Η MAN Truck & Bus σταματά την παραγωγή φορτηγών λόγω τεράστιων κενών εφοδιασμού

banner-google-news

Ο πόλεμος στην Ουκρανία οδηγεί σε τεράστια κενά εφοδιασμού τη MAN Truck & Bus (καλωδίωση φορτηγών). Αυτό είχε ως αποτέλεσμα στις 14 Μαρτίου να σταματήσουν την παραγωγή τα εργοστάσια φορτηγών της στο Μόναχο και στην Κρακοβία. Σοβαρές διακοπές παραγωγής υπήρξαν επίσης στα εργοστάσια της Νυρεμβέργης, του Salzgitter και του Wittlich.

Οι προμηθευτές ιμάντων καλωδίωσης φορτηγών δεν μπορούν να παράγουν στις εγκαταστάσεις τους στην Ουκρανία και αυτό θα οδηγήσει σε τεράστια μείωση της παραγωγής φορτηγών το β΄ τρίμηνο. Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, η παραγωγή λεωφορείων της MAN δεν επηρεάζεται σημαντικά.

«Λόγω της δραματικής κατάστασης, το Εκτελεστικό Συμβούλιο της MAN Truck & Bus έλαβε άμεσα μέτρα για την αντιμετώπισή της. Αμέσως μετά το ξέσπασμα του πολέμου, μεταξύ άλλων, αρχίσαμε να αναζητούμε γραμμές παραγωγής καλωδίωσης φορτηγών σε άλλες χώρες. Ωστόσο, αυτό θα διαρκέσει αρκετούς μήνες. Επιπλέον, αποφασίσαμε να περικόψουμε τις δαπάνες για δραστηριότητες που δεν είναι κρίσιμες για τις επιχειρήσεις και, μέχρι νεωτέρας, να παγώσουμε τις προσλήψεις. Το μειωμένο ωράριο εργασίας επεκτάθηκε στις εγκαταστάσεις του Μονάχου, της Νυρεμβέργης, του Salzgitter και του Wittlich και στη διοίκηση επίσης. Αυτό σημαίνει ότι έως και 11.000 εργαζόμενοι της MAN στη Γερμανία θα εργάζονται με μειωμένο ωράριο. Ειδικοί κανονισμοί ανά χώρα ισχύουν για τους εργαζόμενους στο εξωτερικό. Ως ένδειξη αλληλεγγύης στο εργατικό δυναμικό, το Εκτελεστικό Συμβούλιο θα δεχτεί σημαντικές μειώσεις στους μισθούς τους επόμενους τρεις μήνες λόγω της δραματικής εξέλιξης», είπε ο Alexander Vlaskamp, διευθύνων σύμβουλος της MAN Truck & Bus.

Καθώς η εταιρεία δεν μπορεί να τηρήσει τις συμφωνημένες προθεσμίες παράδοσης λόγω των τρεχουσών εξελίξεων, η MAN προτείνει στους  πελάτες της να ακυρώσουν την  παραγγελία, δίνοντάς τους ταυτόχρονα  τη δυνατότητα να κάνουν παραγγελία σε νέες συνθήκες.

 

Autovision New