Νέο Volvo FH με I-Save : Οικονομία & επιδόσεις

Το Volvo FH με I-Save κυκλοφορεί τώρα σε μια ακόμη πιο οικονομική έκδοση που μπορεί να μειώσει το κόστος των καυσίμων έως και 10%. Αυτό σηματοδοτεί μια σημαντική βελτίωση κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη γενιά.

banner-google-news

Το νέο Volvo FH με I-Save είναι μέρος της νέας ευρωπαϊκής σειράς προϊόντων της Volvo Trucks που παρουσιάστηκε αυτή την άνοιξη. Το I-Save περιλαμβάνει πολλές λύσεις για την εξοικονόμηση καυσίμου, από τις οποίες η πιο σημαντική είναι ο κινητήρας Volvo D13TC. Ο κινητήρας 13 λίτρων με turbo compound της Volvo, που κυκλοφόρησε στις αρχές του 2019, είναι ο πιο οικονομικός σε κατανάλωση καυσίμου κινητήρας της εταιρείας μέχρι σήμερα.

Volvo FH_I-SAVE new (1)

Με την παρουσίαση της πρώτης γενιάς Volvo FH με I-Save το 2019, η Volvo Trucks έδειξε ότι αυτή η λύση θα μπορούσε να μειώσει το κόστος του καυσίμου – ντίζελ και AdBlue – κατά έως και 7% σε σύγκριση με ένα φορτηγό χωρίς I-Save, εξοπλισμένο με τον συμβατικό κινητήρα 13 λίτρων της Volvo. Ο αριθμός αυτός έχει πλέον επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητες δοκιμές αλλά και από την εμπειρία των πελατών.

Volvo FH_I-SAVE new (10)

Με τη νέα γενιά του Volvo FH με I-Save, οι τεχνικοί ανάπτυξης προϊόντων της Volvo Trucks έχουν μειώσει ακόμη περισσότερο την κατανάλωση καυσίμου. Μέσω ενημερώσεων λογισμικού που βασίζονται στην ανάλυση δεδομένων των χρηστών, η ισορροπία μεταξύ κατανάλωσης καυσίμου και οδηγησιμότητας έχει βελτιστοποιηθεί, με αποτέλεσμα την περαιτέρω μείωση της κατανάλωσης καυσίμου κατά την οδήγηση σε λειτουργία Eco.

Volvo FH_I-SAVE new (2)

Για την εξοικονόμηση ακόμα περισσότερου καυσίμου, το I-See διαθέτει μια νέα λειτουργία που επιτρέπει στο όχημα να ανιχνεύει πότε είναι αποτελεσματικό ο κινητήρας να ανεβάσει λίγο της στροφές του, ακόμη και σε δρόμους που με το μάτι φαίνονται απόλυτα επίπεδοι. Αυτό σημαίνει ότι οι μεταφορείς που επιλέγουν το νέο Volvo FH με I-Save, μπορούν να μειώσουν την κατανάλωση καυσίμου τους κατά έως και 10% σε σύγκριση με ένα απλό Volvo FH εξοπλισμένο με τον κινητήρα 13 λίτρων με Euro 6 step D. Στην πράξη μπορεί να επιτευχθεί ακόμη μεγαλύτερη οικονομία, καθώς οι περισσότεροι πελάτες πριν αγοράσουν το νέο Volvo FH με I-Save έχουν στην εταιρεία τους παλαιότερα φορτηγά με υψηλότερη κατανάλωση καυσίμου, εξηγούν οι άνθρωποι της Volvo Trucks.

Το νέο Volvo FH με I-Save δεν αποτελεί μόνο ένα σημαντικό βήμα προόδου όσον αφορά την οικονομία καυσίμου. Η βελτιστοποιημένη ροπή του σε ένα ευρύ φάσμα στροφών προσφέρει ομαλή οδήγηση και παρέχει την απαιτούμενη ισχύ για τη διατήρηση υψηλής και σταθερής μέσης ταχύτητας, ακόμη και σε δρόμους με σύνθετη μορφολογία εδάφους.

