Πότε θα γίνουν οι επόμενοι έλεγχοι της ROADPOL σε βαρέα οχήματα και λεωφορεία

Οδική ασφάλεια, ταχογράφος, φορτίο, συνοδευτικά έγγραφα

banner-google-news

Από τις 6 έως τις 12 Νοεμβρίου 2023 θα πραγματοποιηθούν έλεγχοι της ROADPOL σε φορτηγά και λεωφορεία που κινούνται στην  Ευρώπη. Την προηγούμενη φορά που έγιναν ανάλογοι έλεγχοι ήταν από τις 8 έως τις 14 Μαΐου 2023, οι οποίοι  πραγματοποιήθηκαν σε 28 χώρες και επικεντρώθηκαν στον έλεγχο μεταφοράς εμπορευμάτων και επιβατών. Τότε ελέγχθηκαν 142.732 φορτηγά και 92.403 λεωφορεία. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας ελέγχου 8 έως τις 14 Μαΐου 2023 διαπιστώθηκαν 38.589 παραβάσεις (φορτηγά: 34.270, λεωφορεία: 4.319).

Οι επόμενοι έλεγχοι της ROADPOL σε βαρέα οχήματα και λεωφορεία θα γίνουν από τις 6 έως 12  Νοεμβρίου.

Το ROADPOL Operation Truck & Bus είναι μια συντονισμένη πανευρωπαϊκή δράση ελέγχων, που πραγματοποιούν αξιωματικοί της Τροχαίας από κάθε χώρα μέλος του ROADPOL και λαμβάνει χώρα στους δρόμους της Ευρώπης τέσσερις φορές κάθε χρόνο.

Ελέγχονται λεωφορεία και βαρέα φορτηγά οχήματα και διενεργούνται έλεγχοι οδικής ασφάλειας, όπως η τεχνική κατάσταση, οι διαστάσεις και το βάρος των οχημάτων και εάν οι οδηγοί είναι εξουσιοδοτημένοι και τηρούν τους ευρωπαϊκούς χρόνους οδήγησης. Ελέγχονται επίσης ο ταχογράφος,  το φορτίο και τα συνοδευτικά έγγραφα.