H Renault στη διεθνή έκθεση επαγγελματικών οχημάτων στο Ανόβερο

Με όλη τη σύγχρονη γκάμα της ηλεκτρικών ελαφρών επαγγελματικών

banner-google-news

Στο Ανόβερο, η Renault παρουσιάζει το Trafic Van E-Tech Electric, την πρώτη ηλεκτρική έκδοση του best-seller μοντέλου. Πριν από 10 χρόνια, η Renault λανσάρισε το αμιγώς ηλεκτροκίνητο Renault Kangoo, το οποίο κατέκτησε τον τίτλο του International Van of the Year την ίδια χρονιά. Το Renault Master, το δεύτερο πιο επιτυχημένο εμπορικά μοντέλο, με πωλήσεις πάνω από 3 εκατομμύρια μονάδες από το 1980, διαθέτει επίσης εδώ και πέντε χρόνια και μία ηλεκτρική έκδοση, ενισχύοντας από τότε την ηγετική θέση της μάρκας στην αγορά των ηλεκτρικών van.

Hippie_Caviar_Motel_show_car (1)

Το Renault Trafic Van E-Tech Electric διαθέτει όλα τα πλεονεκτήματα που οδήγησαν στην επιτυχία τον προκάτοχό του, με πάνω από 2,2 εκατομμύρια πωλήσεις σε περισσότερες από 50 χώρες παγκοσμίως από το 1980.

Πιστό στο DNA του, είναι ένα όχημα ιδανικό για τον επαγγελματία χάρη στη μεγάλη ικανότητα φόρτωσης, τις άπειρες δυνατότητες διαμόρφωσης, αλλά και τη μεγάλη γκάμα εκδόσεων.

Το μοντέλο παρουσιάζεται με νέα συστήματα ασφαλείας, σύγχρονο σύστημα multimedia και μεγαλύτερη, πιο αναβαθμισμένη γκάμα κινητήρων.

2022_E-TECH_Electric_LCV_rangeΤο Trafic Van E-TECH Electric εξακολουθεί να προσφέρει διάφορες εναλλακτικές φόρτωσης, διαθέτοντας, παράλληλα, κορυφαίες δυνατότητες διαμόρφωσης και εξατομίκευσης:
•- Μήκος 5,08 ή 5,48 μ. και ύψος 1,967 ή 2,498 μ.
•- Ο όγκος του χώρου φόρτωσης (σε έκδοση κλειστού van) κυμαίνεται από 5,8 έως τα 8,9 μ3.
-• Διατίθεται και σε έκδοση καμπίνας–πλατφόρμας
-• Το συνολικό μήκος του χώρου φόρτωσης μπορεί να φτάσει μέχρι τα 4,15 μ. (στην μακριά έκδοση L2 που διαθέτει και πλευρική πόρτα ‘long-load’)
-• Διατίθεται με κινητήρα ισχύος 90kW, ικανότητα έλξης 750 κιλών και ωφέλιμο φορτίο έως 1,1 τόνο.
-• Η μπαταρία των 52kW εξασφαλίζει αυτονομία 240 χλμ. βάσει WLTP.
-• Για την επαναφόρτιση της μπαταρίας, το νέο Kangoo Van E-Tech Electric προσφέρει επιλογή 3 τύπων φορτιστή:7kW & 22kW (AC), 50kW (DC).

Hippie_Caviar_Motel_show_car

Πέρυσι, η Renault παρουσίασε ένα μοντέλο βασισμένο στο Trafic, το Hippie Caviar Hotel, ως απάντηση στην αυξανόμενη επιθυμία των πελάτων για εξορμήσεις στην ύπαιθρο, αναζητώντας τα καλύτερα και των δύο κόσμων, όπως οι αποδράσεις σε ειδυλλιακά τοπία με τις ανέσεις ενός 5άστερου ξενοδοχείου. Σήμερα, η Renault αποκαλύπτει τη δεύτερη πράξη του στρατηγικού σχεδιασμού της για τα οχήματα αναψυχής, με το Hippie Caviar Motel.

Βασισμένο στο Kangoo L2 E-Tech Electric, το μετασκευασμένο όχημα είναι και αυτό ένα 5άστερο ξενοδοχείο σε τροχούς, ευέλικτο και δυναμικό, ιδανικό για εκδρομές και αθλητικές δραστηριότητες στην ύπαιθρο, κατάλληλο για τους λάτρεις των σπορ που αναζητούν τις συγκινήσεις και τους μεγάλους χώρους διαβίωσης στις μετακινήσεις τους.

Hippie_Caviar_Motel_show_car (2)

Xάρη στην αυτονομία του, που φτάνει τα 285 χλμ., το Hippie Caviar Motel χρειάζεται μόλις 30 λεπτά για ανάκτηση ενέργειας ικανής να του εξασφαλίσει έως και 170 χλμ.αυτονομίας. Ο ηλεκτροκινητήρας ισχύος 90kW (120HP) τροφοδοτείται από μία μπαταρία 45kWh, η οποία μπορεί να φορτιστεί από παροχή συνεχούς ρεύματος (DC), ισχύος 80kW.Μια σειρά έξυπνων λύσεων αποθήκευσης παρέχει άφθονο χώρο για αθλητικό εξοπλισμό, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά του οχήματος.

Οι επιβάτες μπορούν να αναδιπλώσουν και να μετατρέψουν σε κρεβάτι το πίσω κάθισμα, απολαμβάνοντας το νυχτερινό ουρανό μέσα από τη μεγάλη πανοραμική οροφή. Ενώ οι μπάρες οροφής είναι ιδανικές για τη μεταφορά εξοπλισμού σκι.

2022_-_All-new_Renault_Trafic_Van_E-Tech_ElectricΤο αμιγώς ηλεκτρικό εκθεσιακό πρωτότυπο εναρμονίζεται πλήρως με τη στρατηγική της Renault σε ό,τι αφορά τον περιορισμό των εκπομπών του CO2 καθ’ όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής ενός οχήματος, γεγονός που αποδεικνύεται και με τη χρήση ανακυκλωμένων και ανακυκλώσιμων υλικών, όπως για παράδειγμα ο φελλός ή τα ανακυκλωμένα ελαστικά που χρησιμοποιούνται στα ράφια και το πάτωμα.

IAA_Transportation_Hanover_2022_-_HYVIA (1)