Το ρωσικό υπουργείο Βιομηχανίας και Εμπορίου ανακοίνωσε την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων

Προγράμματα για την τόνωση της ζήτησης αυτοκινήτων ρωσικής κατασκευής

banner-google-news

Η παραγωγή και οι πωλήσεις των ηλεκτρικών οχημάτων Evolute θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο, ανακοίνωσε το υπουργείο Βιομηχανίας και Εμπορίου. Αυτή θα είναι η πρώτη σειριακή παραγωγή επιβατικών ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη Ρωσία, στο εργοστάσιο της Motorinvest στο Lipetsk.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του υπουργείου Βιομηχανίας και Εμπορίου, Denis Manturov, όλα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αυτής της μάρκας μπορούν να λάβουν προνομιακό δάνειο αυτοκινήτου, και έκπτωση 35% στο κόστος του αυτοκινήτου, αλλά όχι περισσότερο από 925 χιλιάδες ρούβλια. Η Evolute συμμετέχει και στο πρόγραμμα προνομιακής μίσθωσης αυτοκινήτων.

Εν τω μεταξύ, το Υπουργείο Βιομηχανίας και Εμπορίου από τις 14 Ιουλίου εφαρμόζει προγράμματα δανείων και χρηματοδοτικής μίσθωσης συνολικού προϋπολογισμού 20,7 δισ. ρουβλίων, για την τόνωση της ζήτησης για αυτοκίνητα ρωσικής κατασκευής. Μεγάλες ρωσικές τράπεζες και οργανισμοί χρηματοδοτικής μίσθωσης επιβεβαίωσαν την ετοιμότητά τους να εξασφαλίσουν την έναρξη προνομιακών δανείων αυτοκινήτων και προγραμμάτων προνομιακής μίσθωσης το δεύτερο εξάμηνο του Ιουλίου 2022.

«Όλα τα μοντέλα UAZ, Lada, GAZ αξίας έως 2 εκατ. ρουβλίων θα συμμετάσχουν σε προγράμματα προνομιακού δανείου αυτοκινήτου. Καθώς και όλα τα ηλεκτρικά οχήματα της μάρκας Evolute, που κατασκευάζονται στο εργοστάσιο Motorinvest στο Lipetsk», δήλωσε ο Manturov.