Παραγγελία 800 υδρογονοκίνητων φορτηγών απο την Anheuser-Busch

banner-google-news

H ζυθοποιία Anheuser-Busch, η οποία παράγει τη γνωστή μπύρα Budweiser,  ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι δεσμεύτηκε να προμηθευτεί εως 800 τράκτορες που κινούνται με υδρογόνο από την Nikola Motor Company, ως μέρος των σχεδίων για τη μετατροπή του στόλου μακρινών αποστάσεων αποκλειστικά σε οχήματα εναλλακτικών καυσίμων μέχρι το 2025.

Η παραγγελία θα είναι μεγάλη σε σύγκριση με τις μέχρι στιγμής παραγγελίες  για το ολοκαίνουριο φορτηγό Semi της Tesla Inc και είναι περαιτέρω απόδειξη ότι οι εταιρίες που διαχειρίζονται μεγάλους στόλους για να μεταφέρουν φορτία,  είναι πρόθυμες να δοκιμάσουν τις νέες  τεχνολογίες.

Η Anheuser-Busch αναμένει να ενσωματώσει τα φορτηγά στον στόλο της από το 2020  αλλά και οι δύο εταιρείες αρνήθηκαν να αποκαλύψουν αν  δόθηκε προκαταβολή απο την Anheuser-Busch για  τα φορτηγά ή πόσα τελικά θα προστεθούν στο δίκτυο της διανομής μπύρας.

Τα φορτηγά θα διανύουν αποστάσεις μεταξύ 500-1,200 μιλίων (805-1,931 χλμ.) και θα απαιτούνται περίπου 20 λεπτά για τον ανεφοδιασμό. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nikola, Trevor Milton, δήλωσε ότι η εταιρεία σχεδιάζει να κατασκευάσει περισσότερους από 700 σταθμούς υδρογόνου στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά έως το 2028.