Νέο Actros Edition 2 : Πολυτελές και καινοτόμο

Μετά την ειδική έκδοση Edition 1 του 2018 αλλά και την επετειακή έκδοση των 20 χρόνων Actros, η Mercedes-Benz λανσάρει τώρα το Actros Edition 2 σε περιορισμένο αριθμό παραγωγής.

banner-google-news

Με επαναστατικές καινοτομίες, η νέα γενιά Actros από τη Mercedes-Benz Trucks αναβαθμίζει τα πάντα σε πολύ υψηλό επίπεδο, προσφέροντας αυξημένη οικονομία για τις επιχειρήσεις μεταφορών, περισσότερη άνεση για τους οδηγούς φορτηγών και υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας για όλους τους χρήστες του οδικού δικτύου. Καινοτομίες, όπως το Multimedia Cockpit, το MirrorCam, τα υπερσύγχρονα συστήματα ασφάλειας και οι εξελιγμένες λειτουργίες οδήγησης φροντίζουν, ώστε το Actros να ικανοποιεί απόλυτα τις ολοένα και υψηλότερες απαιτήσεις στους κλάδους μεταφορών μεγάλων αποστάσεων και βαρέων διανομέων και, παράλληλα, να υποστηρίζει την εργασία του οδηγού με βιώσιμο τρόπο. Άλλωστε, το γεγονός ότι η νέα ναυαρχίδα της Mercedes-Benz Trucks ανεβάζει τον πήχη από πολλές απόψεις, έχει επικυρωθεί με πολυάριθμες διακρίσεις, όπως το βραβείο «International Truck of the Year 2020».

Το νέο Actros Edition 2, το οποίο θα είναι διαθέσιμο από τον Ιανουάριο του 2021, απευθύνεται σε μια εντελώς διαφορετική κατηγορία πελατών: σε επαγγελματίες οδηγούς που είναι οπαδοί της καινοτομίας, και σε ελεύθερους επαγγελματίες από τον κλάδο των μεταφορών, για τους οποίους το φορτηγό είναι το σπίτι τους και το εξατομικευμένο στυλ και τα υψηλά επίπεδα άνεσης, έχουν μεγάλη σημασία. Το Actros Edition 2 θα είναι πολλά περισσότερα από ένα απλό επαγγελματικό εργαλείο ή μεταφορικό μέσο. Θα κυκλοφορήσουν μόλις 400 οχήματα και θα διατίθεται με έως και 40 επιλογές πρόσθετου εξοπλισμού για το εσωτερικό και το εξωτερικό, καθώς και με τα σχεδιαστικά στοιχεία από το Edition 1. Το αποτέλεσμα είναι μια premium έκδοση Actros με εντυπωσιακή εμφάνιση και χαρακτηριστικά, που τη διαφοροποιούν ξεκάθαρα από τα βασικά μοντέλα της διεθνώς επιτυχημένης σειράς.

Η αίσθηση πολυτέλειας του Edition 2 υπογραμμίζεται από διάφορα χαρακτηριστικά εξοπλισμού. Για παράδειγμα, το κομψό εσωτερικό διαθέτει ταμπλό οργάνων και λαβές θυρών με επένδυση από δέρμα νάπα, πολλά στοιχεία σε εμφάνιση ανθρακονημάτων, καθώς και φινιστρίνι οροφής με ατμοσφαιρικό φωτισμό. Άλλες εντυπωσιακές λεπτομέρειες είναι η νέα αρχική οθόνη στην κύρια οθόνη του Multimedia Cockpit, καθώς και το λογότυπο Edition από στιλβωμένο, βουρτσισμένο αλουμίνιο στην πλευρά του συνοδηγού. Το επάνω κρεβάτι παραδίδεται με κλινοσκεπάσματα και έχει πλάτος 900 χιλιοστών. Μια περιμετρική κουρτίνα – με εσωτερική πλευρά σε μπεζ και εξωτερική πλευρά σε μαύρο – προστατεύει από τα αδιάκριτα βλέμματα, προσθέτοντας συγχρόνως μια πινελιά κομψότητας. Το ίδιο ισχύει και για την κουρτίνα με το αστέρι της Mercedes-Benz μπροστά από το κρεβάτι.

Στο εξωτερικό εντυπωσιάζουν, μεταξύ άλλων, τα αυτοκόλλητα πλευρικού τοιχώματος με σχέδιο αστέρια, η επιγραφή «Edition 2» στο βαμμένο αλεξήλιο, το έμβλημα Actros στο μπροστινό τμήμα, η επιγραφή Actros στην επάνω πλευρά του πίσω τοιχώματος καμπίνας, οι τέσσερις πρόσθετοι προβολείς LED στο αλεξήλιο, καθώς και οι τρεις προβολείς εργασίας LED πίσω από την καμπίνα. Στο προφίλ, εξέχουσες λεπτομέρειες είναι τα σκαλοπάτια επιβίβασης από ανοξείδωτο χάλυβα. Από ανοξείδωτο χάλυβα είναι επίσης τα καπάκια του πίσω άξονα, με προστατευτικά καπάκια παξιμαδιών τροχών. Στον βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνονται επιπλέον ένα φωτιζόμενοαστέρι Mercedes-Benz με μαύρο άνοιγμα και διάφορες διακοσμητικές γρίλιες σε σκούρο χρώμιο, ενώ σκούρο είναι και το πλαίσιο των προβολέων.

Η έκδοση Edition 2 διατίθεται σε όλα τα διαξονικά και τριαξονικά, μοντέλα της τωρινής γενιάς του Actros με καμπίνες GigaSpace και BigSpace. Το χρώμα της καμπίνας μπορεί να επιλεγεί ελεύθερα και να προσαρμοστεί στα χρώματα της εταιρείας του πελάτη, ενώ το μπροστινό τμήμα του οχήματος βάφεται πάντα σε γκρι μεταλλικό της φεγγαρόπετρας, για υψηλή αναγνωρισιμότητα.

Ο βασικός εξοπλισμός του Edition 2 περιλαμβάνει τα εξής έξι πακέτα:

  • Safety Package με διάφορα ενεργά συστήματα υποβοήθησης οδηγού
  • Comfort Package με ατμοσφαιρικό φωτισμό LED, καθρέφτη ξυρίσματος, ψυγείο και πολλά άλλα χαρακτηριστικά για άνετη διαμονή
  • Driving Package με δερμάτινο τιμόνι, ηλεκτρικό αλεξήλιο και άλλα
  • Sight Package μεταξύ άλλων με προβολείς bi-xenon, αισθητήρα βροχής και πίσω φώτα LED
  • Media Package με ηχοσύστημα, βάση για notebook, πρόσθετη πρίζα 12/15 V
  • Extra Line με φώτα θέσης LED στο MirrorCam, φλας LED και Welcome Light

Διαβάστε το περιοδικό online ή κατεβάστε το στη συσκευή σας!
Όλα τα νέα που αφορούν την αγορά ελαφρών και βαρέων επαγγελματικών οχημάτων στην Ελλάδα και στον κόσμο. Διεθνείς εξελίξεις, ελληνική επικαιρότητα, ρεπορτάζ.