Στη σειρά XD της DAF το βραβείο «Διεθνές Φορτηγό της Χρονιάς 2023»

Νέα σειρά φορτηγών για επαγγελματικές μεταφορές και μεταφορές διανομής

banner-google-news

Η New Generation XD της DAF για επαγγελματικές μεταφορές και μεταφορές διανομής εξελέγη «Διεθνές Φορτηγό της Χρονιάς 2023». Ο Harald Seidel, πρόεδρος της DAF Trucks, έλαβε το πιο διάσημο βραβείο στον κλάδο των μεταφορών κατά τη διάρκεια τελετής βράβευσης στο IAA Transportation στο Ανόβερο της Γερμανίας.

Η σειρά New Generation DAF XD βραβεύτηκε με τη διάκριση «Διεθνές Φορτηγό της Χρονιάς 2023» από μια κριτική επιτροπή 24 συντακτών επαγγελματικών οχημάτων και δημοσιογράφων, που εκπροσωπούν 24 μεγάλα περιοδικά φορτηγών σε όλη την Ευρώπη. Μόλις πέρυσι, οι σειρές DAF XF, XG και XG⁺ Νέας Γενιάς για μεγάλες αποστάσεις και βαριές μεταφορές εξελέγησαν «Διεθνές Φορτηγό της Χρονιάς 2022».

New-Generation-DAF-XF-hero-header-ITOY2

Συμβολή στην αποτελεσματικότητα των οδικών μεταφορών
Με βάση τους κανόνες του International Truck of the Year (IToY), το ετήσιο βραβείο απονέμεται στο φορτηγό που εισήχθη στην αγορά τους προηγούμενους 12 μήνες, συμβάλλοντας σημαντικά στην αποτελεσματικότητα των οδικών μεταφορών. Αυτή η διάκριση βασίζεται σε πολλά κρίσιμα κριτήρια, όπως η τεχνολογική καινοτομία, η άνεση, η ασφάλεια, η οδηγησιμότητα, η οικονομία καυσίμου, το περιβαλλοντικό αποτύπωμα και το συνολικό κόστος ιδιοκτησίας (TCO).

DAF-XD-awarded-International-Truck-of-the-Year-2023

«Νέο σημείο αναφοράς»
Συνοψίζοντας την ψηφοφορία της κριτικής επιτροπής, ο πρόεδρος του International Truck of the Year, Gianenrico Griffini σχολίασε: «Με την εισαγωγή της νέας σειράς XD, η DAF παρέδωσε ένα υπερσύγχρονο φορτηγό διανομής, που θέτει νέο σημείο αναφοράς στην κατηγορία της. Η γκάμα αυτή φορτηγών βελτιώνει σημαντικά την άμεση και έμμεση όραση, επομένως την ασφάλεια, που είναι βασικός παράγοντας για τα οχήματα διανομής. Επίσης, η απόδοση του οχήματος και η άνεση του οδηγού εισάγουν ένα νέο πρότυπο σε αυτή την κατηγορία».

Περιμετρική ορατότητα
Ο Griffini τόνισε ότι η κριτική επιτροπή του IToY εκτιμά τη θέση οδήγησης και την βελτιωμένη περιμετρική ορατότητα που παρέχεται από ένα μεγάλο, κυρτό παρμπρίζ, τα πλαϊνά παράθυρα με χαμηλές γραμμές ζώνης και το προαιρετικό παράθυρο με θέα στο κράσπεδο. «Αυτά τα χαρακτηριστικά -μαζί με τη γωνιακή κάμερα και το προαιρετικό ψηφιακό σύστημα όρασης που αντικαθιστά τους παραδοσιακούς κύριους καθρέφτες- βελτιώνουν την ασφάλεια των ευάλωτων χρηστών του δρόμου με εντυπωσιακό τρόπο».

12 DAF XD

Ηλεκτρικοί και πετρελαιοκινητήρες
Επιπλέον, τα 24 μέλη της κριτικής επιτροπής επαίνεσαν τις επιδόσεις των νέων, εξαιρετικά αποδοτικών κινητήρων του XD, που διαθέτουν τους ισχυρούς κινητήρες PACCAR MX-11 με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων ZF TraXon με προηγμένα χαρακτηριστικά πρόβλεψης. Επίσης, η ανακοίνωση μιας σειράς ολοκαίνουργιων, πλήρως ηλεκτρικών κινητήρων εντυπωσίασε την κριτική επιτροπή.

«Μια υπέροχη αναγνώριση»
Ο πρόεδρος της DAF Trucks, Harald Seidel, σχολίασε: «Η κατάκτηση του Διεθνούς Βραβείου Φορτηγού της Χρονιάς 2023 είναι μια θαυμάσια αναγνώριση για τους εργαζόμενους και τους αντιπροσώπους της DAF. Αποδεικνύει ότι το premium DAF XD θέτει τα νέα βιομηχανικά πρότυπα σε επαγγελματικές εφαρμογές και εφαρμογές διανομής, προσφέροντας πρώτης τάξεως ασφάλεια, αποτελεσματικότητα και άνεση στον οδηγό».

41 DAF XD Interior Kerb View Window and Folded Seat