Renault Trafic Combi

banner-google-news

Η Renault, στα τέλη του 2020 αποφάσισε την καθολική ανανέωση της γκάμας των ελαφρών επαγγελματικών της μοντέλων για να καλύψει όλες τις ανάγκες των επαγγελματιών. Μετά την ανανέωση του Master το 2019, η γαλλική φίρμα προχώρησε στην παρουσίαση των νέων Kangoo Van και Express Van και τα νέων Trafic Kombi και Spaceclass, μοντέλα που είδαμε σταδιακά μέσα στο 2021 να λανσάρονται και να είναι διαθέσιμα προς πώληση. Ταυτόχρονα, για να ενισχύσει αυτή τη νέα γκάμα ελαφρών επαγγελματικών μοντέλων, η Renault επέκτεινε τις λύσεις και τις υπηρεσίες που είναι απόλυτα προσαρμοσμένες στις ανάγκες του επαγγελματία με την πλατφόρμα Renault Pro+.

RENAULT TRAFIC (J82)

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνεργασία του Γάλλου κατασκευαστή με τη Nissan συνεχίζεται και σε αυτές τις νέες γενιές επαγγελματικών οχημάτων, οπότε είναι κοινή η βάση και οι ομοιότητες πολλές στη δημιουργία του κάθε οχήματος, στην εκάστοτε κατηγορία.

ΕΠΙΒΛΗΤΙΚΟ

Στη μεσαία κατηγορία των van, η Renault ενίσχυσε το DNA του Trafic με μοντέρνα σχεδίαση και περισσότερες τεχνολογίες ασφαλείας για τις επιβατικές αλλά και τις επαγγελματικές του εκδόσεις. Ειδικότερα, τα επιβατικά, 9θέσια μοντέλα Combi και SpaceClass διαθέτουν σημαντικά αναβαθμισμένη εξωτερική σχεδίαση καθώς και μια σειρά βελτιώσεων στο πολυχρηστικό, ευμετάβλητο εσωτερικό τους. Οι κύριες διαφορές σε σχέση με το παρελθόν συνοψίζονται στο νέο καπό, στην κάθετη γρίλια της μάσκας, στους επανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, στα εντελώς νέα LED φωτιστικά σώματα, στις νέας σχεδίασης ζάντες 17 ιντσών και στην ανανεωμένη χρωματική παλέτα.

RENAULT TRAFIC (F82)

Στο εσωτερικό της καμπίνας, κυριαρχεί το νέας σχεδίασης ταμπλό, με τον ολοκαίνουργιο επιλογέα ταχυτήτων και τα σημαντικά τροποποιημένα χειριστήρια του κλιματισμού και των επί μέρους λειτουργιών. Σαφή βελτίωση υπάρχει και στην ποιότητα των υλικών καθώς και στην αισθητική, με μια οριζόντια γραμμή να «τρέχει» όλο το ταμπλό και να συνεχίζει στα πάνελ των θυρών ενώ αρκετές πινελιές απόχρωσης χρωμίου χαρίζουν το κάτι παραπάνω. Αλλαγές εντοπίζονται και στον πίνακα οργάνων, στις νέες υφασμάτινες επενδύσεις και στα φαρδύτερα υποβραχιόνια στις πόρτες. Με την αναδίπλωση του μεσαίου καθίσματος δημιουργείται ένα γραφείο το οποίο χωράει ένα laptop και έγγραφα μεγέθους Α4 ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως τραπεζάκι γεύματος.

RENAULT TRAFIC (J82)

ΠΛΟΥΣΙΟ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ & ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ

Στην καμπίνα υπάρχουν άφθονοι χώροι τακτοποίησης μικροαντικειμένων, με κορυφαίο σχετικό στοιχείο το νέο συρτάρι «EasyLife» χωρητικότητας 6,6 λίτρων. Ο αυξημένος χώρος αποθήκευσης που υπερβαίνει τα 88 λίτρα (συμπεριλαμβανομένου ενός χώρου αποθήκευσης κάτω από καθίσματα των επιβατών, χωρητικότητας 54 λίτρων) δίνει στο όχημα μία από τις καλύτερες δυνατότητες αποθήκευσης στην αγορά.

Στον εξοπλισμό περιλαμβάνεται το σύστημα multimedia EASY LINK το οποίο συνεργάζεται με οθόνη αφής 8 ιντσών και προσφέρει τη δυνατότητα επαγωγικής φόρτισης των smartphones.

RENAULT TRAFIC (J82)

Σε επίπεδο εξοπλισμού, ο νέος εμπρόσθιος αερόσακος συνοδηγού καλύπτει δύο επιβάτες, υπάρχει πλέον προσαρμοζόμενο cruise control, σύστημα φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης καθώς και συστήματα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας και παρακολούθησης των «τυφλών» σημείων.

Η γκάμα πετρελαιοκινητήρων του νέου Renault Trafic Combi περιλαμβάνει τον 2λιτρο Blue dCi σε τέσσερις εκδόσεις ισχύος 110, 130, 150 και 170 ίππων και με τις αντίστοιχες ροπές να κυμαίνονται στα 300, 320, 350 και 380 Nm. Ένα 6τάχυτο κιβώτιο μετάδοσης είναι διαθέσιμο για όλες τις εκδόσεις ενώ στις δύο κορυφαίες ο κατασκευαστής δίνει επιπλέον την επιλογή ενός αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη EDC.

RENAULT TRAFIC (J82)

Ο 2λιτρος κινητήρας διαθέτει επίσης υπερσυμπιεστή μεταβλητής γεωμετρίας ενώ σε όλες του τις εκδόσεις πληροί τα πιο πρόσφατα πρότυπα εκπομπών Euro 6D Full της Ευρώπης.