SHELL RIMULA PETROPOULOS 728×90

Ο κλάδος των κατασκευών χρειάζεται πρακτικές λύσεις. Είναι ένα σκληρό επάγγελμα που απαιτεί σκληρή δουλειά. Το νέο Mercedes-Benz Arocs διαθέτει όλα όσα χρειάζονται οι μεταφορές στον κατασκευαστικό κλάδο: κινητήρες υψηλών επιδόσεων, πολλαπλές διαμορφώσεις συστημάτων μετάδοσης κίνησης και ένα στιβαρό πλαίσιο για την αποτελεσματική προσαρμογή υπερκατασκευών κατάλληλων για τον κλάδο. Το Arocs προσφέρει μια πλούσια γκάμα επιλογών, επιτρέποντας στους πελάτες να σχεδιάζουν τις δικές τους μεταφορικές λύσεις που ικανοποιούν τις ιδιαίτερες απαιτήσεις τους. Εξοπλισμένο με τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις, όπως το Predictive Powertrain Control (PPC), το Sideguard Assist, το Active Brake Assist, και «πρωτιές» για την αγορά, όπως το MirrorCam, το Multimedia Cockpit και, ασφαλώς, την πλατφόρμα συνδεσιμότητας Truck Data Center (TDC), το Arocs θέτει νέα πρότυπα στους τομείς της οικονομίας, της ψηφιοποίησης, της ασφάλειας και της συνδεσιμότητας.

 Arocs 4151 AK, 8x8/4, OM 471, inline 6, 12.8 l, Euro VI, D, 375 kW (510 hp), 2500 Nm / Arocs 4146 K, 8x4/4, OM 470, inline 6, 10.7 l, Euro VI, D, 335 kW (455 hp), 2200 Nm

Πρωτοποριακό και οικονομικό χάρη στο προηγμένο Predictive Powertrain Control

Το νέο Mercedes-Benz Arocs επωφελείται επίσης από το προηγμένο σύστημα ελέγχου Tempomat και από το ενσωματωμένο στο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων Predictive Powertrain Control. Το PPC, το οποίο πλέον λειτουργεί και στην υπεραστική κυκλοφορία, πρόκειται να μειώσει σημαντικά την κατανάλωση καυσίμου του Arocs, που κάνει συχνά δρομολόγια σε επαρχιακούς δρόμους. Εκτός από το σύστημα εντοπισμού με GPS, η νέα γενιά PPC χρησιμοποιεί ψηφιακούς οδικούς χάρτες με δεδομένα για την τοπογραφία, τις στροφές, τη γεωμετρία διασταυρώσεων και κυκλικών κόμβων, καθώς και τα σήματα κυκλοφορίας. Το Arocs μπορεί πάντα να επιλέγει τη σωστή σχέση κιβωτίου και την κατάλληλη ταχύτητα για την κατανάλωση σε ανηφόρες και κατηφόρες, αλλά και στις πολλές στροφές του επαρχιακού οδικού δικτύου. Έτσι, προσφέρει εξαιρετικά οικονομική κατανάλωση καυσίμου και όσο το δυνατό μεγαλύτερη άνεση στο δρόμο.

Κορυφαία ασφάλεια χάρη στο MirrorCam και τα πρωτοποριακά συστήματα υποβοήθησης

Η βελτιωμένη αεροδυναμική είναι μόνο ένα από τα πλεονεκτήματα του MirrorCam. Η τεχνολογία καμερών προσφέρει επίσης πλεονεκτήματα που αφορούν στο χειρισμό και, κυρίως, στην ασφάλεια του φορτηγού. Διευκολύνει την εργασία εντός και εκτός δρόμου για τους οδηγούς που κάνουν δρομολόγια μεταφοράς οικοδομικών υλικών, με πολλά σημεία εκφόρτωσης.

Αφενός, η απουσία των καθρεφτών βελτιώνει αισθητά την περιμετρική ορατότητα. Ο οδηγός έχει άριστη ορατότητα ακόμη και διαγώνια μπροστά από το φορτηγό, σε μια γωνία την οποία θα έκρυβε διαφορετικά το περίβλημα του καθρέφτη. Αφετέρου, αποκλείεται το ενδεχόμενο εσφαλμένης ρύθμισης του καθρέφτη από τον οδηγό, καθώς η κάμερα προβάλλει την πλήρη εικόνα από κάθε οπτική γωνία.