ΑΨΟΓΗ ΚΑΜΠΙΝΑ

Σύμφωνα με τη Volvo Trucks, η οικονομική οδήγηση καθίσταται ευκολότερη και πιο άνετη, ακόμα και σε ορεινούς δρόμους. Σε αυτό συμβάλει και το νέο, εξαίρετο περιβάλλον οδηγού του Volvo FH που βοηθά τους οδηγούς να αποδίδουν τα μέγιστα σε όλη τη βάρδια εργασίας τους. Πράγματι, η προσοχή που δίνεται στους οδηγούς είναι ιδιαίτερα εμφανής στο ανανεωμένο περιβάλλον εργασίας. Το επίκεντρο του χώρου εργασίας τους είναι το εκσυγχρονισμένο ταμπλό με πλήρως ψηφιακή οθόνη οργάνων υψηλής ανάλυσης 12 ιντσών, το οποίο περιλαμβάνει μια σταθερή θήκη για ποτήρια και έναν ανοικτό αποθηκευτικό χώρο με φωτισμό ελεγχόμενο από αισθητήρα κίνησης. Η οθόνη οργάνων επιτρέπει στον οδηγό να επιλέξει μεταξύ τεσσάρων διαφορετικών προβολών οθόνης, ανάλογα με τις περιστάσεις οδήγησης και τις πληροφορίες που επιθυμεί να εμφανίζονται.

Volvo FH_I-SAVE new (11)
Μια προαιρετική πλευρική οθόνη 9 ιντσών μπορεί να παρέχει Infotainment, υποβοήθηση πλοήγησης, μεταφορικές πληροφορίες και παρακολούθηση εικόνας από τις κάμερες. Η οθόνη, τοποθετημένη σε ευπρόσιτο σημείο, προσφέρει στον οδηγό μεγάλη ευελιξία στη χρήση της: με κουμπιά στο τιμόνι, μέσω φωνητικού ελέγχου ή απευθείας μέσω της οθόνης αφής και του πίνακα οργάνων.

Volvo FH_I-SAVE new (13)
Η κίνηση μέσα στην καμπίνα είναι πιο εύκολη από ποτέ με το νέο, λεπτότερο και εργονομικά σχεδιασμένο I-Shift. Για τους οδηγούς που απαιτούν πολύ μεγαλύτερη χωρητικότητα μπαταρίας, υπάρχει ένα έξυπνο σύστημα διπλής μπαταρίας που εξασφαλίζει επαρκή αποθέματα ενέργειας σε κάθε περίπτωση για την εκκίνηση του κινητήρα. Υπάρχει επίσης ένα ευρύ φάσμα επιλογών με νέα υφάσματα και χρώματα.

Volvo FH_I-SAVE new (7)

ΑΙΧΜΗΡΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ

Εκτός από την αναβάθμιση του I-Save, το νέο Volvo FH διαθέτει πιο αεροδυναμική σχεδίαση. Η τολμηρή νέα εμφάνιση του εξωτερικού χαρακτηρίζεται από τους εμβληματικούς προβολείς σχήματος V που έχουν τώρα μετακινηθεί προς τα έξω, προκειμένου να ευθυγραμμιστούν με τη γραμμή των θυρών της καμπίνας. Τα φλας έχουν επίσης μεταφερθεί στην πόρτα, δίνοντας στο φορτηγό τόσο βελτιωμένη αεροδυναμική όσο και πιο ισχυρή εμφάνιση. Ο υαλοκαθαριστήρας είναι πιο λεπτός, ενώ το μεγαλύτερο iron mark κάνει το νέο Volvo FH να ξεχωρίζει ακόμα και από απόσταση.

