Η Solaris εξασφαλίζει νέα συμβόλαια για 88 ηλεκτρικά λεωφορεία

banner-google-news

Η Solaris Bus & Coach εξασφάλισε νέα συμβόλαια με τη Nobina, εταιρεία δημόσιων μεταφορών στη Σουηδία. Είναι μια ακόμη παραγγελία ηλεκτρικών λεωφορείων Solaris που ενισχύει τη θέση της ως βασικού παράγοντα στην παροχή φιλικών προς το περιβάλλον λύσεων για τις αστικές μεταφορές. Αυτή τη φορά η Nobina έχει παραγγείλει συνολικά 88 ηλεκτρικά λεωφορεία από τη Solaris.

Τα λεωφορεία που παραγγέλθηκαν για τις περιοχές Skåne και Värmland είναι τα ηλεκτρικά Solaris Urbino 15 LE. Αυτό το ηλεκτρικό λεωφορείο τριών αξόνων χαμηλής εισόδου, κατάλληλο για αστικά και προαστιακά δρομολόγια, κερδίζει δημοτικότητα στη σουηδική αγορά. Κάθε λεωφορείο θα τροφοδοτείται από έναν κεντρικό κινητήρα 240 kW που αντλεί ενέργεια από μπαταρίες Solaris High Energy συνολικής χωρητικότητας άνω των 560 kWh. Αυτή η ρύθμιση επιτρέπει την ομαλή λειτουργία όλη την ημέρα, με φόρτιση κατά τη διάρκεια της νύχτας μέσω ενός συστήματος plug-in.

Τα βασικά χαρακτηριστικά αυτού του μοντέλου περιλαμβάνουν το σκανδιναβικό πακέτο, το οποίο τα προσαρμόζει σε δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Η Nobina επέλεξε το Urbino 18 electric, ένα αρθρωτό μοντέλο με αρθρωτή κίνηση για το Malmö. Χτισμένο σε μια νέα αρχιτεκτονική συστήματος αρθρωτής μετάδοσης κίνησης και με την πιο πρόσφατη τεχνολογία μπαταρίας, το λεωφορείο θα είναι εξοπλισμένο με ασύγχρονο κινητήρα 240 kW και νέας γενιάς Solaris High Energy μπαταρίες, όλες βρίσκονται στην οροφή του οχήματος.

Η Solaris είναι ηγέτης της ευρωπαϊκής ηλεκτροκίνησης, κατέχοντας την πρώτη θέση θέση στον συνολικό αριθμό λεωφορείων μηδενικών εκπομπών που παραδόθηκαν από το 2012. Η ηλεκτροκίνηση των μεταφορών στην Ευρώπη σημειώνει σημαντική πρόοδο. Αυτή η τάση μπορεί να παρατηρηθεί και στη Σουηδία. Αυτές οι νέες συμβάσεις ακολουθούν τις σημαντικές συμφωνίες του περασμένου έτους με προγραμματισμένες παραδόσεις για το 2024: 55 ηλεκτρικά λεωφορεία Urbino 15 LE για προαστιακές υπηρεσίες στη Στοκχόλμη για τη Nobina και 23 ηλεκτρονικά λεωφορεία Solaris για το VR Kristianstad.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεχίζουμε τη συνεργασία μας με τη Nobina και συμμετέχουμε στην εφαρμογή λύσεων μηδενικών εκπομπών και στις προαστιακές συγκοινωνίες. Πιστεύουμε ότι είναι ζωτικής σημασίας για τον παγκόσμιο μετασχηματισμό της κινητικότητας» – δήλωσε ο Olivier Michard, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Πωλήσεων και Μάρκετινγκ της Solaris Bus & Coach.