Επιπλέον, το MirrorCam παρέχει διάφορες βοηθητικές λειτουργίες στον οδηγό. Για παράδειγμα, η οθόνη για το εσωτερικό της στροφής περιστρέφεται με τέτοιο τρόπο, ώστε ο οδηγός να έχει πάντα βέλτιστη ορατότητα στο ημιρυμουλκούμενο. Στη διάρκεια ελιγμών ή κατά την αλλαγή λωρίδας, οι γραμμές απόστασης που απεικονίζονται στην οθόνη βοηθούν τον οδηγό να εκτιμήσει καλύτερα την απόσταση από τα πίσω οχήματα.

Το MirrorCam συνεργάζεται επίσης με το Mercedes-Benz Sideguard Assist. Το σύστημα υποβοήθησης μπορεί να συμβάλλει στην αποτροπή ατυχημάτων από την πλευρά του συνοδηγού κατά τη δεξιά στροφή του οχήματος, προειδοποιώντας οπτικά και ακουστικά τον οδηγό για το ενδεχόμενο σύγκρουσης. Το Sideguard Assist του νέου Mercedes-Benz Arocs αναγνωρίζει και προειδοποιεί για εμπόδια στη δεξιά πλευρά του οχήματος, σε όλο το μήκος του, υπολογίζοντας την αεροδυναμική καμπύλη του ρυμουλκούμενου. Εάν είναι εγκατεστημένο το MirrorCam, οι προειδοποιήσεις του Sideguard Assist προβάλλονται στη δεξιά οθόνη, με αποτέλεσμα όλες οι σημαντικές πληροφορίες να είναι συγκεντρωμένες σε ένα σημείο. Η Daimler Trucks είναι προς το παρόν ο μόνος κατασκευαστής που προσφέρει ένα τέτοιο σύστημα υποβοήθησης οδηγού, το οποίο είναι πλήρως ενσωματωμένο στην αρχιτεκτονική του οχήματος. Από τον Ιούνιο του 2021, θα διατίθεται για τις πολυάριθμες εκδόσεις μοντέλων του Arocs και το νέο σύστημα υποβοήθησης ασφάλειας: το Active Sideguard Assist.

Η πέμπτη πλέον γενιά του Active Brake Assist (ABA) προβλέπεται ότι θα αυξήσει ακόμη περισσότερο τα επίπεδα ασφάλειας. Χάρη στο συνδυασμό ραντάρ και καμερών, το σύστημα μπορεί τώρα να αντιδρά καλύτερα σε πεζούς με ταχύτητα έως 50 km/h. Συνεπώς, μπορεί να προσφέρει ένα πλεονέκτημα από άποψη ασφάλειας, ειδικά κατά την οδήγηση σε κατοικημένες περιοχές. Είτε πρόκειται για ένα ακινητοποιημένο ή προπορευόμενο όχημα είτε για έναν εκτεθειμένο χρήστη του οδικού δικτύου, όπως ένας ποδηλάτης ή πεζός, το ABA 5 μπορεί να συμβάλλει στην αποτροπή συγκρούσεων. Εάν χρειαστεί, το σύστημα ασφαλείας ξεκινά αυτόματη πλήρη πέδηση, εντός των ορίων του συστήματος, μέχρι να ακινητοποιηθεί το όχημα. Σε αυτό το σημείο, είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι το ABA 5 είναι απλώς ένα σύστημα υποβοήθησης. Ο οδηγός εξακολουθεί να φέρει την πλήρη ευθύνη για την ασφαλή οδήγηση του φορτηγού, το οποίο σημαίνει ότι πρέπει να μπορεί να ελέγξει πλήρως το φορτηγό κάθε στιγμή και να παρατηρεί προσεκτικά την κυκλοφορία.

728×90 ΚΤΕΟ ΡΕΝΤΗ