Το MAN Lion’s City E ανακηρύχθηκε «Λεωφορείο της Χρονιάς 2023»

banner-google-news

Το ηλεκτρικό, αστικό λεωφορείο της MAN Truck & Bus στέφθηκε «Λεωφορείο της Χρονιάς» στο Μόναχο, στις 20 Σεπτεμβρίου 2022. Ένα λεωφορείο που ταξιδεύει από ορόσημο σε ορόσημο, μπήκε σε σειρά παραγωγής το 2020 -με περισσότερες από 1.000 παραγγελίες μέχρι σήμερα- εμπνέει επιχειρηματίες, οδηγούς λεωφορείων, επιβάτες, αλλά και ειδικούς, όπως τη διεθνή κριτική επιτροπή για το «Λεωφορείο και πούλμαν της χρονιάς».

bus

Το αμιγώς ηλεκτρικό λεωφορείο MAN Lion’s City 12 E έκανε μια εντυπωσιακή εμφάνιση στο «Bus Euro Test» στο Λίμερικ της Ιρλανδίας, αφού είχε ολοκληρώσει μια διαδρομή περίπου 2.500 χιλιομέτρων από τη Γερμανία στην Ιρλανδία. Ύστερα από μια εντατική εβδομάδα δοκιμών, πολυάριθμες εμπειρίες οδηγού και τεχνικών συζητήσεων, η ετυμηγορία ήταν ξεκάθαρα υπέρ του MAN Lion’s City 12 Ε.

bus.png_2

Οι 23 Ευρωπαίοι δημοσιογράφοι εντυπωσιάστηκαν από το συνολικό concept του αστικού λεωφορείου, το οποίο κερδίζει πόντους για την αξιοπιστία, την άνεση και, κυρίως, τη βιωσιμότητα του.

«Το νέο MAN Lion’s City 12 E έχει πρωτοποριακή σχεδίαση, υψηλή άνεση και πολύ ησυχία εσωτερικά. Η καμπίνα οδηγού είναι από τις καλύτερες. Η MAN έχει εστιάσει στην ηλεκτροκίνηση εξαρχής, και δεν έχουμε να κάνουμε με ένα λεωφορείο ντίζελ που μετατράπηκε σε ηλεκτρικό. Η κριτική επιτροπή είχε θετική εντύπωση από το πρώτο test drive και η απόφαση ότι το MAN Lion’s City 12 E είναι το Λεωφορείο της Χρονιάς 2023 ήταν απολύτως επιβεβαιωμένη», είπε ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής Tom Terjesen.

bus_3

Το βραβείο απονεμήθηκε από τον Tom Terjesen στον Rudi Kuchta στην Εκδήλωση «Αστέρια της Χρονιάς», με οικοδεσπότη τη γερμανική ένωση του Automotive Industry (VDA, σηματοδοτώντας την έναρξη της IAA Transportation 2022 στο Αννόβερο.
busofftheyear2023