οι δημοσιογράφοι του Διεθνούς Φορτηγού της Χρονιάς είχαν αρκετό επαίνους για την εκτεταμένη λειτουργικότητα του συστήματος ελέγχου ταχύτητας (PPC), το οποίο τώρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διαδρομές με στροφές. Εξίσου σημαντικό είναι το πλήρως ψηφιακό Multimedia Cockpit που αντικατέστησε το συμβατικό πίνακα οργάνων στο νέο Actros.

Ο πρόεδρος της διεθνούς κριτικής επιτροπής, Gianenrico Griffini, συνοψίζει τις ψήφους της κριτικής επιτροπής: «Με την εισαγωγή του νέου Actros, η Mercedes-Benz έφερε ένα πολύ μοντέρνο φορτηγό στους δρόμους μας, που εξομαλύνει το δρόμο για αυτοματοποιημένη οδήγηση στο μέλλον».

Die Nutzfahrzeug-Fachjournalisten aus 24 europäischen Ländern wählten den Mercedes-Benz Actros zum fünften Mal zum besten Lkw des Jahres. Specialist commercial vehicle journalists from 24 European countries voted for the Mercedes-Benz Actros to be crowned Truck of the Year of the fifth time.

Ο καθηγητής Dr. Uwe Baake μιλώντας στην τελετή απονομής των βραβείων στη Λυών δήλωσε: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι και υπερήφανοι που η κριτική επιτροπή Truck of the Year έχει αναγνωρίσει τις προσπάθειές μας τα προηγούμενα χρόνια με αυτή τη διάκριση. όλη την ομάδα. Αυτό θα μας ωθήσει πραγματικά να συνεχίσουμε να προσφέρουμε όλοι μας και να εκπληρώνουμε τα υψηλότερα αναπτυξιακά πρότυπα για τα φορτηγά μας, ειδικά όταν πρόκειται για τα μελλοντικά προσανατολισμένα θέματα ηλεκτροκίνησης, αυτοματοποιημένης οδήγησης και ψηφιοποίησης στον τομέα μας.

Διαβάστε όλα τα νέα των αγαπημένων σας φορτηγών Mercedes-Benz