Volvo FH_I-SAVE new (12)

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Οι προβολείς προσαρμοζόμενης δέσμης φωτός προσφέρουν ασφάλεια για όλους τους χρήστες του δρόμου με την αυτόματη απενεργοποίηση επιλεγμένων τμημάτων LED της υψηλής δέσμης φωτών όταν το φορτηγό πλησιάζει σε αντιθέτως κινούμενα οχήματα ή σε προπορευόμενο όχημα. Η υψηλή δέσμη φωτός προσαρμόζεται όταν η κάμερα και το ραντάρ εντοπίσουν άλλα οχήματα ή όταν η κάμερα ανιχνεύσει αλλαγές στην ποσότητα του φωτός γύρω από το φορτηγό.

Volvo FH_I-SAVE new (8)
Τα πρόσθετα χαρακτηριστικά ασφαλείας του Volvo FH περιλαμβάνουν το Downhill Cruise Control, που καθορίζει μια μέγιστη ταχύτητα προκειμένου να αποτρέψει ανεπιθύμητη επιτάχυνση κατά την κίνηση σε κατηφόρες, καθώς και έναν βελτιωμένο ενεργό αυτόματο πιλότο που λειτουργεί σε όλες τις ταχύτητες, ακόμη και με μηδέν χλμ/ώρα.

Volvo FH_I-SAVE new (6)
Το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα πέδησης (EBS), το οποίο αποτελεί προϋπόθεση για χαρακτηριστικά ασφαλείας όπως  το Σύστημα Προειδοποίησης Μετωπικής Σύγκρουσης με Φρένα Κινδύνου και το Ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου ευστάθειας, προσφέρονται τώρα ως στάνταρ εξοπλισμός στο νέο φορτηγό.

Volvo FH_I-SAVE new (5)

