Όταν δεν υπάρχουν υποδομές, δεν συντελείται η μετάβαση σε φορτηγά μηδενικών εκπομπών

banner-google-news

«Τα φορτηγά έχουν πολύ συγκεκριμένες απαιτήσεις και ειδικές ανάγκες για υποδομές φόρτισης και ανεφοδιασμού», δηλώνει ο Martin Lundstedt, πρόεδρος του Συμβουλίου Εμπορικών Οχημάτων της ACEA και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Volvo. Η τοποθεσία και οι απαιτήσεις χώρου είναι εντελώς διαφορετικές, καθώς και τα απαιτούμενα επίπεδα ισχύος φόρτισης.

Η έλλειψη ξεκάθαρης κατανόησης αυτής της βασικής διαφοράς και η έλλειψη οράματος για την ανάπτυξη υποδομής ειδικά για φορτηγά, κινδυνεύουν να μας κρατήσουν πίσω, υποστηρίζει ο Martin Lundstedt. Και ζητά από τα κράτη-μέλη να δεσμευτούν επειγόντως και να επιτρέψουν τις επενδύσεις στη σωστή υποδομή για φορτηγά, σε ολόκληρη την ΕΕ.

«Όλοι οι ενδιαφερόμενοι πρέπει οπωσδήποτε να συνεργαστούν για τις υποδομές. Κανένας μεταφορέας δεν θα αγοράσει ποτέ ηλεκτρικό φορτηγό με μπαταρία ή υδρογόνο, εκτός εάν μπορεί να το επαναφορτίσει ή να το ανεφοδιάσει με καύσιμο, ώστε να έχει ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία», επισημαίνει ο πρόεδρος του Συμβουλίου Εμπορικών Οχημάτων της ACEA.