Η Solaris Bus & Coach παρουσιάζει το Urbino 12 στην AGIR 2023

banner-google-news

H Solaris Bus & Coach παρουσιάζει το λεωφορείο υδρογόνου Urbino 12 στην AGIR 2023. Ως μία από τις σημαντικότερες διεθνείς εκδηλώσεις αφιερωμένες σε λύσεις βιώσιμης μετακίνησης, η έκθεση προσελκύει επαγγελματίες του κλάδου, υπεύθυνους λήψης αποφάσεων και ειδικούς που είναι πρόθυμοι να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις στις πράσινες μεταφορές.

Η έκθεση πραγματοποιείται από τις 13 έως τις 15 Ιουνίου 2023 στο Biarritz της Γαλλίας.
To Urbino 12 τροφοδοτείται από μια κυψέλη καυσίμου 70 kW που παράγει ηλεκτρική ενέργεια χρησιμοποιώντας υδρογόνο ως καύσιμο. Με το νερό και τη θερμότητα ως τα μόνα παραπροϊόντα της χημικής αντίδρασης, το όχημα λειτουργεί εντελώς χωρίς εκπομπές. Συνδυάζοντας τα πλεονεκτήματα της ηλεκτρικής πρόωσης, τα λεωφορεία υδρογόνου προσφέρουν μεγάλη αυτονομία με έναν μόνο ανεφοδιασμό. Το λεωφορείο μπορεί να διανύσει τουλάχιστον 350 χλμ με γεμάτο ρεζερβουάρ και η διαδικασία πλήρωσης διαρκεί περίπου 10 λεπτά, ανάλογα με την υποδομή. Η χρήση υδρογόνου ως πηγή καυσίμου εξασφαλίζει αποτελεσματική και αθόρυβη λειτουργία, συμβάλλοντας σε ένα καθαρότερο και πιο ήσυχο αστικό περιβάλλον.

Η Solaris Bus & Coach είναι παρούσα στη γαλλική αγορά από το 2003, έχοντας παραδώσει πάνω από 600 λεωφορεία μέχρι σήμερα. Η εταιρεία, εκπροσωπούμενη από τη Solaris France, προσφέρει την ευρύτερη γκάμα λεωφορείων μηδενικών εκπομπών στην Ευρώπη, παρέχοντας καινοτόμες και φιλικές προς το περιβάλλον λύσεις για την κάλυψη της αυξανόμενης ζήτησης για βιώσιμες δημόσιες συγκοινωνίες. Η επένδυση της Solaris στη γαλλική αγορά υπογραμμίζει τη δέσμευσή της για τη μείωση των εκπομπών και την προώθηση λύσεων πράσινης κινητικότητας στη χώρα.