Παράταση διαγωνισμού για το logistics center «Θριάσιο ΙΙ»

banner-google-news

Περίπου έναν μήνα αργότερα, όπως σχεδόν αναμένονταν, μεταφέρεται η ημερομηνία υποβολής προσφορών για τον διαγωνισμό που σχετίζεται με την ανάπτυξη και εκμετάλλευση του μεγάλου logistics center που είναι γνωστό ως «Θριάσιο ΙΙ».

Ο λόγος για το project του ανοιχτού Διεθνούς Διαγωνισμού για την «ανάθεση Σύμβασης Παραχώρησης για τη Λειτουργία, Συντήρηση, Εκμετάλλευση, ολοκλήρωση μελετών, κατασκευής έργων και προμήθεια εξοπλισμού του Ε.Σ.Σ.Σ.Δ.Ι. Θριασίου Πεδίου», με σύμβαση παραχώρησης, για τον οποίον η εκδήλωση ενδιαφέροντος είχε οριστεί για τις 26 Ιανουαρίου 2022 (καταληκτική ημερομηνία υποβολής των Προσφορών των Διαγωνιζομένων και η ηλεκτρονική αποσφράγιση των φακέλων για τις 2 Φεβρουαρίου), με τη διαδικασία, όπως είχε αναφέρει το insider στα τέλη του 2021, να αναμένεται να πάρει μια μικρή παράταση.

Όπως και έγινε, καθώς ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κ. Καραμανλής, αποφάσισε την παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής των Φακέλων Προσφοράς για τον ανοιχτό Διεθνή Διαγωνισμό για την ανάθεση Σύμβασης Παραχώρησης για τη Λειτουργία, Συντήρηση, Εκμετάλλευση, ολοκλήρωση μελετών, κατασκευής έργων και προμήθεια εξοπλισμού του Ε.Σ.Σ.Σ.Δ.Ι. Θριασίου Πεδίου, μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2022.

Κατά το υπουργείο, «παρίσταται ανάγκη, λόγω και της πανδημίας covid, παράτασης της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής των Φακέλων των Προσφορών για το διαγωνισμό του θέματος, ώστε να επιτευχθεί μεγαλύτερος ανταγωνισμός, προς όφελος του Δημοσίου». Πάντως, εδώ και καιρό κυκλοφορούσε η εκτίμηση ότι υπηρεσίες και ενδιαφερόμενοι επιθυμούν μια μικρή ανατροπή στο χρονοδιάγραμμα ώστε να προετοιμαστούν καλύτερα.

Πρόκειται για το ακίνητο, κυριότητας του ΟΣΕ Α.Ε., σε έκταση περίπου 1.450 στρεμμάτων, μία από τις μεγαλύτερες στην Αττική, όπου υφίστανται σιδηροδρομικές υποδομές, οδοί πρόσβασης, σιδηροδρομικός σταθμός διαλογής, χώροι εναπόθεσης φορτίων, χώροι τελωνείου και γραφείων και άλλα κτήρια υποστηρικτικών υπηρεσιών. Στην έκταση αναμένεται να υλοποιηθεί μεγάλο logistics center, με σιδηροδρομικές και άλλες υποδομές. Μένει να φανεί αν επιβεβαιωθούν εκτιμήσεις της αγοράς ότι στον διαγωνισμό θα δώσουν το «παρών» ονόματα όπως οι ΤΡΑΙΝΟΣΕ,  COSCO-Pearl, Goldair και άλλα εγχώρια ή ευρωπαϊκά σχήματα, ΑΕΕΑΠ κ.λπ.