«Λεωφορείο της Χρονιάς» το eCitaro της Mercedes-Benz

banner-google-news

Το Mercedes-Benz eCitaro με κυψέλη καυσίμου με βάση το υδρογόνο κέρδισε δύο βραβεία στον διαγωνισμό που διοργάνωσε η ισπανική εκδοτική ομάδα EDITEC.

Μια κριτική επιτροπή αποτελούμενη από 817 διευθυντές μεταφορικών εταιρειών και τεχνικούς εμπειρογνώμονες αξιολόγησε τα επαγγελματικά οχήματα που συμμετείχαν για τη μεταφορά εμπορευμάτων και επιβατών σε διάφορες κατηγορίες. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 24 εταιρείες με συνολικά 28 μοντέλα. Η Mercedes-Benz eCitaro έπεισε την ομάδα των ειδικών σε δύο κατηγορίες και έλαβε τα βραβεία «Λεωφορείο της Χρονιάς» και «Οικολογικό Λεωφορείο της Χρονιάς». Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε στη Μαδρίτη στις αρχές του έτους.

Η eCitaro Mercedes-Benz, ένα πλήρως ηλεκτρικό λεωφορείο χαμηλού δαπέδου με κυψέλη καυσίμου ως επέκταση αυτονομίας, προσφέρει μια λύση χωρίς εκπομπές ρύπων για βιώσιμη και αποτελεσματική μετακίνηση στην πόλη. Ο συνδυασμός μπαταρίας-ηλεκτρικής κίνησης με κυψέλη καυσίμου για επέκταση αυτονομίας επιτρέπει αυτονομία έως και 400 χλμ. χωρίς επαναφόρτιση για μέσες απαιτήσεις. Αυτό σημαίνει ότι η κυψέλη καυσίμου eCitaro μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλες σχεδόν τις αστικές διαδρομές που προηγουμένως μπορούσαν να εξυπηρετούνται μόνο από οχήματα που κινούνται με ντίζελ.

Σε αντίθεση με τα λεωφορεία υδρογόνου, με μια μικρή μπαταρία προσωρινής αποθήκευσης, η κυψέλη καυσίμου δεν χρησιμοποιείται ως κύρια πηγή ενέργειας, αλλά μόνο για την επέκταση της εμβέλειας. Καθώς η ηλεκτρική ενέργεια από το δίκτυο είναι συγκριτικά φθηνότερη από το υδρογόνο, το αμιγώς ηλεκτρικό αστικό λεωφορείο επιτρέπει ιδιαίτερα οικονομική λειτουργία.