Συμμορίες κλέβουν φορτηγά εν κινήσει στη Βρετανία

banner-google-news

Συμμορίες κακοποιών στη Βρετανία, εισβάλουν στις καρότσες των φορτηγών και κλέβουν αγαθά υψηλής αξίας τα οποία πρέπει να παραδοθούν κατά την περίοδο των Χριστουγέννων.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν οι The Times τους τελευταίους μήνες έχει σημειωθεί μία σειρά από επιθέσεις σε φορτία με playstations, τηλεοράσεις, καλλυντικά, κινητά τηλέφωνα και τσιγάρα και ενώ οι κλέφτες χρησιμοποιούν μία σειρά από διαφορετικές τακτικές. Ωστόσο, το rollover, αποδεικνύεται η διασημότερη τακτική επιδρομής, καθώς, σύμφωνα με στοιχεία της εφημερίδας, έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 27 κλοπές με αυτή τη μέθοδο φέτος.

Οι επιδρομές αυτές γίνονται από συμμορίες που χρησιμοποιούν τουλάχιστον τρία αυτοκίνητα για να περικυκλώσουν ένα φορτηγό το οποίο κινείται με περίπου 80 χιλιόμετρα την ώρα. Ένας μέλος της συμμορίας, που συνήθως δένεται με σκοινί, βγαίνει από το αυτοκίνητο και ανοίγει την πόρτα της καρότσας του φορτηγού. Στη συνέχεια «πετάει» τα αγαθά στο αυτοκίνητο που βρίσκεται πίσω από το φορτηγό, το οποίο συνήθως έχει ανοιχτή ηλιοροφή.

Σύμφωνα πάντα με τους The Times, τα rollover είναι περισσότερα καθώς η καταγραφή αφορά τα περιστατικά που σημειώθηκαν έως τον Σεπτέμβριο. Η αστυνομία εξέδωσε προειδοποιήσεις σχετικά με την τακτική. Ένα φορτηγό, το οποίο ταξίδευε βράδυ μεταξύ Λέστερσαϊρ και Νορφολκ δέχθηκε επίθεση στις 25 Σεπτεμβρίου.

Η αστυνομία έκανε λόγο για κλοπή πακέτων υψηλής αξίας, αλλά δεν υπήρξαν συλλήψεις για το περιστατικό. Οι οδηγοί έχουν κληθεί να ενισχύσουν την ασφάλεια και να διαφοροποιήσουν τις διαδρομές ώστε να περιοριστούν οι επιθέσεις.

Η Navcis, το Σώμα που ασχολείται με την εγκληματικότητα στις μεταφορές, έλαβε κατά τους πρώτους εννέα μήνες του 2020, κλήσεις για 3.055 εγκληματικές ενέργειες σε φορτηγά. Σύμφωνα με εκτιμήσεις οι επιθέσεις αυτές είχαν κόστος 66 εκατομμύρια λίρες.