Παγκόσμια πρώτη: Η Volvo παραδίδει ηλεκτρικά φορτηγά με χάλυβα χωρίς ορυκτά

banner-google-news

Τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους η Volvo Trucks ξεκίνησε τη σειρά παραγωγής ηλεκτρικών φορτηγών βαρέως τύπου, 44 τόνων, ως ο πρώτος παγκόσμιος κατασκευαστής φορτηγών που το κατάφερε. Μερικά από τα ηλεκτρικά φορτηγά θα είναι επίσης τα πρώτα φορτηγά στον κόσμο που είναι κατασκευασμένα από χάλυβα χωρίς χρήση ορυκτών καυσίμων.

«Το ταξίδι μας προς τις καθαρές μηδενικές εκπομπές ρύπων περιλαμβάνει τόσο τη λειτουργία των οχημάτων μας χωρίς χωρίς χρήση ορυκτών καυσίμων όσο και την πλήρη αντικατάσταση του υλικού στα φορτηγά μας με εναλλακτικές λύσεις χωρίς απολιθώματα και ανακύκλωση», λέει η Jessica Sandström, αντιπρόεδρος παραγωγής της Volvo Trucks.

Jessica_Sandstrom_1 (1)

Ο χάλυβας χωρίς χρήση ορυκτών καυσίμων παράγεται από τον σουηδικό κατασκευαστή χάλυβα SSAB και κατασκευάζεται χρησιμοποιώντας μια εντελώς νέα τεχνολογία με ηλεκτρική ενέργεια και υδρογόνο χωρίς χρήση ορυκτών. Το αποτέλεσμα είναι ένας σημαντικά χαμηλότερος αντίκτυπος στο κλίμα και ένα σημαντικό βήμα προς μια αλυσίδα αξίας καθαρών μηδενικών εκπομπών. Μεταξύ των πελατών που θα έχουν σε ορισμένα από τα ηλεκτρικά φορτηγά τους χάλυβα χωρίς χρήση ορυκτών καυσίμων είναι η Amazon και η DFDS και, μέσω της εταιρείας μεταφορών Simon Loos, η Unilever.

volvo_amazon (2)

«Στην Amazon, βρισκόμαστε στο δρόμο να κάνουμε όλες τις δραστηριότητές μας καθαρές με μηδενικό άνθρακα έως το 2040. Χρειαζόμαστε συνεργάτες όπως η Volvo, για να πραγματοποιηθεί αυτή η μετάβαση», λέει ο Andreas Marschner, Αντιπρόεδρος Transportation Services Europe στην Amazon.

«Η DFDS είναι αφοσιωμένη στην πράσινη μετάβασή μας και στην παροχή πιο πράσινων λύσεων στις μεταφορές και την εφοδιαστική. Οποιοδήποτε βήμα στην πράσινη μετάβαση των logistics μας φέρνει πιο κοντά σε μια κοινωνία χωρίς άνθρακα και, ως εκ τούτου, είμαστε στην ευχάριστη θέση να μάθουμε ότι ορισμένα από τα νέα ηλεκτρικά φορτηγά μας που πρόκειται να παραδοθούν σύντομα, παράγονται επίσης με χάλυβα χωρίς χρήση ορυκτών», λέει ο Niklas Andersson, της DFDS.

volvo 6 (Medium)

Σήμερα, περίπου το 30% των υλικών σε ένα νέο φορτηγό Volvo προέρχεται από ανακυκλωμένα υλικά. Επίσης, έως και το 90% του φορτηγού μπορεί να ανακυκλωθεί στο τέλος της ζωής του. Ο χάλυβας χωρίς ορυκτά θα αποτελέσει σημαντικό συμπλήρωμα του παραδοσιακού και ανακυκλωμένου χάλυβα που χρησιμοποιείται στα φορτηγά της Volvo.