Το Docol θερμής έλασης AHSS προσφέρει νέες ευκαιρίες για κατασκευαστές σασί

banner-google-news

Η SSAB εισήγαγε μια σειρά από εξελιγμένες χαλύβδινες ράβδους υψηλής αντοχής (AHSS) θερμής έλασης στο χαρτοφυλάκιο προϊόντων Docol για την αυτοκινητοβιομηχανία, επιτρέποντας την ανάπτυξη νέων, καινοτόμων εξαρτημάτων σασί.

Η νέα σειρά  Docol προϊόντων θερμής έλασης AHSS προσφέρει αυξημένη αντοχή στα εξαρτήματα του αυτοκινήτου όπως οι δοκοί στρέψης, τα ψαλίδια και το πλαίσιο. Παρέχει επίσης στους κατασκευαστές μια βελτιστοποιημένη μικροδομή που προσφέρει εξαιρετικές ιδιότητες αντοχής καθώς και εύκολη μορφοποίηση σύνθετων σχεδίων.

Το Docol AHSS είναι διαθέσιμο σε επίπεδα αντοχής μέχρι 1200 MPa, το οποίο είναι 4 φορές υψηλότερο από το αλουμίνιο υψηλής αντοχής. Ο χάλυβας είναι επίσης το οικονομικότερο ελαφρύ υλικό. Συνολικά, η πολυπλοκότητα  που χρειάζεται σήμερα το σασί μπορεί να επιλυθεί με το AHSS θερμής έλασης Docol.

98fc80c22c290f06_800x800ar

Για τα εξαρτήματα του πλαισίου, ο χάλυβας θερμής έλασης είναι συχνά η πιο κατάλληλη επιλογή λόγω του μεγαλύτερου διαστήματος στο πάχος του. Τα προϊόντα Docol θερμής έλασης AHSS  είναι διαθέσιμα σε πάχος που κυμαίνεται από 2,0 έως 6,0 mm, επιτρέποντας τα στοιχεία του πλαισίου να επωφεληθούν πλήρως από τα μοναδικά χαρακτηριστικά του χάλυβα.

b12343c724bfdb6b_800x800ar«Εκτός από ένα ευρύ φάσμα πάχους, το Docol θερμής έλασης AHSS καθιστά δυνατή τη δραστική αύξηση της αντοχής εφελκυσμού ενός συστατικού, μειώνοντας ταυτόχρονα την ποσότητα του υλικού που απαιτείται για την παραγωγή του, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική μείωση του βάρους, με ίδιες επιδόσεις και  χαμηλότερο κόστος, χάρη στο μικρότερο συνολικό υλικό που απαιτείται «, εξηγεί ο Daniel Sund, Διευθυντής Προϊόντων Hot Rolled Products, SSAB.

Docol προϊόντα θερμής έλασης AHSS είναι το αποτέλεσμα μιας προηγμένης γραμμής ψύξης στο εργοστάσιο θερμής έλασης SSAB, η οποία παρέχει τόσο την ισχύ ψύξης και την ακρίβεια για να χτυπήσει τις ακριβείς ιδιότητες που επιθυμείτε. Αυτό το state-of-the-art σύστημα, που εγκαταστάθηκε το 2011, κατάφερε να δημιουργήσει  περισσότερες ποιότητες θερμής έλασης AHSS, με υψηλή συνοχή.

Η γκάμα των Hot Rolled Steel Docol είναι εκτεταμένη, με πολλούς ακόμη βαθμούς που βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως χάλυβες  σύνθετης φάσης (CP), ο μαρτενσιτικός χάλυβας (M), οι χάλυβες σκλήρυνσης με πίεση (PHS) καθώς και οι βαθμοί με βελτιωμένη επέκταση οπών και  χάλυβες 3ης γενιάς. Όλοι οι βαθμοί Docol συνδυάζονται επίσης με τη στενή συνεργασία και τις συμβουλές της SSAB για τη μεγιστοποίηση της χρήσης των υλικών  με τον σωστό τρόπο.