Πρόκληση η έλλειψη οδηγών και το 2023 – Ποιες λύσεις προτείνονται

banner-google-news

Η κύρια πρόκληση που θα αντιμετωπίσουν οι Ευρωπαίοι μεταφορείς το 2023 θα συνεχίσει να είναι η έλλειψη οδηγών. Την έλλειψη οδηγών επηρέασαν η covid και ο πόλεμος Ρωσίας/Ουκρανίας, καθώς πολλοί οδηγοί καλούνται να επιστρέψουν στις χώρες που εμπλέκονται στον πόλεμο.

Ως αποτέλεσμα, ακόμη περισσότεροι μεταφορείς θα προσλάβουν οδηγούς από την Ασία, την Ινδία και τις Φιλιππίνες για να οδηγήσουν στην Ευρώπη. Αυτά δηλώνει, σχολιάζοντας την έλλειψη οδηγών και την πρόσληψη οδηγών από τρίτες χώρες στο trans.info, o Marc Boileau, αντιπρόεδρος πωλήσεων στην FourKites®, πλατφόρμα εφοδιαστικής αλυσίδας.

shutterstock_3182089

Κατά τη γνώμη του, υπάρχει ήδη μεγάλη δεξαμενή ταλέντων ειδικευμένων οδηγών σε τρίτες χώρες, που μπορούν να προσθέσουν αξία στους μεταφορείς που θέλουν να μεταφέρουν αγαθά στην Ευρώπη.

«Οι μεταφορείς θα συνεργαστούν με γραφεία πρόσληψης για να φέρουν οδηγούς στην Ευρώπη. Θα πρέπει να επενδύσουν χρόνο και χρήμα για την εκπαίδευση των Ασιατών οδηγών, αλλά η απόδοση της επένδυσης θα αξίζει τον κόπο για πολλούς μεταφορείς.

Μια άλλη λύση που μπορούν να αναζητήσουν, είναι να επενδύσουν στην εκπαίδευση νέων και άπειρων οδηγών. Όσο πιο γρήγορα πάρουν άδεια οδήγησης τόσο πιο γρήγορα μπορούν να ενταχθούν στην ομάδα των οδηγών. Πολλές εταιρείες αναζητούν μεταφορείς με πολλά χρόνια εμπειρίας – για να εξαλείψουν αυτό το βήμα», καταλήγει ο Marc Boileau.