Η Scania εξασφαλίζει σημαντικές παραγγελίες φορτηγών στο Ηνωμένο Βασίλειο

banner-google-news

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες ενιαίες ευρωπαϊκές παραγγελίες της Scania από τον όμιλο Consortium Purchasing, που θα παραδοθούν στους ομίλους Culina, WS Group και A.W. Jenkinson.

Η πλήρης παραγγελία αποτελείται από 2.500 φορτηγά που θα παραδοθούν σε 12 μήνες. Η συμφωνία περιλαμβάνει φορτηγά με κινητήρες εσωτερικής καύσης και 100 ηλεκτρικά φορτηγά με μπαταρία, και μερικούς από τους πρώτους ηλεκτρικούς τράκτορες 4×2 Scania που θα χρησιμοποιηθούν στους δρόμους του Ηνωμένου Βασιλείου.

Κάθε όχημα θα υποστηρίζεται από συμβάσεις πλήρους επισκευής και συντήρησης τριών ετών, με ορισμένα φορτηγά να χρηματοδοτούνται μέσω της Scania Financial Services.

scania UK 2

Ο Christian Levin, Διευθύνων Σύμβουλος της Scania, δήλωσε: «Η Scania είχε μια στενή και επιτυχημένη σχέση με τον Όμιλο Culina, τον Όμιλο WS και την A.W. Jenkinson Group για πολλά χρόνια. Αυτή είναι μια σημαντική συμφωνία που σηματοδοτεί ένα ορόσημο στο συνεχιζόμενο ταξίδι μας προς τις βιώσιμες μεταφορές».

Ο William Stobart, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Culina, δήλωσε: «Εκ μέρους της Κοινοπραξίας, είμαστε πολύ χαρούμενοι που μπορούμε να ανανεώσουμε τη συμφωνία μας».

«Ήταν μια δύσκολη περίοδος για τους OEM με παγκόσμια προβλήματα προμήθειας, αλλά η Scania συνεργάστηκε στενά μαζί μας τα τελευταία δύο χρόνια για να ελαχιστοποιήσει τον αντίκτυπο και για τα δύο μέρη. Αυτό είναι απόδειξη της αληθινής συνεργασίας μεταξύ των επιχειρήσεων».

Ο Chris Newitt, διευθύνων σύμβουλος της Scania UK, δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω το συμβούλιο αγορών της κοινοπραξίας που μας έδωσε την ευκαιρία να συνεχίσουμε τη σπουδαία σχέση μας».