Νέα έκδοση MAN TGX: Πραγματική ναυαρχίδα!

Το «Φορτηγό της Χρονιάς 2021», που αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα προόδου όσον αφορά την άνεση του οδηγού, την αποδοτικότητα και τη συνδεσιμότητα αποκτά τώρα μια μοναδική έκδοση που τοποθετείται στην κορυφή της γκάμας TGX.

banner-google-news

Έναν ακριβώς χρόνο μετά το λανσάρισμα της νέας γενιάς TGX, η MAN λανσάρει την κορυφαία έκδοση της σειράς με την ονομασία TGX Individual Lion S, η οποία ξεκινά άμεσα πωλήσεις σε όλη την Ευρώπη. Εκτός από την εξαιρετική της απόδοση αλλά και τον οδηγοκεντρικό της χαρακτήρα, η νέα έκδοση έρχεται να προσφέρει απαράμιλλη μοναδικότητα, χάρη στη σπορ εμφάνιση και τα μοναδικά στοιχεία σχεδίασης και εξοπλισμού.

MAN TGX Lion S (3)

Αρχικά να αναφέρουμε ότι η έκδοση φέρει την κορυφαία καμπίνα GX, με χώρο αποθήκευσης στη μέση, κάτω από το κρεβάτι, δύο εξωτερικά κουτιά αποθήκευσης, τα οποία είναι επίσης προσβάσιμα και από το εσωτερικό, καθώς και μονάδες αποθήκευσης πάνω από το παρμπρίζ. Πρόκειται για την καμπίνα με την υψηλότερη οροφή, που προσφέρει συνολικά έως και 355 λίτρα αποθηκευτικού χώρου ενώ χάρη στο χαμηλό ύψος τούνελ, το ωφέλιμο εσωτερικό ύψος ανέρχεται στα 2,07 μέτρα.

MAN TGX Lion S (5)

Την εξωτερική εμφάνιση του φορτηγού επιμελήθηκαν από κοινού το σχεδιαστικό τμήμα της MAN και οι ειδικοί του φινιρίσματος της MAN Individual, με το τελικό αποτέλεσμα να κάνει πραγματικά τα κεφάλια να γυρίζουν στο δρόμο σε κάθε πέρασμά του. Κυριαρχούν τα οπτικά εφέ «ανθρακονήματος» στον εμπρόσθιο προφυλακτήρα και στους καθρέπτες καθώς και στοιχεία σε κόκκινο χρώμα που τονίζουν τις γρίλιες της όμορφης μάσκας. Προαιρετικά διατίθενται προβολείς LED στις μπάρες οροφής, πλευρικές μπάρες από ατσάλι και μαύρες ζάντες αλουμινίου.

MAN TGX Lion S (6)

Σε απόλυτη αντιστοιχία βρίσκεται και η αισθητική στο εσωτερικό της καμπίνας. Μια κόκκινη διακοσμητική ραφή στο πολυλειτουργικό δερμάτινο τιμόνι δίνει έμφαση στο σπορ χαρακτήρα της έκδοσης TGX Individual Lion S. Κόκκινες ραφές που σχηματίζουν εξάγωνα υπάρχουν και στα καλύμματα των καθισμάτων, από γνήσιο δέρμα Alcantara ενώ στα προσκέφαλα υπάρχει επίσης σε κόκκινο χρώμα το λιοντάρι που χαρακτηρίζει το λογότυπο της μάρκας. Επιπλέον, το «Lion S» κοσμεί τις χρωμιωμένες πόρτες και οι κόκκινες ζώνες ασφαλείας ενισχύουν τη δυναμική συνολικά εικόνα.

MAN TGX Lion S (4)

Εν τω μεταξύ το τυποποιημένο πακέτο άνεσης του οδηγού με τα premium καθίσματα, το πλούσιο εύρος ρύθμισης του τιμονιού και τα πλήρως ψηφιακά όργανα της οθόνης των 12,3 ιντσών διασφαλίζουν ένα ιδανικό περιβάλλον εργασίας. Οι οδηγοί απολαμβάνουν ελευθερία κινήσεων, με τα άνετα κρεβάτια και την αποτελεσματική ηχομόνωση του θαλάμου να εξασφαλίζουν τη βέλτιστη χαλάρωση και τον ξεκούραστο ύπνο. Να υπενθυμίσουμε εδώ ότι οι λεπτομέρειες που καθορίζουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του χειρισμού βελτιώθηκαν σε σχέση με την προηγούμενη γενιά, με γνώμονα την απρόσκοπτη οδήγηση. Για παράδειγμα, υπάρχει νέα ομαδοποίηση των χειριστηρίων, που τώρα έχουν μεταφερθεί πιο κοντά στον οδηγό, ο νέος επιλογέας για το κιβώτιο TipMatic έχει μεταφερθεί στη δεξιά πλευρά της κολώνας του τιμονιού ενσωματώνοντας και τη λειτουργία του μηχανόφρενου ενώ υπάρχει νέο ηλεκτρικό χειρόφρενο.

MAN TGX Lion S (1)

Πολυάριθμες λειτουργίες βοήθειας όπως τα Adaptive Cruise Control Stop & Go, MAN ComfortSteering, Lane Return Assist LRA, αλλαγή λωρίδας και υποβοήθηση στροφής ή υποβοήθηση υψηλής δέσμης είναι σε ετοιμότητα, όποτε χρειαστεί να βοηθήσουν τους οδηγούς να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους με τον ιδανικό τρόπο. Ο προαιρετικός εξοπλισμός περιλαμβάνει μια ευρύχωρη μονάδα τοίχου στη θέση του δεύτερου κρεβατιού για έως και 1.400 λίτρα επιπλέον αποθηκευτικού χώρου και την επιλογή τοποθέτησης μονάδας κουζίνας με φούρνο μικροκυμάτων και καφετιέρα, για εγγυημένα ξεκούραστα διαλείμματα. Μια επίσης προαιρετική τηλεόραση 22 ιντσών στον πλαϊνό τοίχο πάνω από το κρεβάτι θα κρατήσει παρέα στους οδηγούς κατά τη διάρκεια του ελεύθερου χρόνου τους.

Ωστόσο, το νέο MAN TGX Lion S δεν είναι μόνο ένα καλοσχεδιασμένο φορτηγό, με σύγχρονη αισθητική και χαρακτηριστικά. Με ισχύ κινητήρα 510 έως 640 ίππων, από τον μεσαίο D26 (430 έως 510 ίπποι) και τον κορυφαίο D38 κινητήρα αντίστοιχα, το TGX προορίζεται για μεταφορικό έργο μεγάλων αποστάσεων έχοντας τα εφόδια να ανταποκριθεί με απόλυτα αποδοτικό τρόπο.

Σχετικά με την MAN Individual: Κάτω από το σήμα της MAN Individual, η MAN Truck & Bus προσφέρει στους πελάτες της ένα ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο επιλογών για βελτιώσεις οχημάτων, προσαρμογές για συγκεκριμένους πελάτες και τεχνικές τροποποιήσεις. Αυτό ισχύει για την καμπίνα και το πλαίσιο, καθώς και για τα ηλεκτρονικά και το σύστημα μετάδοσης κίνησης. Όλες οι προσαρμογές και τροποποιήσεις αναπτύσσονται και εφαρμόζονται από τους ειδικούς του MAN Individual.

saloni_digital_ MAGAZINE INSIDE PAGES_2020-12_FINAL-03