Παραγγελία-ορόσημο για ηλεκτρικά φορτηγά Volvo από τα νορβηγικά ταχυδρομεία

banner-google-news

Η Νορβηγική Ταχυδρομική Υπηρεσία κάνει μεγάλα βήματα για να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου από τα φορτηγά διανομής. Τώρα έχουν παραγγείλει 29 ηλεκτρικά φορτηγά, μία από τις μεγαλύτερες παραγγελίες για τη Volvo Trucks στην Ευρώπη.

«Είμαστε χαρούμενοι που κάναμε αυτή τη συμφωνία και θέλουμε να θέσουμε αυτά τα οχήματα σε λειτουργία γρήγορα, από το Tromsø στο βορρά έως το Kristiansand στο νότο. Το 37 τοις εκατό του στόλου μας λειτουργεί τώρα με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας –και αυτό το μερίδιο θα αυξηθεί σημαντικά στο μέλλον. Έχουμε μια φιλόδοξη περιβαλλοντική στρατηγική, που θα ωφελήσει ολόκληρη τη χώρα και για να διατηρήσουμε το ρυθμό σε αυτό το σημαντικό έργο, χρειαζόμαστε εταίρους με επίκεντρο την ποιότητα και φιλόδοξους όπως η Volvo», λέει ο Kenneth Tjønndal Pettersen, υπεύθυνος Τύπου στη Norwegian Post.

Συνολικά στη διάρκεια του 2022 η Volvo Trucks θα παραδώσει 32 ηλεκτρικά και 13 φορτηγά με βιοαέριο στη Νορβηγική Ταχυδρομική Υπηρεσία.

«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη παραγγελία που έγινε ποτέ για ηλεκτρικά φορτηγά Volvo στη Νορβηγία και είναι μια σημαντική σύμβαση ακόμη και σε διεθνές πλαίσιο», εξηγεί ο Espen Sanne, Διευθυντής Πωλήσεων Στόλου της Volvo Trucks Norway.

Σε επίπεδο ανάπτυξης ηλεκτρικών φορτηγών στην Ευρώπη, την Νορβηγία ξεπερνά αυτή τη στιγμή μόνο η Ελβετία.