Το Mercedes-Benz eCitaro πρωταθλητής στα ηλεκτρικά λεωφορεία το 2023

banner-google-news

Στη φετινή δοκιμή σύγκρισης ηλεκτρικών λεωφορείων, που διοργανώθηκε από το περιοδικό Omnibusspiegel bus, η τρέχουσα έκδοση λεωφορείου χαμηλού δαπέδου με μπαταρίες υψηλής απόδοσης NMC°3 που φέρουν το τρίκτινο αστέρι Mercedes-Benz eCitaro βρέθηκε στην κορυφή έναντι πέντε άλλων λεωφορείων.

Για τέσσερις ημέρες, περίπου 20 ειδικοί δημοσιογράφοι και ισάριθμοι εκπρόσωποι εταιρειών μεταφορών είχαν την ευκαιρία να συγκρίνουν ηλεκτρικά λεωφορεία στην κατηγορία των 12 μέτρων. Εκτός από τις δοκιμές σε μια απαιτητική πίστα κοντά στη Βόννη, μέρος της αποστολής των δοκιμαστών ήταν να μεταφερθούν και ως επιβάτες. Έμπειροι τεχνικοί εξέτασαν κάθε λεωφορείο σε έναν έλεγχο συνεργείου και αξιολόγησαν πόσο εύκολο ήταν να το σέρβις και η επισκευή. Μετά από εκτεταμένα ταξίδια, οι δοκιμαστές αξιολόγησαν  την άνεση των επιβατών, τον χειρισμό του οχήματος από τον οδηγό, την ποιότητα κατασκευής και το πόσο εύκολο ήταν το σέρβις των οχημάτων. Το Mercedes-Benz eCitaro συγκέντρωσε τους περισσότερους βαθμούς.

Μοντέρνο, οικονομικό, άνετο, φιλικό προς τον οδηγό και το σέρβις

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που το Mercedes-Benz eCitaro μπόρεσε να κρατήσει τη θέση του ανάμεσα σε τόσο ισχυρούς ανταγωνιστές και είναι το πρώτο ηλεκτρικό λεωφορείο που έλαβε ποτέ το βραβείο Electro Bus Champion», είπε ο Till Oberwörder, διευθύνων σύμβουλος της Daimler Buses.

«Αυτή η νίκη επιβεβαιώνει ότι πετύχαμε με το eCitaro να δημιουργήσουμε ένα μοντέρνο, οικονομικό, άνετο, φιλικό προς τον οδηγό και το σέρβις ηλεκτρικό λεωφορείο με ανεξάρτητη σχεδίαση, το οποίο είναι επίσης ενσωματωμένο σε μια ολοκληρωμένη ιδέα e-mobility, βασισμένη στο δοκιμασμένο Citaro. Θεωρούμε αυτό το βραβείο ως δέσμευση για τη συνεχή ανάπτυξη του eCitaro, έτσι ώστε οι πελάτες μας να μπορούν να συνεχίσουν να επωφελούνται από την τελευταία λέξη της τεχνολογίας μπαταριών και τα καλύτερα χαρακτηριστικά ασφάλειας και άνεσης».

Autovision New