Το καλοκαίρι παραδίδεται η παράκαμψη Αμφιλοχίας, το 2023 το έργο Άκτιο–Αμβρακία

banner-google-news

Την εξέλιξη οδικών έργων στην Αιτωλοακαρνανία επιθεώρησε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη. Επισκέφθηκε πρώτα το εργοτάξιο της παράκαμψης Αμφιλοχίας στο έργο Άκτιο-Αμβρακία και στη συνέχεια το εργοτάξιο του άξονα Βόνιτσα-Λευκάδα. Στο νομό Αιτωλοακαρνανίας εκτελούνται έργα συνολικού ύψους σχεδόν 300 εκατ. ευρώ.

3aktio

Σε δηλώσεις του στο εργοτάξιο της παράκαμψης Αμφιλοχίας ο υπουργός δήλωσε:
«Βλέπουμε με πολύ μεγάλη ικανοποίηση ότι το έργο προχωρά μπροστά από τα χρονοδιαγράμματα. Επομένως είμαστε στην ευχάριστη θέση σήμερα να σας πούμε ότι το έργο αυτό, τα πρώτα 17 από τα 32 χιλιόμετρα, θα παραδοθούν μέσα στο καλοκαίρι, το επόμενο τρίμηνο. Και το έργο θα προχωρήσει κανονικά και θα παραδοθεί όπως πρέπει στο τέλος του 2023».

Απαντώντας σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις για τη σύνδεση της Ιόνιας Οδού με την Πρέβεζα, ο κ. Καραμανλής είπε ότι «όλα τα έργα προχωρούν σύμφωνα με το σχεδιασμό».

2aktio

Σε δηλώσεις του στο εργοτάξιο Βόνιτσα-Λευκάδα, ο κ. Καραμανλής είπε:
«Πρόκειται για ένα έργο 20 χιλιομέτρων, που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια και εκτελείται από το Υπουργείο. Ένα έργο, που προχωράει με πολύ μεγάλη ταχύτητα, έτσι ώστε μέσα στο 2023 να μπορεί να παραδοθεί στην κυκλοφορία. Και από ό,τι ενημερωθήκαμε εδώ, τα πρώτα πέντε χιλιόμετρα θα παραδοθούν πιο σύντομα από τη συμβατική υποχρέωση. Αυτό όμως που πρέπει να τονίσουμε είναι ότι αυτά τα έργα, πέρα από τη διάσταση της περιφερειακής ανάπτυξης, έχουν και πολύ μεγάλη σημασία για την οδική ασφάλεια. Και το Άκτιο- Αμβρακία και αυτό το έργο είναι έργα τα οποία σώζουν ζωές. Όλα αυτά τα έργα, τα οποία σήμερα είχαμε τη μεγάλη χαρά να έρθουμε να επισκεφθούμε και να δούμε την πρόοδο των εργασιών, είναι έργα εξαιρετικά σημαντικά για μία περιοχή που έχει πολύ μεγάλες προοπτικές».