Στοιχεία για το νέο Volvo FH με I-Save

 • Τράκτορας 4×2
 • Καμπίνα Globetrotter XL
 • Κινητήρας 13 λίτρων της Volvo με τεχνολογία turbo compound (Volvo D13TC)
 • 500 ίπποι και ροπή 2.800 Nm από τις 900 έως τις 1300 στροφές
 • Εκσυγχρονισμένο ταμπλό με πλήρως ψηφιακή οθόνη οργάνων υψηλής ανάλυσης 12 ιντσών. Η οθόνη οργάνων επιτρέπει στον οδηγό να επιλέξει μεταξύ τεσσάρων διαφορετικών προβολών οθόνης, ανάλογα με τις περιστάσεις οδήγησης και τις πληροφορίες που επιθυμεί να εμφανίζονται.
 • Πρόσθετη πλευρική οθόνη 9 ιντσών διαθέσιμη για Infotainment, πλοήγηση, πληροφορίες μεταφορών και παρακολούθηση εικόνας από τις κάμερες. Οι λειτουργίες μπορούν να ελέγχονται μέσω των κουμπιών στο τιμόνι, μέσω φωνητικού ελέγχου ή μέσω της οθόνης αφής και του πίνακα οργάνων
 • Γωνιακή κάμερα συνοδηγού που παρέχει μια συμπληρωματική εικόνα της πλευράς του φορτηγού στην πλευρική οθόνη
 • Σύστημα αλλαγών ταχυτήτων I-Shift με λογισμικό βελτιστοποιημένο για μεταφορές μεγάλων αποστάσεων (λειτουργία Eco)
 • Downhill Cruise Control, που καθορίζει μια μέγιστη ταχύτητα προκειμένου να αποτρέψει ανεπιθύμητη επιτάχυνση κατά την κίνηση σε κατωφέρειες
 • Βελτιωμένος ενεργός αυτόματος πιλότος που λειτουργεί σε όλες τις ταχύτητες, ακόμη και με μηδέν χλμ/ώρα
 • Ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα κατανομής πέδησης (EBS)
 • Ηλεκτρονικό σύστημα αντιμπλοκαρίσματος τροχών (ABS)
 • Σύστημα Προειδοποίησης Μετωπικής Σύγκρουσης με φρένο έκτακτης ανάγκης
 • Volvo Dynamic Steering
 • Σύστημα ηλεκτρονικού ελέγχου ευστάθειας και αποτροπής ανατροπής (EPS)
 • Σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας
 • Σύστημα υποβοήθησης αλλαγής λωρίδας
 • Σύστημα υποβοήθησης εγρήγορσης οδηγού
 • I-See με χαρτογραφικές πληροφορίες, το οποίο χρησιμοποιεί πληροφορίες σχετικά με την προγραμματισμένη διαδρομή για να αξιοποιήσει την κινητική ενέργεια του φορτηγού
 • I-Cruise με I-Roll, το οποίο ρυθμίζει την ταχύτητα με γνώμονα την ελάττωση της κατανάλωσης καυσίμου
 • Σύστημα αναγνώρισης ζεύξης με τρέιλερ
 • Σύστημα ένδειξης φορτίου
 • Σύστημα ένδειξης πίεσης ελαστικών
 • Σύστημα ένδειξης θερμοκρασίας φορτίου (σε περίπτωση που το τρέιλερ είναι ψυχόμενο)
 • Σύστημα αναγνώρισης πινακίδων σήμανσης, το οποίο είναι σε θέση να ανιχνεύει πινακίδες σήμανσης όπως απαγορευτικά προσπέρασης, ενδείξεις είδους οδού και όρια ταχύτητας.
 • Προβολείς σχήματος V που έχουν τώρα μετακινηθεί προς τα έξω, προκειμένου να ευθυγραμμιστούν με τη γραμμή των θυρών της καμπίνας
 • Προβολείς προσαρμοζόμενης υψηλής δέσμης φωτός. Αυτό το σύστημα προσφέρει βελτιωμένη ασφάλεια για όλους τους χρήστες του δρόμου με την αυτόματη απενεργοποίηση επιλεγμένων τμημάτων LED της υψηλής δέσμης φωτών όταν το φορτηγό πλησιάζει σε αντιθέτως κινούμενα οχήματα ή σε προπορευόμενο όχημα. Η υψηλή δέσμη φωτός προσαρμόζεται όταν η κάμερα και το ραντάρ εντοπίσουν άλλα οχήματα ή όταν η κάμερα ανιχνεύσει αλλαγές στην ποσότητα του φωτός γύρω από το φορτηγό.
 • Διακοπή στο ρελαντί
 • Πλήρες πακέτο αεροτομών
 • Eξυπνο σύστημα διπλής μπαταρίας που εξασφαλίζει επαρκή αποθέματα ενέργειας σε κάθε περίπτωση για την εκκίνηση του κινητήρα
 • Αυτόματος κλιματισμός
 • Κλιματιστικό στάθμευσης (I-Park Cool)
 • Θερμαντήρας καμπίνας
 • Θερμαινόμενοι και ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι καθρέπτες
 • Ηλεκτρικός μηχανισμός ανάκλησης καμπίνας
 • Σταθερή θήκη για ποτήρια και έναν ανοικτό αποθηκευτικό χώρο με φωτισμό ελεγχόμενο από αισθητήρα κίνησης
 • Ψυγείο τροφίμων, καφετιέρα και φούρνο μικροκυμάτων
 • Ηλεκτρολογική προεγκατάσταση για τοποθέτηση τηλεόρασης
 • 2 κρεβάτια

Volvo FH I-Save (1)Jessica SandströmSenior Vice President Διαχείρισης Προϊόντων της Volvo Trucks: “Η μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και, ως αποτέλεσμα αυτής, η μείωση των εκπομπών CO2 είναι ζωτικής σημασίας για όλες τις εταιρείες μεταφορών, ειδικά για εκείνες που ασχολούνται με μεταφορές μεγάλων αποστάσεων. Με το νέο Volvo FH με I-Save, δίνουμε στους μεταφορείς τη δυνατότητα να μειώσουν ακόμα περισσότερο το λειτουργικό κόστος και τον αντίκτυπό τους στο περιβάλλον»

Διαβάστε το περιοδικό online ή κατεβάστε το στη συσκευή σας!
Όλα τα νέα που αφορούν την αγορά ελαφρών και βαρέων επαγγελματικών οχημάτων στην Ελλάδα και στον κόσμο. Διεθνείς εξελίξεις, ελληνική επικαιρότητα, ρεπορτάζ.