Συζητήσεις για μελλοντική ένταξη της Ελλάδας στη ROADPOL

banner-google-news

Οι δυνατότητες και τα οφέλη μιας μελλοντικής ένταξης της Ελλάδας στη ROADPOL ήταν μεταξύ των συζητήσεων που πραγματοποίησε ο Ιωάννης Μαυροχάννας, Αρχηγός Τροχαίας στην Κύπρο και μέλος του Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Δικτύου Οδικής Αστυνόμευσης. Ο Ι. Μαυροχάννας συμμετείχε στο 8ο Διεθνές Συνέδριο Οδικής Ασφάλειας και Ψηφιοποίησης, που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο στις 8 – 10 Ιουνίου 2022.

Το Συνέδριο συνδιοργάνωσαν το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και ο Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων και ήταν η πρώτη μετά την πανδημία μεγάλη παγκόσμια εκδήλωση στην οδική ασφάλεια με φυσική παρουσία. Το κύριο θέμα του συνεδρίου ήταν η πανεπιστημιακή έρευνα, για τις νέες τεχνολογίες, τα τροχαία ατυχήματα και την τεχνολογία, μεταφορές, υποδομές και λύσεις. Συνολικά 300 συμμετέχοντες συμμετείχαν στην εκδήλωση. Οι εισηγητές και οι περισσότεροι συμμετέχοντες ήταν καθηγητές πανεπιστημίου, επιστήμονες, μηχανικοί (μηχανολόγοι, ηλεκτρολόγοι και πληροφορικής) και φοιτητές, που ασχολούνταν με την έρευνα για την οδική ασφάλεια και προέρχονταν από πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο: Ελλάδα, Ηνωμένες Πολιτείες, Καναδάς, Αγγλία, Κίνα, Ιαπωνία, Μέση Ανατολή, Αφρική, Ελβετία, Γερμανία, Ολλανδία και πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ioannis_Mavrohannas_Athens

Στο πλαίσιο του συνεδρίου ο I. Μαυροχάννας συναντήθηκε με τον Διευθυντή Τροχαίας Ελλάδας Βασίλειο Κωστούλα και τον Διευθυντή Τροχαίας Αθηνών Σπυρίδωνα Λιάσκο, παρουσιάζοντας την αποστολή της ROADPOL, καθώς και τα οφέλη μιας μελλοντικής ένταξης της Ελλάδας και για τα δύο μέρη. Τη συνάντηση υποστήριξε ο Αρχηγός της Κυπριακής Αστυνομίας Στέλιος Παπαθεοδώρου, ο οποίος βρίσκεται σε άμεση επικοινωνία με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Μιχαήλ Καραμαλάκη.

Ο Ι. Μαυροχάννας συναντήθηκε επίσης με τον καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Γιώργο Γιαννή, ο οποίος είναι επικεφαλής της Ομάδας Ερευνών για την Οδική Ασφάλεια και ένας από τους διοργανωτές της εκδήλωσης. Οι δυο τους συζήτησαν το ενδεχόμενο μελλοντικής συνεργασίας μεταξύ της ROADPOL και του Πολυτεχνείου.

Σου άρεσε το άρθρο; Κοινοποίησέ το!