Nέο Volvo FH με I-Save : Mειώνει το κόστος των καυσίμων έως και 7%

Προκειμένου να προσφέρει κορυφαία απόδοση καυσίμου στους πελάτες της, η Volvo Trucks παρουσιάζει το Volvo FH με I-Save. Συνδυάζοντας τον νέο κινητήρα D13TC με ενημερωμένα χαρακτηριστικά εξοικονόμησης καυσίμου, αυτή η νέα λύση μπορεί να μειώσει το κόστος των καυσίμων κατά έως και 7% στις μακρινές μεταφορές - χωρίς να διακυβεύεται η ικανότητα οδήγησης.

Το Volvo FH με το σύστημα I-Save είναι το πιο αποδοτικό φορτηγό μεγάλων αποστάσεων της Volvo Trucks μέχρι σήμερα. Συνδυάζοντας τον νέο κινητήρα D13TC με αναβαθμισμένες λειτουργίες εξοικονόμησης καυσίμου, μπορεί να μειώσει το κόστος των καυσίμων έως και 7%.


Η ζήτηση για μεταφορικό έργο στην Ευρώπη αυξάνεται και τα φορτηγά καλύπτουν όλο και μεγαλύτερες αποστάσεις. Ταυτόχρονα, οι μεταφορείς αντιμετωπίζουν αυξανόμενες τιμές ντίζελ που ασκούν πίεση στην κερδοφορία.

«Η Volvo FH με την I-Save είναι η απάντησή μας σε αυτή την πρόκληση. Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη λύση που συνδυάζει την τελευταία τεχνολογία μας για να μειώσει ουσιαστικά την κατανάλωση καυσίμου σε μεταφορές μακρινών αποστάσεων. Και αυτό δεν εμποδίζει την οδήγηση »,

δηλώνει ο Roger Alm, Πρόεδρος της Volvo Trucks.
volvo FH I-save (3)

Στον πυρήνα του Volvo FH με  I-Save είναι ο νέος, υπερσύγχρονος D13TC. Διαθέτει έμβολα με πατενταρισμένο κυματοειδές εσωτερικό που βελτιώνει την καύση και αυξάνει την απόδοση με την καθοδήγηση της θερμότητας και της ενέργειας στο κέντρο των κυλίνδρων. Η πλεονάζουσα ενέργεια στα καυσαέρια χρησιμοποιείται στη συνέχεια για να τροφοδοτήσει τον κινητήρα μέσω ενός πρόσθετου στροβίλου στη ροή των καυσαερίων, που ονομάζεται μονάδα Turbo Compound.

volvo FH I-save (4)

Ο κινητήρας D13TC παράγει επιπλέον ροπή μέχρι 300 Nm, πράγμα που σημαίνει γρηγορότερη επιτάχυνση και λιγότερο καύσιμο για να διατηρηθεί σταθερή ταχύτητα. Είναι η ιδανική λύση για τους πελάτες μακρινών αποστάσεων.

volvo FH I-save (6)

Άλλα χαρακτηριστικά του I-Save περιλαμβάνουν νέους οπίσθιους άξονες, ένα αναβαθμισμένο σύστημα I-See  που αναλύει και προσαρμόζεται στις κλίσεις του δρόμου και περιλαμβάνει βελτιστοποιημένο λογισμικό του αυτόματου κιβωτίου για εφαρμογές μακρών αποστάσεων. Τα συνδυασμένα οφέλη απόδοσης όλων αυτών των τεχνολογιών, μπορούν να οδηγήσουν σε εξοικονόμηση κόστους καυσίμων έως και 7% σε σύγκριση με τον κινητήρα D13 Euro 6 Step D.

volvo FH I-save (2)

«Έχουμε προσαρμόσει όλες τις πτυχές του I-Save για να ταιριάζει στους μεταφορείς μεγάλων αποστάσεων, ειδικά εκείνους που συνήθως διανύουν πάνω από 120.000 χλμ. ετησίως. Όσο περισσότερο οδηγούν, τόσο περισσότερο μπορούν να εξοικονομήσουν. Είναι ένας ισχυρός κινητήρας που προσφέρει εξαιρετικά αποδοτική και ομαλή οδηγική εμπειρία.»

λέει ο Mats Franzén, Διευθυντής Στρατηγικής στη Volvo Trucks.

Το Volvo FH με το I-Save θα είναι διαθέσιμο για παραγγελίες από την 11η Μαρτίου 2019 στην ευρωπαϊκή αγορά.

 

 

728×90 ΚΤΕΟ ΡΕΝΤΗ